Marathon finished

Reismeisje 14 april 2014

Jaaaaaa, ik heb ’t gehaald :-). 42.2 kilometer lang rennen, mezelf bij elkaar rapen en dóór gaan. Het was pittig en zwaar, maar bovenal heb ik genoten. Want wat was het gaaf!! Van tevoren had ik me natuurlijk ook voorgenomen te genieten, maar dat is makkelijk zeggen als je op de bank zit met je favoriete slofjes aan je voeten. Dat dat me uiteindelijk ook gelukt is, had ik stiekem toch niet helemaal gedacht. Hier een verslagje van de marathon van Rotterdam gisteren.

Marathon DEF start

Aan de start.

Mijn vriendin en ik waren ruim een uur te vroeg in Rotterdam. Prima! Beetje rond lopen, elkaar nog verder opfokken :-) en sfeer proeven. Ik startte een vak achter dat van mijn snelle, langbenige vriendin. Ongeveer 20 minuten voor de eerste golf startte, stond ik in mijn eigen vak. Tussen honderden mensen die net als ik vol adrenaline en goede spanning stonden te dribbelen. Ik probeerde vooral bij mezelf te blijven en me niet af te laten leiden. Oortjes in en Facebook nog maar eens checken :-).

10h25. Good old Lee Towers werd in zijn bakkie gehezen en zong zwevend boven het publiek ‘You never walk alone’. Normaal niet bepaald mijn muziek, maar in deze situatie op dit specifieke moment perfect!

10h30. Ik hoor het eerste startschot. OMG. Dat betekent dat mijn vriendin van start gaat en ik dus ook met een minuut of 10. Nog eventjes geduld, wat meer geduw en gedribbel en daar klinkt inderdaad de tweede knal. Off I am!

Tot 21.1 kilometer

Tja. Ik ging eigenlijk wel lekker. Ik heb zelfs 2 persoonlijke records op de 10 kilometer en halve marathon gelopen! Het zonnetje scheen lekker, er stonden superveel mensen langs de kant en ik hobbelde lekker voort. Bij 15 kilometer heb ik een eerste energyreep genomen. Ik had er eigenlijk helemaal geen trek in, maar ik ken mezelf; als ik pas ga eten als ik er zin in heb is het te laat en heb ik verder geen fijne race meer voor de boeg. Eten dus maar. Ook pak ik op elke 5 kilometer een bekertje water én AA-drink aan. Op wat geklots na merk ik dat ik me daar ook sterker en frisser door voel. Mijn vader staat ook nog te juichen, wat me weer extra energie geeft. So far so good.

Marathon DEF tot 35

Tot 30 kilometer

Tot 25 kilometer gaat ’t eigenlijk wel prima. Er staat nog een vriend langs de kant te roepen en ik hobbel lekker door. Vanaf zo’n 26 kilometer begin ik het moeilijk te krijgen. Mijn darmen beginnen ook op te spelen en ik moet voor het eerst de bosjes in duiken. Waar zijn die dixies als je ze nodig hebt?! Ik merk dat dit me wat uit mijn ritme haalt en neem maar eens een gelletje. Ergens richting de 30 kilometer staat mijn vriend; dat helpt! Hij fietst een stukje met me mee. Helaas moet ik wel al weer een bosje opzoeken…

Tussen de 30 en 35 kilometer

Gelukkig, het gaat weer beter. Ik ren weer lekker en voel me sterk. Ongeveer bij 32 kilometer pak ik een extra gelletje aan. Beetje tricky aangezien dit een merk is dat ik niet eerder heb gebruikt, maar ik heb door de bosbezoekjes niet zo veel keus. Er in met dat krachtvoer en dóór! Tegen de 35 kilometer begin ik mijn benen wel te voelen en ik verminder mijn tempo. Rennend uitlopen is het doel.

Van 35 kilometer naar de 40

Tja, vanaf hier is het natuurlijk niet heel leuk meer :-), maar het valt me nog steeds niet tegen. Ik ren op 36 nog maar eens een bosje in en dribbel verder door. Op 37 kilometer staat mijn vriend en op 39 rent mijn vader een stukje met me mee. Fijn! Bij de laatste drankpost op 40 besluit ik even rustig wandelend mijn water op te drinken.

Het laatste stukkie

En dan breken eindelijk de laatste kilometers aan, joehoe. Langs de kant staan superveel mensen die schreeuwen en mijn naam roepen. Die staat op mijn startnummer :-). Dat geeft nèt die extra kick waardoor ik mijn ene been voor het andere blijf zetten. Rennend. Nog 500 meter. Ik zie de vlag met ‘Finish’ in de verte en word emotioneel. Raar hoe dat werkt. En dan loop ik de laatste meters en staat meneer Aboutaleb daar om me te feliciteren. Wat ben ik blij!! Ik ben geklokt op ruim 5 uur, maar minus die bosbezoekjes ben ik heel tevreden.

