5x waarom Bali anders is gelopen dan gepland

Reismeisje 25 juni 2016

bali1 GvdW 041

Als je de afgelopen weken regelmatig op Reismeisje hebt gekeken, weet je ondertussen wel dat we na 2.5 week een tikkeltje ruig reizen door Papoea Nieuw Guinea naar een van mijn favoriete bestemmingen zouden gaan: Bali Lachen. Van tevoren had ik een heel specifiek idee bij wat ik graag op Bali wilde gaan doen. Ik ben gek op ashtanga yoga en wilde dat eigenlijk 5 dagen lang op Bali gaan doen. Tot zo ver het leuke idee...Het is namelijk compleet anders gelopen! Van A tot Z. Terwijl ik dit artikel schrijf, is het al weer onze laatste dag op Bali, terwijl ik met gemak nog langer zou kunnen blijven. Zeker omdat alles dus zo anders is gelopen Knipogen. Vandaag vertel ik je wat er precies zo anders is gegaan en wat ik van Bali vond.

1. Geen yogamat van dichtbij gezien. Serieus. Ik heb tijdens onze wereldreis heel wat ochtendjes zonnegroeten staan doen, maar niet een daarvan was op Bali! En dat terwijl ik zelfs een leuk hostel uit heb gezocht in de buurt van de bekende Yoga Barn. Zodat ik elke ochtend lekker makkelijk naar m'n yogalesje zou kunnen wandelen. #fail. Het is er gewoon uiteindelijk niet van gekomen, omdat er onverwacht heel veel andere dingen waren die we of te leuk vonden om te laten schieten of die ineens echt geregeld moesten worden. Het is dus helemaal prima dat het er niet van gekomen is, maar jammer vind ik het wel...

 2. Duiken to the max! Tja. Nu ik het duiken helemaal heb ontdekt, konden we een duiktripje op Bali natuurlijk niet skippen Tong uitsteken! Bali heeft een aantal prachtige duiksites en bovendien leek het me wel goed voor mezelf om zo snel mogelijk weer te gaan duiken. Om te voorkomen dat ik ineens koud water vrees zou gaan krijgen of zo. We hebben de afgelopen dagen in Ubud gezeten en dat ligt landinwaarts, maar we konden makkelijk met een taxi 's ochtends naar Padang Bai rijden. Vanaf daar hebben we uiteindelijk 4 mooie duiken gemaakt, verspreid over 2 dagen. We hebben zelfs manta roggen en een kleine walvishaai gezien! Een walvishaai! Zoooooo gaaf. Maar ja, toen waren er dus al wel weer 2 dagen voorbij...

bali2 GvdW 230

3. Ubud is lang zo idyllisch niet. I know, I know. Veel van jullie hadden me er al voor gewaarschuwd; Ubud is niet het charmante, rustige dorpje midden in de rijstvelden uit 'Eten, bidden, beminnen'. Of in elk geval niet meer. En hoewel ik dat zeker in mijn achterhoofd heb gehouden, had ik toch echt niet verwacht dat Ubud zo druk en weinig idyllisch zou zijn! Het is een heerlijke backpack plek bomvol leuke winkeltjes en fijne eettentjes, maar het is inderdaad niet het rustige, charmante dorpje waar ik op gehoopt had. Sowieso kwam ik daardoor ook minder in een yogamood merkte ik.

4. Halve dag op zoek naar een computerwinkel. Man man. Maanden is het goed gegaan, maar op de laatste dag in Papoea Nieuw Guinea gaf m'n laptop er de brui aan. Big time. Wilde niet meer opstarten of wat dan ook. Op zich is dat geen enorme ramp, maar het punt is natuurlijk dat ik Reismeisje en mijn eigen bedrijfje hebt...Dan wordt het een ander verhaal Onbeslist. Gelukkig heeft Gerben zijn laptop ook mee en werk ik altijd in de cloud, waardoor ik nu dus gewoon dit artikel kan tikken en up to date ben. Op Bali hebben we een hele ochtend winkeltjes afgelopen. Bij het laatste winkeltje wilden ze er wel naar kijken, maar toen ik er gisteren terug kwam was er geen best nieuws. Iets met het moederbord...Nu ben ik a-technisch, maar het is me wel duidelijk dat ik de laatste weken van onze wereldreis niet op m'n eigen laptop zal kunnen werken. Gelukkig is het maar materieel, maar balen is het wel!

