Favoriete bestemmingen in Azië

Reismeisje 23 juni 2015

Azie 1

Mijn eerste kennismaking met backpacken was in Azië. Zoals ongetwijfeld voor veel reizigers ;-) . Azië heeft een enorme aantrekkingskracht op met name backpackers. Logisch ook, want goedkoop, goed bereisbaar, bounty like strandjes, heerlijk eten, mooie natuur en een gastvrije bevolking. Tel daar de goede faciliteiten en het enorme aanbod aan hostels bij op en je hebt de perfecte regio. Ondertussen ben ik heel wat jaren en andere bestemmingen verder, maar blijft Azië voor mij toch één van mijn favoriete continenten. En dan vooral een aantal specifieke bestemmingen binnen Azië. Vandaag neem ik je dus mee naar mijn favoriete plekken binnen dit fijne continent!

Struinen door metropool Bangkok.
Laatst schreef Gerben al eens een artikel over 48 uur in Bangkok. Bangkok is zo’n stad die je geweldig vindt of het liefste mijdt. Ondanks dat het een enorme metropool is en er zeker buurten zijn waar je ver vandaan wilt blijven, vind ik Bangkok toch een heel fijne plek. Zeker de buurt rondom Khao San Road. Toeristischer wordt het niet ;-) , maar daarom niet minder relaxt. Een echt vakantiegevoel krijg ik van Bangkok. Het lekkerste eten bij straatstalletjes, een compleet andere cultuur, winkeltjes all over en alles voor een habbekrats. Kortom, Bangkok is zeker één van mijn favoriete steden in Azië!
Azie 2

Cultuur en historie in Tibet.
Het mag wel duidelijk zijn dat Tibet voor mij een bijzonder plekje heeft, daar heb ik al vaker over geschreven. De Tibetaans boeddhistische cultuur en de schrijnende geschiedenis van deze regio maken dat Tibet vanaf het allereerste moment een diepe indruk op me heeft gemaakt. Als toerist merk je op allerlei manieren dat de Chinezen de Tibetaanse cultuur proberen in te dammen en de hoofdstad Lhasa bijvoorbeeld helemaal domineren. Tegelijkertijd zie je ook duidelijk hoe de Tibetanen uit alle macht proberen hun cultuur en leefwijze in stand te houden. Hoe moeilijk ook, ze blijven onverstoorbaar hun rondje op de Bakhor lopen, draaiend met hun gebedsmolen. Een soort onwrikbaar geloof in het goede van de mens. Ook al heeft de geschiedenis hen iets anders laten zien. Een moeilijke situatie die absoluut een stempel op een reis door Tibet drukt, maar het juist daardoor ook weer onvergetelijk maakt. Ik hoop echt snel weer naar Tibet te kunnen reizen!

Chillen in Pokhara, Nepal.
Nepal is de laatste maanden natuurlijk met name in het nieuws geweest vanwege die verwoestende aardbeving. Vreselijk. Helemaal omdat het toerisme hier ongetwijfeld een knauw van krijgt, terwijl Nepal juist zó de moeite van het bezoeken waard is! Een land dat mij echt heeft verrast. Landschappelijk is Nepal prachtig, maar je kunt er ook veel wild spotten en de mensen zijn er supervriendelijk. Één van de fijnste plekken in Nepal vond ik zelf Pokhara. Een atypisch dorpje, gelegen aan een meer, met uitzicht op de uitlopers van de Himalaya. Het voelt bij vlagen een beetje als Zwitserland ;-) . Op zich is er in Pokhara zelf niet veel te beleven, behalve genieten van de rust, de dag beginnen met yoga en een scootertochtje in de buurt ondernemen. Maar juist dat is zo de charme van Pokhara. In de rest van Nepal vind je zulke plekken namelijk niet echt. Zeker het bezoeken waard als je een reis door Nepal maakt!

Snorkelen bij de Perhentian Island in Maleisië.
Mijn eerste snorkelervaring was in Maleisië. Nu ben ik niet bepaald een waterrat :-? , maar het snorkelen bij de Perhentian Islands zal ik niet snel vergeten! Wat mooi zeg. De Perhentians bestaan uit 2 eilandjes in het Noorden van Maleisië. Niet superbekend bij toeristen en daarmee nog best wel authentiek. Je vindt hier de perfecte balans tussen voldoende faciliteiten en het rauwe, niet op toerisme ingestelde randje. Bij beide eilanden geldt dat je zo vanaf het strand de helder blauwe zee in kunt lopen met je snorkel. En serieus, je zult er van alles zien. Zelfs kleine haaien die verrekte dichtbij komen! Verder kun je op de Perhentian vooral relaxen en boottochtjes maken naar dichtbij gelegen duikspots of mooie uitzichtpunten. Ideaal dus als je even helemaal niets wilt doen en wilt genieten van een echte bounty experience.


