Fiets mee in Zambia voor het goede doel met Cycle for Plan!

Reismeisje 07 oktober 2016

Moeder en kind Zambia

Ooit gehoord van Cycle for Plan? Een waan-zin-nig goed en jaarlijks terugkerend initiatief van Plan Nederland. En natuurlijk heeft het iets met fietsen te maken Knipogen. Vorig jaar schreef ik al eens over het Cycle for Plan avontuur in Vietnam, waarbij deelnemers honderden kilometers langs authentieke dorpjes, groene rijstvelden en door de mooiste landschappen fietsten. Ondertussen projecten van Plan Vietnam bezoekend. Waarom? Om geld op te halen voor Vietnamese meisjes, die in veel gevallen al jong werken, het huishouden runnen en weinig toekomstperspectief hebben. Omdat het, helaas, nog steeds broodnodig is dat organisaties als Plan Nederland zich druk maken over de positie van meisjes en jonge vrouwen wereldwijd, wordt er juli 2017 een soortgelijk initiatief georganiseerd. Dit keer echter in Afrika. In het prachtige Zambia om precies te zijn!

Fietser bij bisons

Cycle for Plan in Zambia. Waar fiets je voor? Wist je dat er jaarlijks wereldwijd maar liefst 14 miljoen meisjes worden gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn? 14 miljoen! En dat is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg Wenkbrauw ophalen. Ook in Zambia vinden kindhuwelijken nog steeds veel plaats. Meisjes hebben zo geen enkele kans op onderwijs, een normale jeugd en een gezonde toekomst. Dat is dus precies waar Cycle for Plan in Zambia tegen strijdt! Elke deelnemer haalt €4.000 sponsorgeld op, wat rechtstreeks naar allerlei projecten in Zambia gaat waarmee meisjes een hoopvolle toekomst kan worden gegeven. Bovendien wordt elke deelnemer aan een sponsorkindje gekoppeld, waardoor het heel duidelijk en tastbaar wordt wat jouw deelname aan dit fietsavontuur oplevert en betekent. Prachtig toch?! 

In totaal wordt er 600 kilometer fietsend afgelegd, waarbij je van de hoofdstad Lusaka naar het South Luangkwa National Park fietst. De fietstocht vindt plaats in het droge seizoen, waardoor je de meeste kans hebt op het zien van wildlife. Je schijnt er zelfs de Big Five te kunnen zien, hoe gaaf is dat?!

Kortom, een te gek initiatief waarmee je iets belangrijks bijdraagt en tegelijkertijd kunt genieten van een prachtige omgeving. Nieuwsgierig geworden? Vraag dan via dit formulier meer informatie aan of bezoek een van de informatieavonden, verspreid door het land. 

@Afrika #zambia #Afrika #cycle for plan #reizen

1 reactie

 • Marianne

  07 oktober 2016 om 08:37

  Geweldig initiatief! Zelff meegedaan met cycle4girls in vietnam! Once in a lifetime ervaring!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marianne

   07 oktober 2016 om 08:59

   Ow echt?! Wat gaaf Marianne. En supergoed!!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.