Recap wereldreis maand #6

Reismeisje 31 maart 2016

Het is weer tijd voor een nieuwe recap! We zijn nu dus ruim 6 maanden onderweg. Een half jaar! Niet normaal hoe snel de tijd gaat. Ik moet zeggen dat de afgelopen 2 maanden echt boordevol zaten met leuke dingen en prachtige bestemmingen. Het tweede deel van Zuid-Amerika heeft wat dat betreft wel echt mijn hart gestolen. Maar goed, tijd voor de recap. Wat vond ik helemaal te gek de afgelopen maand en wat viel er wat tegen?

Recap verloren stad Colombia

Lachen Hiken naar de verloren stad in Colombia. Dit vond ik echt een te gekke highlight van de afgelopen maand. De 4-daagse wandeling die we maakten naar Ciudad Perdida, oftewel de verloren stad. De omgeving was één groot feest en de uiteindelijke opgravingen super indrukwekkend. En dan te bedenken dat we eerst deze hike over wilden slaan…

Lachen Chillen bij Dreamers. Soms kom je op reis van die hostels tegen die het gewoon helemaal zijn. Waar de eigenaren overduidelijk ook veel gereisd hebben en van daaruit precies weten waar je als rondreizende backpacker behoefte aan hebt. Zo’n hostel vonden we onverwacht in de niet bijster leuke stad Santa Marta, in Colombia. Dreamers. Zodra je door de poort kwam, vergat je alles er buiten en was het genieten geblazen. Echt een fijne plek waar we een paar dagen zijn blijven hangen.

Recap Tobago

Knipogen Pigeons Point op Tobago. Ineens was daar een leuke side step. Een bezoekje aan Trinidad en Tobago. Of eigenlijk alleen Tobago, want daar zijn we uiteindelijk een weekje blijven hangen. Ik had niet verwacht dat dat zó prachtig zou zijn! En dan vooral Pigeons Point. Ik heb vaker paradijselijke strandjes gezien, maar dit was toch wel echt een topper. De foto spreekt wel voor zich denk ik.

Lachen Jungle tocht naar Rupununi. Daar zijn we eigenlijk pas een paar dagen van terug. Een 5-daagse tocht naar de diepe jungle van Guyana. Rupununi. Een heel afgelegen gebied, dat nog steeds bewoond wordt door de originele Makushi stam. Je kunt er prachtige hikes doen, ondergedompeld worden in lokale cultuur en genieten van het diverse wildleven. Een mooie, off the beaten track ervaring.

Lachen Eerste kennismaking met Suriname. We zijn er pas 1 dag geleden aangekomen, maar het kan nog net mee met deze recap. Suriname. Veel van jullie vertelden me al dat dit een superleuke bestemming is, maar dat merk ik nu zelf ook ja. De aankomst met de boot vanuit Guyana was meteen al zo leuk! Gezellig, hartelijk en heerlijk in het Nederlands. Best lekker na 6 maanden Spaans en Engels.

 

Guyana 3

Roepen Georgetown. Tja. De hoofdstad van Guyana viel me op zich wel tegen. In al z’n rauwheid heeft het zeker z’n charme en bovendien een heel eigen sfeertje, maar verder is er weinig te doen en voelt het er ’s avonds ook niet altijd even veilig aan. Je ontkomt er niet aan er bij een reis door Guyana te verblijven, maar ik zou er nu niet weer heen hoeven.

Tja en verder viel me eigenlijk tijdens de afgelopen maand niets tegen. Het was gewoon een superleuke en afwisselende maand. De komende 2 weken zijn we in Suriname, om daarna naar Sao Paulo te vliegen. Vanaf daar gaan we beginnen aan deel 2 van onze wereldreis, de South Pacific! Herken je iets van bovenstaande high- en lowlights?

#wereldreis #RTW #colombia #Tobago #suriname #guyana

3 reacties

 • Jeroen

  31 maart 2016 om 07:24

  Zo tijd gaat inderdaad snel zeg! Is een jaar wel genoeg? ;-)
  Heel veel succes met het volgende deel van de reis. Gaat ongetwijfeld net zo leuk worden.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   31 maart 2016 om 12:57

   Thanks Jeroen. Denk 't ook wel ;-).

 • YvonnevanderLaan.nl

  31 maart 2016 om 14:12

  Wat een gave dingen hebben jullie de afgelopen maanden gedaan en idd dat strand ziet er echt paradijselijk uit. Kan me voorstellen waarom jullie daar een week zijn blijven hangen. Veel plezier verder, ik kijk weer uit naar de komende verhalen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje YvonnevanderLaan.nl

   31 maart 2016 om 23:49

   Dank Yvonne, leuk te horen!

 • Adi

  01 april 2016 om 22:06

  Ik heb nu al een paar keer een foto van Tobago voorbij zien komen en ik moet zeggen......

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.