Een reis door Uruguay in foto's

Reismeisje 02 april 2018

Uruguay. Een land zonder gezicht. Voor mij althans. Het zei me werkelijk niets. Behalve dat de man van onze lerares Spaans er vandaan kwam Knipogen. Op doorreis vanuit de Pantanal in Brazilië richting Argentinië leek het logisch. Dat land zonder gezicht te bezoeken. En dus trokken we de grens over in het Noorden bij het stadje Rivera. Uiteindelijk leerde ik Uruguay in 2 weken tijd kennen. Oppervlakkig, dat wel, maar niet langer zonder gezicht. Een land met kleur. Europees. Rauw. Een soort nooit eindigend hippie verhaal. Ik kan niet zeggen dat ik Uruguay per se aan zou raden als reisbestemming an sich. Daar heeft het voor mij wat te weinig voor. Te weinig variatie. Maar in combinatie met een reis in het Noorden van Argentinië zou ik het zeker aanraden. Vanuit de hoofdstad Montevideo ben je met een boot in zo'n 30 minuten in Buenos Aires. Ideaal. Vandaag neem ik je in een fotoverslag mee naar Uruguay. Het land dat voor mij een gezicht heeft gekregen. 

Uruguay Cabo Polonio

Cabo Polonio. Een verzameling huisjes aan de ruige kust van Uruguay. Georganiseerde chaos. Geen elektriciteit of stromend water. Niet omdat het niet zou kúnnen, maar omdat de hippie bewoners dat niet wensen. Ze leven er al jaren. Zelfvoorzienend en in vrede. Los van dat het dorpje op zich al leuk is om te zien, vind je er ook één van de grootste zeeleeuwenpopulaties van Zuid-Amerika ♥. Brullend en stinkend liggen ze met honderden tegelijk op de grijze rotsen bij Cabo Polonio. Echt een waanzinnig prachtig gezicht, waar je úren naar kunt kijken.

Uruguay zeeleeuwen

Dit dus ♥♥♥.

Uruguay Tacuarembo

Centraal in Uruguay vind je de stad Tacuarembó. Op zich geen heel bijzondere stad, maar toch leuk om een nachtje te blijven. Je voelt er nog sterk de oude tradities van de lokale bevolking. Sommige mensen lopen in klederdracht. Je hoort de originele taal Guaraní. Eigen, lokaal eten. Er wonen ruim 50.000 mensen in Tacuarembó, dus verwacht zeker geen schattig klein stadje, maar als je vanuit het Noorden komt is het zeker een stop waard.

Uruguat Punta del Diablo

Punta del Diablo. De plek waar de duivel zou wonen. Ontstaan vanuit een lange traditie van vissersboten die hier te pletter sloegen. Meegezogen met de kracht van de golven. Vandaag de dag is Punta del Diablo een soort verlaten, artistiek dorpje. Gekleurde huisjes, alles schots en scheef en maar 300 permanente inwoners. Op de één of andere manier vond ik Punta del Diablo wel iets hebben. Een soort rauwheid. Puur en eigen. Je kunt hier superleuke huisjes van particulieren huren voor zo'n $40 per nacht. 

Uruguay straatbeeld

Het straatbeeld in Uruguay. Mensen hebben er veelal Europese genen. Het voelt er als een rauwere versie van Spanje. Dichterbij dan omliggende landen Brazilië en Argentinië

Uruguay La Paloma

In de provincie Rocha in het Zuiden van Uruguay vind je verschillende kustdorpjes waar de lokale bevolking veelal de zomermaanden door brengt. Je vindt er veel vakantiehuisjes. En met reden, want de stranden zijn er breed en zacht en de golven zijn er briljant. Als je van surfen houdt. Deze foto is gemaakt bij La Pedrera; één van die kustdorpjes. Door de weeks is er weinig te beleven, maar in de weekenden worden er gratis concerten gegeven op het strand en moet je moeite doen een accommodatie te vinden. Mocht je hier heen willen in de zomer, zou ik je aanraden iets te reserveren van tevoren. Als je een gaaf huisje op het strand van La Pedrera zou willen, heb ik in dit artikel een gave tip voor je.

Uiteindelijk vond ik Uruguay heel eigen. Júist. Rauw, een tikkeltje hippie en soms wat gek. Op een goede manier. Ik ben benieuwd of Uruguay jou aanspreekt?

