Een tweede (vakantie-)huis: de voordelen én een locatie tip

Reismeisje 23 april 2020

Murcia strand2

Een tweede (vakantie-)huis. Ik heb er vaak genoeg over nagedacht. Een tweede thuis. In een regio of land waar je iets mee hebt. Texel, de Algarve en het zuiden van Spanje zijn bij me opgekomen. Plekken waar ik me thuis voel en waar het voor ons zalig zou zijn een eigen huisje te hebben. Waar het vertrouwd voelt en je tegelijkertijd in een andere wereld bent. Heerlijk! Tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Het is en blijft echter een droom, waarvan ik me goed voor kan stellen dat we die over een aantal jaren werkelijkheid laten worden. Ik merk dat dit iets is wat bij veel meer mensen speelt. Jong én oud. In dit artikel zet ik daarom een aantal voordelen van het hebben van je eigen vakantiehuis op een rij én heb ik een supermooie locatie tip voor je! Een locatie die nog relatief onontdekt is, op nog geen 2.5 uur vliegen van Nederland ligt, waar de zon 315 (!) dagen per jaar schijnt en het leven ontspannen is Lachen.

Colina da Faja Madeira2

De voordelen van een tweede (vakantie-)huis

Allereerst de voordelen van het hebben van je eigen vakantiehuis. Aangezien ik er al vaker onderzoek naar heb gedaan, is het voor mij heel duidelijk wat die voordelen zijn. Allereerst vind ik zelf een groot voordeel dat je simpelweg je eigen thuis hebt. A home a way from home. Op een plek die voor jou bijzonder is of waar het leven simpelweg heerlijk is. Hoezeer ik ook van avontuur houd en het leuk vind om nieuwe accommodaties te ontdekken, ik geniet maximaal als een plek een beetje als een thuis gaat voelen. Eigen. Dat is precies wat me zo aanspreekt aan het hebben van een eigen vakantiehuis. Uiteraard heeft dat alles met een locatie te maken. De locatie moet in die zin al als een tweede thuis voelen.

Het tweede, persoonlijke voordeel is dat je er heel gemakkelijk ‘even tussenuit’ kunt. Nu is dat tegenwoordig sowieso al een stuk gemakkelijker dan een aantal decennia terug, maar als je een eigen vakantiehuis hebt lijkt me die drempel nóg lager. Je boekt een vlucht of je stapt in de auto en weg ben je! Afhankelijk van de locatie natuurlijk Knipogen. Ondanks dat je in zekere zin ‘vast zit’ aan een vaste plek, geeft het me op een bepaalde manier een extra gevoel van vrijheid.

Tweede huis Spanje

Een derde voordeel is meer financieel van aard. Een tweede (vakantie-)huis kan op verschillende manieren een goede investering zijn. Enerzijds de aanschaf zelf, omdat huizen meer waard kunnen worden. Dat hoeft uiteraard niet en kan zeker ook de andere kant op gaan, maar als je investeert met geld wat je verder niet nodig hebt en tijd geen issue is, kan er in principe weinig gebeuren. Over tijd wordt je tweede huis dan waarschijnlijk meer waard. Anderzijds is een financieel voordeel óók, dat je er voor kunt kiezen je tweede thuis te verhuren. Aangezien het niet je basis woning is en het huis een deel van het jaar niet bewoond zal zijn, kun je het in die periodes verhuren van vakantiegangers. Mensen die er even tussenuit willen. Je hebt dan een fijne plek te bieden en je verdient er ook nog eens geld mee.

Costa Calida

Locatietip: Costa Cálida in Zuidoost Spanje

En dan nu die locatietip. Laatst schreef ik al een artikel over de stad Murcia en de prachtige regio er om heen. Zuidoost Spanje, ook wel de Costa Cálida genoemd. Ik kreeg veel leuke reacties op dat artikel, omdat het een relatief onontdekt stukje van Spanje is. Ik merk dat dat mensen aanspreekt. Prachtig is ’t er! En laat de Costa Cálida nu ook nét een gebied zijn waar je als Nederlander nog voor een goede prijs een prachtig tweede huis kunt kopen. Een vakantiehuis waar je steeds opnieuw kunt genieten van de Spaanse zon en het Spaanse leven. Hoe heerlijk klinkt dat Knipogen?! Wat daarbij extra fijn is, is dat er een Nederlands bedrijf gevestigd is, die helemaal gespecialiseerd is in de aankoop van een tweede (vakantie-)huis in deze regio: Puurspanje. Een Nederlands familiebedrijf, dat al 15 jaar Nederlanders ondersteunt in het gehele aankoopproces van een tweede huis. Van de eerste schetsen en het papierwerk tot de uiteindelijke bouw. Ze weten precies wat er geregeld moet worden, hoe dat moet gebeuren en vooral waar de allermooiste plekjes zijn voor jouw droomhuis. Het hangt natuurlijk af van je specifieke wensen, maar wonen in Spanje, en zeker ook in de regio Costa Cálida, is een stuk goedkoper dan in Nederland. Je koopt bijvoorbeeld al een prachtig vakantiehuisje aan de Spaanse zee voor €175.000! Wil je meer lezen over de Costa Cálida en wat Puurspanje daarin kan betekenen? Of wil je gewoon wat inspiratie op doen en wat mogelijke vakantiehuizen bekijken? Neem dan een kijkje in deze online magazines.

Ik ben benieuwd of jij ook droomt van een tweede (vakantie-)huis? Waarom wel of juist niet?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

 

Spanje autohuur

@Europa @Spanje #Spanje #europa #murcia

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.