De leukste ontmoetingen met locals in Iran

Reismeisje 11 juli 2016

De afgelopen week in Iran is fantastisch geweest! Los van dat het een prachtig en fascinerend land is, zijn het vooral de mensen hier die het zo te gek maken. Overal waar je komt, wordt je enthousiast begroet en welkom geheten. Om nog maar niet te spreken over de vele fotomomentjes die we hebben gehad Knipogen. Het leek me leuk een fotoverslagje te maken van de allerleukste en meest bijzondere ontmoetingen met locals, om zo een inkijkje te kunnen geven in het leven in Iran. Vandaag neem ik je mee, meet the locals!

 Iran ontmoeting Suikerfeest GvdW 2231

Dit is echt mijn favoriete foto tot nu toe, omdat het van een moment is wat ik nooit meer zal vergeten. Deze foto heeft Gerben gemaakt toen we een prachtige moskee bezochten in een dorpje bij Kashan. Het was die ochtend Suikerfeest en we werden uitgenodigd met de locals te ontbijten. Ik met de dames, Gerben met de mannen. Ik ontmoette deze te gekke meiden, Zahre en Shadi, met wie ik meteen een open gesprek kon voeren over hun leven. Deze ontmoeting heeft me echt tot in m'n tenen geraakt, omdat het net zulke meiden zijn als ik. Met dezelfde dromen, verlangens en wensen. Alleen zijn hun mogelijkheden echt anders dan die van mij...

Iran ontmoeting Esfahan 4 GvdW 2593

Nog zo'n bijzondere en vooral leuke ontmoeting. Dit is in Esfahan, op het grote plein in het centrum. 's Avonds komen de locals hier samen, picknicken op het gras en bezoeken de moskee. Dit 16-jarige meisje en haar moeder spraken me aan en vuurden een vragenpeloton op me af Tong uitsteken. Het meisje wilde haar Engels oefenen en was erg geïnteresseerd in mijn leven in Nederland. Superleuk!

Iran ontmoeting Kashan 2 GvdW 1958

Heel charmante foto Knipogen. Dit was zo'n grappig moment! Deze man ontmoetten we in Kashan. Toen hij door kreeg dat we uit Nederland kwamen, begon hij met Nederlandse woorden te strooien. Zelfs het woord 'fiets' en 'fietstas' kwamen er uit. En maar grappen maken. Echt een hilarisch leuk momentje!

Iran ontmoeting Esfahan GvdW 2411

Dit was een wat minder intensieve ontmoeting en ik heb er helaas geen foto van, maar dit is een van de leukste plekken in Esfahan. Het is een binnenpleintje bij het grote plein en de bazar. Daar zijn 3 superhippe en gezellige Iraanse meiden een koffiezaakje begonnen. Ze maken er goede koffie en thee, wat allemaal een combinatie is tussen westerse en Perzische producten. Ik was onder de indruk van deze dames, omdat ze zo'n leuke en goed lopende zaak hebben neer gezet. Echt de moeite!

Iran ontmoeting Qom GvdW 1518

Dit was weer zo'n indrukwekkende ontmoeting. Verreweg de meeste gidsen zijn man, maar in nota bene het erg traditioneel religieuze Qom wilde een lokale dame ons graag rond leiden door het tombe complex dat we graag wilden bezoeken. Haar Engels was erg goed en ze spaarde kosten nog moeite. Toen we hier waren was het bovendien nog Ramadan en deze dame hield zich daar strikt aan. Midden in de brandende zon, 43 graden Celsius, niets te drinken en dan enthousiast een toerist rond leiden. Ow en ook nog eens geen geld willen ontvangen, want dit deed ze voor God. WAUW. Ik vond dit echt een bijzondere vrouw, die oprecht vanuit haar hart diep religieus is.

Iran ontmoeting Teheran 3 GvdW 1475

Zo maar een ontmoeting in hartje Teheran Lachen. We namen een kijkje bij een groot plein en daar liep deze man rond. Hij schoot ons meteen aan voor een foto en vermaakte zich kostelijk met die gekke toeristen uit Nederland!

Iran ontmoeting Esfahan 5 GvdW 2607

Een heel andere foto. Ik geloof dat ik hier er bijna nog het meest traditioneel bij loop Knipogen. Deze dames waren op en weekenduitstapje vanuit Teheran naar Esfahan gekomen en ze hadden er zin in! Kijk nou hoe prachtig ze zijn! We zijn ze later ook nog weer in een theehuis tegen gekomen en toen nodigden ze ons meteen in Teheran uit. Helaas gingen we de andere kant op, maar het symboliseert wel mooi de enorme gastvrijheid van Iraniërs.

En zo kan ik echt nog wel even door gaan. We hebben zo superveel leuke ontmoetingen gehad in ruim een week tijd! Ik denk dat Iraniërs echt de meest gastvrije en vriendelijke mensen zijn die ik ooit op reis tegen ben gekomen. Wat vind je van deze foto's? Word je er enthousiast door over Iran? Ik ben benieuwd!

@Midden-Oosten @Iran #Iran #fotoverslag #reizen #teheran #esfahan #kashan

10 reacties

 • Margreet Pruis

  11 juli 2016 om 07:17

  Ja daar word ik zeker enthousiast van. Wat ontzettend leuk !