Azie 3

McLeod Ganj in India.
India is niet voor iedereen een geschikte bestemming…Je moet echt wel een beetje tegen slechte hygiëne, intense armoede en weinig privacy kunnen. Toch is India ook zeker één van mijn favoriete bestemmingen binnen Azië. Alles is er anders. Echt alles. En juist dat maakt dat een reis door India ook echt als reizen voelt. Ik ben op verschillende plekken in India geweest, maar de regio Ladakh in het uiterste Noorden heeft voor mij wel een extra bijzonder plekje en dan in het bijzonder het dorpje McLeod Ganj. Dat heeft alles te maken met een andere bestemming uit dit rijtje, Tibet. In McLeod Ganj leeft namelijk de spiritueel leider van de Tibetanen; de Dalai Lama. Inclusief Tibetaanse regering in ballingschap en duizenden gevluchte Tibetanen. Als je in Tibet bent geweest, laat een bezoek aan McLeod Ganj je niet onbewogen. Het is net een soort klein Tibet, maar dan mèt de vrijheid die de Tibetanen in hun eigen land zo missen. Plus natuurlijk dat je de Dalai Lama in het echt kunt ontmoeten :-) . Dan moet je wel een beetje mazzel hebben, aangezien hij veel op pad is, maar evengoed kun je zien waar hij woont, leeft en werkt. Bijzonder toch? Dat zijn mijn favoriete bestemmingen in Azië.

Jij bent ongetwijfeld ook al in Azië geweest ;-) , dus ik ben erg benieuwd naar wat jouw favoriete bestemming is??

@Azië #reizen #India #backpacken #Azie #Bangkok #tibet #nepal #maleisie #Thailand #Dalai Lama #Pokhara #perhentian #mcleod ganj

18 reacties

 • Lisette | Travellust.nl

  Bij mij staat Laos op nummer 1! Dat land is ZO puur! Ik wilde daar niet weg dus heb visum na een mand verlengd om nog een week langer te blijven. Maar Thailand en Vietnam zijn ook geweldig, vanwege het: ideale totaalplaatje (strand/stad/cultuur/natuur/food). De Perhentians zijn trouwens ook geweldig! Naast Little Corn in Nicaragua is dat nog steeds mijn favoriete strandbestemming!

  Beantwoorden

 • Lisette | Travellust.nl

  Bij mij staat Laos op nummer 1! Dat land is ZO puur! Ik wilde daar niet weg dus heb visum na een maand verlengd om nog een week langer te blijven. Maar Thailand en Vietnam zijn ook geweldig, vanwege het: ideale totaalplaatje (strand/stad/cultuur/natuur/food). De Perhentians zijn trouwens ook geweldig! Naast Little Corn in Nicaragua is dat nog steeds mijn favoriete strandbestemming!

  Beantwoorden

 • Lucie

  Azië trekt mij enorm! Na Thailand en Indonesië zijn wij nu op zoek naar een mooie backpackbestemming! Mijn verstand zegt kies een niet Aziatisch land mijn hard zegt Azië!! Tips?

  Beantwoorden

 • Joost

  Cambodja!! Fantastisch land met een fantastische cultuur. Aardige mensen en veel prachtige indrukwekkende tempels!

  Beantwoorden

 • Sandra

  23 juni 2015 om 07:00

  Wat een geweldige plekken, stuk voor stuk. Ik ga inoktober voor het eerst naar Azië, dus dan kan ik gezellig meepraten over Maleisië en Thailand haha.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   23 juni 2015 om 07:11

   Lekkerrrrrr! Heel veel plezier al vast!

 • Lindy

  23 juni 2015 om 07:01

  Ik ben nog niet in Aziatisch geweest, deze zomer voor het eerst! Ik ga backpacken in Noord-Thailand, Laos en Cambodja. Hier heb ik erg veel zin in, en ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lindy

   23 juni 2015 om 07:10

   Ow te gek Lindy. Je gaat het vast heerlijk hebben :-). Deze week komt er nog een artikel live over Laos!

 • Puck

  23 juni 2015 om 07:09

  Duidelijk staat Tibet op 1 voor mij. Niet alleen de cultuur maar ook het landschap heeft mij verrast. De tegenstelling van de bergen van de Himalaya tot vlaktes zo plat als hier in Nederland. Prachtige meren en verschillende kleuren gesteente. Het was zeker geen straf om uren uit het raam te kijken vanuit bus of trein.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Puck

   23 juni 2015 om 07:10

   Nee toch? Ik ken ook echt niemand die in Tibet is geweest en daar niet razend enthousiast over is!

