Een dag in de Amazone in 10 foto's

Reismeisje 07 februari 2016

De Amazone. De naam alleen al heeft iets magisch toch? Intens groene jungle, chocoladebruine rivieren en de meest exotische dieren. De afgelopen dagen verbleven we 5 dagen midden in de Ecuadoraanse Amazone; een droom die uit kwam! Hoewel we uiteindelijk relatief weinig dieren hebben gezien, waren het supermooie dagen die ik zeker niet had willen missen. Vooral omdat we op een te gekke plek zaten, midden in zogeheten Huaorani gebied. De Huaorani behoren tot een van de oudste, meest authentieke stammen in Ecuador. Vandaag de dag leven ze met nog 4.000 mensen, verdeeld over verschillende gemeenschappen, diep in de Amazone van Ecuador. Vandaag neem ik je mee op een van de dagen die we er mee maakten. In foto's dit keer Knipogen!

Amazone verslag 2

We zaten bij Huaorani Eco Lodge; een pracht van een lodge, op een supermooie plek diep in de Amazone. Ik begon elke dag heel relaxt: rustig wakker worden, half uurtje yoga met uitzicht op de rivier en daarna een kopje thee vanuit m'n hangmat Tong uitsteken. Kan vervelender toch?

Amazone verslag 3

Dit was ons uitzicht vanaf de lodge. Mooi toch? Na een lekker ontbijtje vertrokken we met een bootje richting een camping. Onderdeel van het programma hier was namelijk dat je een nachtje midden in de Amazone in een tentje slaapt. Te gek! 

Amazone verslag 4

Op zo'n 2 uurtjes varen vanaf de lodge, maakten we een korte tussenstop bij een kleine Huaorani gemeenschap. Daar ontmoeten we deze man met zijn gezin. En huisdier. Dit aapje ja. Voor ons een tikkie vreemd, maar ze waren er erg lief voor en het aapje was vrij om te gaan en staan waar hij wilde.

Amazone verslag 5

We moesten ook nog even een soort van dansje doen met deze Huaorani vrouw. Very charming Roepen.

Amazone verslag 6

Na nog eens 1.5-2 uur varen kwamen we bij de camping. Superleuk ding en mooi midden in de natuur gemaakt. Ze hebben er zelfs wc's en een (koude) douche. Hier had ik wel langer kunnen blijven!

Amazone verslag 7

Tijd om te lunchen Lachen! Het was ondertussen al 3 uur 's middags en we waren allemaal doorweekt van de bootreis. Tropisch buitje van een paar uur...Ik kan niet anders zeggen dan dat het eten tijdens ons hele verblijf in de Amazone echt heerlijk was! We kregen altijd vers sap, een lekker soepje, meestal rijst met iets van kip of vis en dan nog iets zoets na. Lekker lekker!

Amazone verslag 8

Daarna even uitbuiken bij de tent. Kijk nou! Te leuk toch?!

Amazone verslag 9

Rond 4 uur was het tijd om weer in beweging te komen. Wandelen maar! In ongeveer 1 uur wandelden we naar een mooie waterval toe. 

Amazone verslag 10

Deze dus. Vooral de ligging midden in de weelderige jungle vond ik te gek. We konden er ook lekker zwemmen.

Amazone verslag 11

 Toen we terug liepen, werden we nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Echt even een geluksmomentje Lachen

Dit was een van de 5 dagen die we in de Amazone door hebben gebracht via Huaorani Eco Lodge. Superleuke dagen die ons een heel mooi inkijkje hebben gegeven in het leven van de Huaorani in Ecuador. Mocht je een reis naar Ecuador gaan maken, zou ik zeker een bezoekje overwegen! Binnenkort volgt er een uitgebreider artikel over de Huaorani, hun cultuur en hun strijd met de oliebedrijven die, helaas, verwoede pogingen blijven doen in het leefgebied van de Huaorani naar olie te boren...Wenkbrauw ophalen. Een verhaal dat verteld moet worden.

Ben jij al eens in de Amazone geweest en zo ja waar? Of misschien staat het nog op je bucketlist?

@Ecuador @Zuid-Amerika #wereldreis #RTW #ecuador #amazone #huaorani

4 reacties

 • Adi

  07 februari 2016 om 09:48

  Aan de foto's te zien is het daar echt mooi! Wat een prachtige dingen beleven/ ondernemen jullie. Fantastisch!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   08 februari 2016 om 00:22

   Ja, het was echt prachtig daar Adi. Zo diep in de jungle en weg van alles. En heel bijzonder om de Huaorani van dichtbij mee te maken.

 • Kelly | Dutchie on the road

  07 februari 2016 om 11:26

  Wow, lijkt me geweldig!! Hele mooie foto's ook.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kelly | Dutchie on the road

   08 februari 2016 om 00:23

   Thanks! Credits voor Gerben hoor ;-).

   • Daniella Reismeisje

    08 februari 2016 om 19:17

    Ik ben naar Cuyabeno geweest, was ook fantastisch!
    Avond wandeling in de jungle gemaakt. Heel gaaf, maar ook eng ( veel spinnen!)

 • Daniella

  08 februari 2016 om 19:41

  Ik ben naar het Cuyabeno national park geweest. Echt fantastisch!!
  Daar hebben we ook een stam bezocht om te kijken hoe ze daar leven.
  'S avonds een boottocht gemaakt, zo kun je goed kaaimannen spotten en toen hebben we ook gevist op piranha 's. Heel leuk, maar wel moeilijk :-).
  Ook een avond wandeling door de jungle gemaakt. Heel gaaf, maar wel eng..(veel spinnen brrrr).
  Verder apen, amazone dolfijntjes, een anaconda en vele soorten vogels gezien.
  Het was een hele mooie ervaring, ik zou het iedereen echt aanraden om de jungle in te gaan.

  Beantwoorden

 • Jeroen

  26 februari 2016 om 16:53

  Ben heel benieuwd naar het verhaal van de Huaorani.
  Denk dat ik al eerder gelezen heb over hun strijd tegen de oliemaatschappijen. Het is echt te slecht voor woorden dat we maar door blijven gaan als mensheid met het vernietigen van onze aarde.
  Hopelijk hebben ze door de momenteel lage olieprijzen een beetje rust nu.
  Oja, en natuurlijk zou ik zoiets zelf ook willen doen :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.