@Zuid-Amerika @Uruguay #zuid-amerika #uruguay #reizen

4 reacties

 • Frank van de Ridder

  02 april 2018 om 14:33

  Hoi hoi,

  je verhalen spreken me eigenlijk altijd wel aan, net als de meeste bestemmingen waar je over schrijft. Mooie foto's van het onbekende Uruguay en van een gedeelte waar ik helaas ook nog niet ben geweest. Ik vind wel dat je verhaal een wat eenzijdig beeld schetst van Uruguay. Wij hebben er vrienden wonen en komen er met enige regelmaat. In grote tegenstelling tot het rauwe Uruguay zoals je dat zo mooi omschrijft, is er ook het mondaine, luxere Uruguay. Wat te denken van Punta del Este, een mondaine badplaats met hoogbouw, luxe hotels en appartementen en vele restaurantjes dat vooral in hun zomermaanden veel toeristen trekt uit voornamelijk Argentinië. Of Montevideo, de hoofdstad met vele prachtige gebouwen en een fraaie boulevard. Niet te vergeten ook, Colonia del Sacramento in het zuiden dat ergens in het begin van de vorige eeuw is blijven steken, oude mooie straatjes, oude auto's en geweldig sfeervol. Al met al een land waar je wat mij betreft wel degelijk een vakantiebestemming van kan maken. Helemaal natuurlijk in combinatie met het door jou genoemde Buenos Aires in Argentinië.

  Groetjes,
  Frank

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Frank van de Ridder

   02 april 2018 om 15:52

   Dank voor je eerlijke reactie en toevoegingen Frank. Ik kan me voorstellen dat Uruguay meer te bieden heeft dan hetgeen ik schets. Wij hebben maar 2 weken door het land gereisd en daardoor wellicht ook een beperkter beeld van Uruguay gekregen. Leuk dat je dit toe voegt!

 • likethemovie.nl

  02 april 2018 om 22:29

  Lijkt me zeker een erg leuk land om een keer te bezoeken. Ik maak me in Zuid-Amerika alleen wel soms een beetje zorgen om de veiligheid, maar goed.

  Beantwoorden

  • ingrid likethemovie.nl

   10 mei 2018 om 21:58

   beste, dat is erg plaatselijk, het ene Zuid Amerikaanse land is het andere niet. Voor mij is Uruguay net zo veilig als Nederland, en dan bedoel ik niet het centrum van Amsterdam/Rotterdam 's avonds, want geloof me dan is Uruguay veel veiliger. Uruguay en Chili zijn de meest veilige landen van Midden/Zuid Amerika.
   je moet niet midden in de nacht je in de haven van Montevideo bevinden, dan zou je mogelijk beroofd kunnen worden, maatgoed volgens mij wordt je in de haven van Rotterdam eerder beroofd, nogmaals, ik heb 's avonds met zn 2 genoeg over straat gelopen, niemand die me daar in Montevideo wilde beroven.
   geen zorgen over veiligheid in Uruguay.

 • ingrid

  10 mei 2018 om 21:52

  Hi Reismeisje,

  allereerst ben ik blij dat je aandacht schenkt aan deze superleuke underdog, Uruguay, dapper klein land tussen 2 reuzen. Uruguay is erg Europees inderdaad, ik vind het vooral Spaans met Italiaanse eetcultuur, maar er is meer, ook het Zwitsers dorp Colonia Suiza (bij Colonia Del Sacramento in de buurt) toont dat het niet alleen Spaans/italiaans is. Ik vond Montevideo erg leuk en heel erg veilig, ik had voor de zekerheid een bra belt etc. voor mijn bankpassen, maar t was helemaal niet nodig, ook 's avonds liep ik daar met mijn man over straat met handtas. Mijn man bv. vond Uruguay gewoon leuk, hij wil zeker nog eens terug, maar voor mij gaat het een stapje verder, ik vond daar echt wat ik zocht en voelde me erg thuis. Ik moet wel zeggen dat ik wat Spaans spreek en erg fan ben van de Italiaanse cultuur, ook Zwitserland vind ik top, tja dat heb je daar in Uruguay allemaal in 1 land hihi. ook heerlijke wijnen komen er vandaan, een tip, een wijn Medio Y Medio, weet je wat dat is ? dat is 50% prosecco/champagne en 50% witte wijn, rose versie bestaat ook, je begrijpt, hier spreekt een groot Uruguay fan, nogmaals dank dat je aandacht besteedde aan dit leuke land.

  groetjes
  ingrid

  Beantwoorden

 • Mario Alonzo

  08 september 2021 om 03:08

  Hallo, ik ben Mario uit Uruguay en ik moet contact opnemen met een vrouwelijke motorrijder die door Uruguay is gereden op een Honda CBF 500-motorfiets. vaimacaperu1@gmail.com

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.