 • Michel

  23 juni 2015 om 07:25

  Baal nog steeds dat ik pakweg 13 jaar geleden niet naar Tibet bent geweest ondanks dat ik toen de mogelijkheid had :( Ik vrees dat het er nu zó anders is dan toen (denk ik)..... Zou het China ooit lukken om de volledige Tibetaanse cultuur te domineren?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   23 juni 2015 om 07:39

   Ik ben er bang voor ja :-(. Ik zou zo graag volmondig NEE willen zeggen, maar 4 jaar geleden zag het er al niet best uit in Lhasa...Toen was 60% van de inwoners ook al Han Chinees. Triest wat daar gebeurt. Ik hoop dat we er tijdens onze wereldreis nog langs gaan, gaan we wel proberen! Moet jij ook gewoon doen. Ik schat zo in dat je het fantastisch vind ;-).

 • Lisette | Travellust.nl

  23 juni 2015 om 07:30

  Bij mij staat Laos op nummer 1! Dat land is ZO puur! Ik wilde daar niet weg dus heb visum na een maand verlengd om nog een week langer te blijven. Maar Thailand en Vietnam zijn ook geweldig, vanwege het ideale totaalplaatje (strand/stad/cultuur/natuur/food). De Perhentians zijn trouwens ook geweldig! Naast Little Corn in Nicaragua is dat nog steeds mijn favoriete strandbestemming!

  Beantwoorden

 • Kimber - Reisgenie

  23 juni 2015 om 07:42

  Gaaf lijstje! Ik wil enorm graag Nepal combineren met Tibet in een toekomstige reis (volgend jaar??). Zo te zien een goede combi dus ;).

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kimber - Reisgenie

   23 juni 2015 om 11:57

   Heeeeeeeel!

 • Lucie

  23 juni 2015 om 07:45

  Azië heeft mijn hart gestolen! Na Thailand en Indonesië ben ik opzoek naar een nieuwe reisbestemming voor november 2015. Mijn verstand zegt kies een niet Aziatischland, mijn hart zegt Azië! Iemand tips?

  Beantwoorden

 • Caro

  23 juni 2015 om 08:23

  Ik ben nog nooit in Azie geweest, maar Nepal en Maleisië lijken me echt schitterend. Vooral wanneer ik er weer een artikel over heb gelezen begint het helemaal te kriebelen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Caro

   23 juni 2015 om 11:57

   ;-) Zeker een keertje heen gaan!

 • Matthijs

  23 juni 2015 om 10:28

  Een top lijst met mooie bestemmingen waarvan ik Tibet zeker een keer wil zien! McLeod Ganj in India staat ook tussen mijn favoriete bestemmingen in Azië. Daarnaast vind ik het Kenting National Park in Taiwan schitterend. Het rondrijden op een scooter tussen de mooie bergen, oceaan weggetjes en genieten van het strand.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Matthijs

   23 juni 2015 om 11:56

   Taiwan heb ik dan nog nooit bezocht. Op de lijst er mee!

 • Kirsten | Travelaar.nl

  23 juni 2015 om 11:41

  Leuk! Toevallig van het weekend ook een lijstje getypt met mijn favoriete Aziatische bestemmingen. Deze week online. Geen overeenkomsten.. Mijn absolute favoriet is Pulau Pangkor, Maleisie. De Perhentians staan hoog op mijn bucketlist :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kirsten | Travelaar.nl

   23 juni 2015 om 11:56

   Leuk leuk, ik houd het in de gaten ;-).

 • Joost

  23 juni 2015 om 12:06

  Cambodja! Fijne mensen, mooie cultuur, relaxte eilenanden en stranden en geweldige tempels

  Beantwoorden

 • Jacomijn

  23 juni 2015 om 18:27

  Ik vind Azië ook geweldig. De cultuur, de natuur, de historie, het eten....noem het maar op! Ben er dus ook al vaak geweest en wil mij er nu van los rukken om naar Zuid Amerika te gaan. Begin dit jaar voor de tweede keer naar India gegaan en om het af te leren in september nog een keer.. Of ik het dan ook echt afleer betwijfel ik :)

  Beantwoorden

 • Jacomijn - Safe and Healthy Travel

  23 juni 2015 om 18:28

  Ik vind Azië ook geweldig. De cultuur, de natuur, de historie, het eten….noem het maar op! Ben er dus ook al vaak geweest en wil mij er nu van los rukken om naar Zuid Amerika te gaan. Begin dit jaar voor de tweede keer naar India gegaan en om het af te leren in september nog een keer.. Of ik het dan ook echt afleer betwijfel ik :)

  Beantwoorden

 • Sander

  27 juni 2015 om 00:13

  Hanoi, oude centrum. Lekker eten op straat, vage marktjes en drukke kroegen. En dat allemaal overgoten met een communistisch sausje. En Sumatra! Orang Oetans, jungle, koppensnellers, vulkanen en heerlijk eten!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.