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   11 juli 2016 om 13:53

   Leuk te horen Margreet!

 • Jeroen

  11 juli 2016 om 07:33

  Super gaaf om te zien dit! Zo mooi hoe de mensen daar openstaan voor anderen terwijl we hier een berg vooroordelen klaar hebben staan waar je niet goed van word.
  Echt leuk dit en wat zullen jullie genoten hebben!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   11 juli 2016 om 13:53

   Ja precies. Dat zeg je goed inderdaad. De mensen hier zijn echt een cadeautje :-)!

 • Adi

  11 juli 2016 om 10:31

  Wat een supermooie ervaring om op deze wijze door Iran te reizen en ja, ik word door je verhaal en de prachtige foto's echt enthousiast. Wat enorm kleurrijk zijn de moskeeen en Wendy...., deze outfit staat je mooi!
  Had ook zeker niet verwacht ( de bekende vooroordelen dus..) dat de mensen - vooral ook de dames - zo open (mogen) zijn! Geniet er nog even van.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Adi

   11 juli 2016 om 13:55

   Wat een leuke reactie Adi :-). Tja, ik probeer er maar wat van te maken haha. Maar echt, Iran is fantastisch om door heen te reizen! De mensen zijn ontzettend open, geïnteresseerd en heel gastvrij. Zeker de vrouwen ook, wat ik inderdaad ook niet had verwacht. Zeker de moeite van het bezoeken meer dan waard!

 • Leonie

  11 juli 2016 om 18:18

  Echt super gaaf om te lezen! Snap nu ook waarom Iran zo bijzonder is!

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  11 juli 2016 om 19:36

  Ik word hier echt helemaal vrolijk van! Wat leuk om te lezen dat je zulke gezellige ervaringen hebt in Iran! Ik heb eigenlijk nog nooit iemand negatief horen praten over Iran (ten minste van de mensen die het bezocht hebben). Wat tof dat dit jullie laatste bestemming van de wereldreis is! Deze herinneringen blijven dan lekker lang hangen :)

  Beantwoorden

 • marina

  11 juli 2016 om 22:20

  Mooi Wendy, ik kijk alsmaar meer uit naar Iran. En ook leuk je outfits te zien :-) . Zo heb ik meer een idee wat in mijn rugzak te stoppen ! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl marina

   12 juli 2016 om 06:23

   Goed te horen Marina! Veel plezier he.

 • Eni

  11 juli 2016 om 23:32

  Echt totaal niet verwacht dat Iran zo leuk en bijzonder kon zijn, vooral wat je zegt over de locals had ik niet verwacht. Maar wat droeg jij op een dag bijvoorbeeld ongeacht of het nou 43 graden was? Want vertelde jouw gids je dat ook van tevoren?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Eni

   12 juli 2016 om 06:25

   Leuk om te horen :-). Op al deze foto's was het rond de temperatuur die je aan geeft, dus qua kleding gewoon een lange broek, luchtige bloes met lange mouwen en dus een sjaal over m'n hoofd. Het is erg warm nu, maar ik moet zeggen dat het ZO warm is dat ik denk dat ene korte broek weinig had uitgemaakt ;-). Ik heb me van tevoren goed ingelezen en wat blogs afgezocht om te weten wat ik wel/niet kon dragen.

   • Suzan Reismeisjenl

    13 juli 2016 om 09:25

    Suoerleuk! En verrassend. Mijn vooroordeel over Iran is met name dat beeld dat je als vrouw vergeten wordt, en alleen de man wordt aamgesproken. Hoe is het daar echt? Ziet er onwijs leuk uit, benieuwd naar jullie uiteindelijke route!

 • Karlijn

  13 juli 2016 om 14:32

  Wauw super leuk!
  Ik zit over een maandje in Iran. Ik ben benieuwd wat ik daar allemaal ga meemaken :)

  Beantwoorden

 • Rob van Helvoort

  14 juli 2016 om 17:00

  Super om jullie te volgen op ontdekking door Iran :) :) Zijn jullie uiteindelijk nog gaan fietsen in Iran?

  Beantwoorden

 • Letitia

  07 augustus 2016 om 14:51

  Heb net je reisblog ontdekt en ben nu druk al je verhalen over jullie wereldreis aan het lezen. Fantastisch! Zelf roep ik altijd dat ik het niet aandurf een wereldreis te maken, want waar haal ik de tijd en het geld vandaan? Hoe ga ik om met grote cultuurverschillen? Lust ik overal het eten wel? Wat als de taalbarriere ergens te groot is? Etc. etc. Wel houd ik erg van reizen en heb ik zelf twee keer een taalreis naar Italië gemaakt, waar ik een aantal maanden gewoond heb. Bij het lezen van je verhalen merk ik hoe enthousiast ik word. Zo ook dit verhaal, over de ontmoetingen met de locals in Iran. Geweldig! Dat zijn toch de beste ervaringen en ook ervaringen die je nooit weer vergeet. Wie weet verzamel ik ooit nog eens de moed om ook te vertrekken. Ondertussen lees ik nog even door...

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.