De gaafste outdoor regio in Zwitserland

25 september 2016

Zwitserland 1

Zwitserland is natuurlijk een land bij uitstek voor outdoor activiteiten. En dan heb ik het niet alleen over de winter. Het landschap leent zich voor tal van avontuurlijke sporten en Interlaken is één van dé plekken om dit te doen. Daarom vandaag een artikel over outdoor-activiteiten in dit leuke stadje in Zwitserland.

Interlaken. Ingeklemd tussen hoge bergen en geflankeerd door prachtige bergmeren, is Interlaken een klein dorp waar qua ligging niet mee te spotten valt.  Het is dé uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Jungfrau regio; een prachtig bergmassief waar je de meest uiteenlopende activiteiten kunt ondernemen. Een prettige bijkomstigheid is, dat Interlaken, in tegenstelling tot veel andere steden in Zwitserland, aantrekkelijk is voor mensen die liever geen €120 euro per nacht willen uitgeven aan een kamer Knipogen. Enige nadeel is dat de lagere prijzen voor accommodatie deels teniet worden gedaan door de hoge kosten van activiteiten. Maar je krijgt wel waar voor je geld!

Zwitserland 2

Als fervent trailrunner zou ik graag nog een keer de Jungfrau marathon lopen. Schijnt één van de mooiste runs ter wereld te zijn. Probleem alleen is dat de laatste kilometers stijl omhoog gaan, waardoor je in je voorbereiding flink wat hoogtemeters zult moeten maken. Maar als een dolle de berg op rennen is niet het enige wat je hier kunt doen Wat te denken van skydiven of een helikoptervlucht? Trekkings maken met sneeuwschoenen, canyoning, gletsjers beklimmen, Jet Boat Ride, paragliden, heli-skiën of sledetochten bij nacht waarbij dineert bij bevroren watervallen. En anders kun je altijd nog gaan raften of kajakken. Met klasse 3 en 4 stroomversnellingen kun je je borst nat maken! Al dit soort tours worden aangeboden door de twee grootste operators van de stad: Outdoor Interlaken en Alpin Raft. Goedkoop zijn de activiteiten zoals gezegd niet. Een 20 minuten durende vlucht met een helikopter kost je krap €250. Canyoning rond de €160, afhankelijk van de bestemming, raften €95 of een gletsjer hike €150. Maar wel supergaaf!

En is dit je allemaal wat te duur? Dan kun je altijd nog gaan hiken in de Jungfau-regio of gaan mountainbiken. Dat kost je lang zoveel niet. Behalve wat extra calorieën Knipogen.  Beiden zijn prima zelfstandig te doen aangezien er tal van routes zijn die allemaal goed zijn aangegeven.

Ben jij al eens in de Jungfrau regio geweest? Of lijkt dit je wat? 

@Europa @Zwitserland #zwitserland #europa #outdoor

1 reactie

 • Gerdien

  25 september 2016 om 17:27

  Ooit een week in Lauterbrunnen geweest in een leuk hostel daar. Veel gehiked en gemountainbiked. Supermooi omgeving! Echt de moeite waard.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Gerdien

   25 september 2016 om 17:38

   Ja, dat is inderdaad ook erg mooi Gerdien!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.