Marathon DEF finish

The day after

Ja, dat is dus nu :-). Ik kan bijna niet meer lopen en voel allerlei pijntjes, maar het is het allemaal waard! Ik vond het een van de meest gave dingen die ik ooit heb mee gemaakt en had het niet willen missen. Het was zwaar, maar niet zwaarder dan ik had verwacht. En het belangrijkste: ik heb ’t helemaal op eigen kracht gegaan. Stiekem ben ik best een beetje trots op mezelf :-).

En nu: beentjes omhoog. Heel erg bedankt nog voor al jullie gelukwensen!! Super!

 

#marathon #Sporten #hardlopen

13 reacties

 • Jana

  14 april 2014 om 16:13

  Wauw wat een afstand! Heel veel respect meis! En proficiat ook natuurlijk :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jana

   14 april 2014 om 19:49

   Thanks Yana, lief van je!

   Beantwoorden

 • Jessica

  14 april 2014 om 16:45

  Wat ongelooflijk knap, ik ben zeker geïnspireerd! Hoop dat je spierpijn meevalt!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   14 april 2014 om 19:48

   Leuk om te horen ;-)! En die spierpijn is wel pittig haha. Maar helemaal waard!

   Beantwoorden

 • Mandy

  14 april 2014 om 17:16

  GEFELICITEERD!!! Echt super knap van je! Je kan echt heel erg trots zijn op jezelf, you did it! Leuk geschreven trouwens, erg levendig!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   14 april 2014 om 19:48

   Thanks lieve Mandy!

   Beantwoorden

 • Michel

  14 april 2014 om 17:17

  Je kunt het niet zien, maar ik maak een diepe buiging voor je. Wat een prestatie. Supergoed van je hoor!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   14 april 2014 om 19:47

   Bloos bloos ;-). Dankje!

   Beantwoorden

 • Bea

  14 april 2014 om 17:19

  Jeetje wat een topprestatie! Al fietsend op de sportschool lees ik je verslag. Inspirerend om weer een flink stuk harder te trappen. Je kunt trots op jezelf zijn hoor! Top!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Bea

   14 april 2014 om 19:47

   Aan het superlief, thanks!

   Beantwoorden

 • Eva (www.eyeswideopen.nl)

  14 april 2014 om 17:52

  Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie! Superknap dat je 'm hebt uitgelopen. Inspirerend ook :) Ik trainde in 2012 voor de NYC marathon die niet doorging vanwege een orkaan, het blijft kriebelen om alsnog die 42 kilometer te lopen! Succes en succes met herstellen :)

  Groetjes,
  Eva

  ps. ik ben nieuw in de blogwereld, sinds vorige week is mijn Sport, Outdoor & Travel Blog www.eyeswideopen.nl online, misschien vind je het leuk om eens te kijken.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva (www.eyeswideopen.nl)

   14 april 2014 om 19:46

   Thanks! Je gaat er vast nog wel eens een lopen dan! En wat een leuk blog heb je! Welkom en veel succes!

   Beantwoorden

 • Marjan

  14 april 2014 om 17:55

  Wow, super knap van je! Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!
  Erg leuk geschreven....lekker uitrusten nu. Trots mag je zeker zijn!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marjan

   14 april 2014 om 19:45

   Dankje ;-)!

   Beantwoorden

 • Marcella

  14 april 2014 om 21:06

  Wauw, echt supergoed! Knap gedaan zeg!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marcella

   15 april 2014 om 06:59

   Thanks!

   Beantwoorden

 • miran

  15 april 2014 om 07:01

  Respect goed gedaan :). Van harte gefeliciteerd met je prestaties.

  Beantwoorden

  • Reismeisje miran

   15 april 2014 om 08:23

   Thanks!!

   Beantwoorden

 • Review Het Hardlopers Kookboek | Reismeisje

  26 april 2014 om 09:31

  […] mijn voorbereidingsfase richting de Marathon van Rotterdam wilde ik ook graag extra op mijn voeding letten. Zeker de laatste 3 weken voor de marathon. You […]

  Beantwoorden

 • Post Marathon Plans | Reismeisje

  10 mei 2014 om 11:42

  […] is ’t al weer zo’n 3.5 week geleden dat ik de Marathon van Rotterdam heb gelopen. Ik moet zeggen dat het herstel me 100% is mee gevallen. De dag er na was elke stap me […]

  Beantwoorden

 • Reismeisje | Verslaafd aan HIIT work out | Reismeisje

  26 oktober 2014 om 08:44

  […] mijn marathonavontuur in april dit jaar ben ik eigenlijk niet meer heel goed in het hardlopen geraakt. 10-15 kilometer […]

  Beantwoorden

 • Tips voor een marathon training | Reismeisje

  23 november 2014 om 05:22

  […] kun je je niet voorstellen ooit die fameuze 42,2 kilometer te rennen. Had ik ook  en toch is het mij gelukt. Lachend en wel! Wil je ook graag wat serieuzer gaan hardlopen en misschien zelfs voor een marathon […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.