5. Spullen verschepen. Het laatste wat anders verliep en best wat tijd heeft gekost, is eigenlijk heel leuk Lachen. Het barst op Bali van de mooie en leuke spulletjes! Prachtige Hindoestaanse beelden, kleurrijke sarongs, gedetailleerd houtsnijdwerk en heerlijke kleding. En het kost allemaal nog eens niets ook. Zeker als je uit Zuid-Amerika en de Pacific komt! Kortom, we hebben onverwacht heel wat leuke souvenirs gekocht en cadeautjes voor thuis. Die wilden we meteen naar huis sturen, inclusief wat andere spullen uit onze backpacks, maar dat geregeld te krijgen kost uiteindelijk ook nog wel wat tijd...

Al met al zijn we dus veel bezig geweest met praktische dingen regelen en duiken. En natuurlijk zaaaaaalig eten, een Balinese dansvoorstelling en een massage links en rechts Tong uitsteken. We hebben het heerlijk gehad op Bali, maar dus niet helemaal waar ik met name voor kwam. Next time! Nu gaan we door naar Bangkok, al weer zo'n heerlijk relaxte plek. Fijn! Heb jij nog leuke tips voor Bangkok die net even verder gaan dan Khao San Road en fietsen?? Vertel!

@Azië @Indonesië #bali #indonesie #wereldreis #RTW #backpacken

8 reacties

 • Susan

  25 juni 2016 om 04:49

  Ik vond de golden rock leuk in Bangkok, als je er in het weekend bent is je chatachutak (oid) markt leuk. Eten bij Joy Luck Club nadat je lekker met een boek naar de airobics/ langsvarende schepen in het parkje ertegenover rond zonsondergang hebt gekeken. Konchippan is een heerlijk Frans bakkerijtje.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Susan

   26 juni 2016 om 11:57

   Thanks voor de tips! Gaan we zeker meenemen.

 • Karin

  25 juni 2016 om 08:07

  Ach, een exacte reisplanning is ook so overrated ;)
  Ons absolute hoogtepunt in Bangkok was de fietstocht, echt een aanrader als je dat nog nooit hebt gedaan! Wij boekten 'm via http://www.realasia.net/, de dagtour. Je bezoekt dan ook met een bootje oude plantages aan de andere kant van de rivier en allerlei obscure marktjes... fantastisch!
  Heel veel plezier in Bangkok, geniet nog even!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Karin

   26 juni 2016 om 11:58

   Hahaha, ja je hebt gelijk ;-). Dank voor de tips. We gaan zeker een fietstourtje doen!

   • Karin Reismeisjenl

    28 juni 2016 om 11:34

    Leuk, enjoy! :D

 • Jeroen

  25 juni 2016 om 08:12

  Ah joh, dat duiken is net zoiets als yoga maar dan gewoon onder water

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   26 juni 2016 om 11:58

   Haha, die vind ik goed :-).

 • Mandy

  25 juni 2016 om 08:15

  Haha alle 5 de punten zijn heel herkenbaar. Al ging het bij ons niet om een computer maar om een batterij voor de camera. Achja, als je maar hebt genoten!! Ben benieuwd wat je allemaal hebt gekocht :). Veel plezier in Bangkok!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Mandy

   26 juni 2016 om 12:00

   Ai, irritant he? Nou ja, gelukkig is Bali zo superleuk dat je die ellende al snel vergeet ;-). We hebben een prachtig (en enorm ;-)) beeld van Shiva gekocht en een groot houten masker. Verder vooral wat kleine dingetjes nog.

 • Vera

  25 juni 2016 om 10:17

  De fietstocht door bangkok bij Coolegem van Kessel...helemaal het einde en zeker voor ons Nederlanders...

  Beantwoorden

  • Vera Vera

   25 juni 2016 om 10:18

   Co van Kessel....

  • Reismeisjenl Vera

   26 juni 2016 om 12:00

   Thanks! Zijn we zeker van plan, een fietstochtje :-).

 • Susanne

  25 juni 2016 om 10:27

  Soi rambuttri!!

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  26 juni 2016 om 21:03

  Ik vond de kookworkshop van May Kaidee heel leuk! Je hebt een walvishaai gespot bij Bali? Dat is super gaaf! Wat een toffe ervaring!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   27 juni 2016 om 07:32

   Leuke tip, dank! Daar waren we nog naar op zoek :-). En inderdaad, die hebben we gespot. Te gek he?! Wel een baby walvishaai, maar toch nog zo'n 2 meter en echt prachtig!

 • Lydia / reisjerijk.eu

  28 juni 2016 om 09:35

  Het is al gezegd, maar inderdaad de fietstocht van Co van Kessel, niet te missen in Bangkok!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.