Outdoor avonturen in Oostenrijk

10 juni 2015

Oostenrijk 1

Onlangs was ik op uitnodiging vier dagen mee op een reis naar de Kitzbüheler Alpen in Tirol. Of ik mee wilde doen aan een actief outdoor programma? Euuuhhhhh… Dat hoef je mij geen twee keer te vragen ;-) . En dus stapte ik op het vliegtuig om te ervaren wat het betekent actief te zijn in Oostenrijk. Vandaag een artikel over mijn outdoor ervaringen in Tirol!

Canyoning.
Outdoor in Oostenrijk betekent ook echt outdoor :-) . Anders dan in Nederland, waar je al snel uitkomt op laffe wandelingen door het bos of MTB’en op semi-vlak terrein. De eerste dag staat canyoning op het programma. Ooit van gehoord? Dat is abseilen door watervallen en je weg naar beneden zoeken door de rivier. Locatie: de Teufelsklamm oftewel Devilsgorge. Dat klinkt veelbelovend! We krijgen een dik wetsuit aan, een harnas om jezelf te kunnen zekeren en een helm. Het ijskoude smeltwater gutst door de bergen op het startpunt van de trip. Zodra gids Hannes zijn touwen bevestigt aan de brug, mag ik als eerste omlaag abseilen. Te gek!! Nadat de hele groep beneden is zoeken we onze weg door het koude water omlaag. Onderweg glijden we, kopje onder, van stroomversnellingen af, zeilen we aan ziplines tussen de rotsen door en springen we gezekerd aan een touw van een 8 meter hoge rots af. En de natuur? Fantastisch! Op sommige momenten hoor je weinig anders dan het bulderen van de rivier. Op andere momenten is het muisstil en schijnt de zon door het bladerdak op de bergen boven je hoofd. Dit is erg leuk om te doen, maar dat komt vooral ook omdat het weer mee werkt. Ik weet alleen niet of ik je dit zou aanraden bij een regenachtige dag :-? . Kosten: €40-60 euro per persoon bij een groep van minimaal vier personen.


Oostenrijk 2

Rope course.
De volgende dag staat in het teken van de Hornpark high rope course in St. Johann, vlakbij Kirchberg. Dat is een klimbos met allerlei uitdagingen, hoog in de bomen. Na uitleg hoe jezelf te zekeren, begint het bij een makkelijk parcours. Omhoog via een touwladder en dan via wat touwen en balken naar de volgende boom. Kleine zipline erbij, c’est ça. Al snel daarna zoef je met een meterslange zipline over het water naar de overkant waar je begint aan het blauwe parcours. Nu wordt het al lastiger. Bij sommige opdrachten heb je al je krachten nodig om veilig aan de overkant te komen en niet aan je harnas aan de touwen te bungelen. Maar wanneer vervolgens het rode parcours begint, wordt het helemaal lastig. Wat te denken van met een skateboard over twee touwen glijden of via emmertjes aan touwen de overkant zien te bereiken? Superspannend en –leuk!


Oostenrijk 3

En heb je hier nog niet genoeg aan, dan kun je er ook Segway’s huren om mee over de paden te crossen. Een bezoekje aan het park kost €23.

Via Ferrata.
Tijdens de laatste dag met activiteiten staat er een Via Ferrata op het programma op de Kitzbüheler Horn. Weet je wat je dan doet? Dan ga je bergbeklimmen, maar ben je altijd gezekerd aan een stalen kabel die is vastgeklonken aan de bergwand. Je kunt dus nooit heel ver vallen ;-). Het leuke ervan is dus dat dit in principe voor iedereen geschikt is die fit is en wel houdt van een dosis avontuur. Je hebt Via Ferrata’s in de categorie A tot en met F. Al heb ik me laten vertellen dat F bijna niet te doen is. Dan moet je letterlijk over uitstekende rotswanden zien te komen. Categorie A tot en met D is voor ongeoefende mensen goed te doen.


Oostenrijk 4

Wanneer we gezekerd zijn, gaan we één voor één achter berggids Thomas aan. De route duurt ongeveer drie kwartier, maar er zijn langere routes te vinden op de berg waar we ons bevinden. Zodra we iets verder de bergwand op zijn, begin ik het echt leuk te vinden. Je krijgt het gevoel dat je echt aan het bergbeklimmen bent (zonder de risico’s te lopen). Op sommige rotspunten sta je stil en hoort niets, behalve de wind. Voor je vind je een geweldig uitzicht en heel even voel je je één met de natuur. Ik kan me nu voorstellen hoe gaaf echt bergbeklimmen moet zijn! En het mooie van dit alles is: iedereen kan het doen en het kost ook nog eens niets! De kabels zijn gratis te gebruiken en op internet kun je vinden welke routes waar lopen. Kijk voor de Kitzbüheler Alpen eens hier. Ben je (nog) niet helemaal zeker van jezelf, dan is het slim om een berggids mee te nemen. Een goede gids is Thomas. Je kunt hem bereiken op: tom@pure-mountain.at of 0043 (0) 6643918160.

Lijkt jou dit wat, zo’n outdoor avontuur in de Kitzbüheler Alpen?

@Europa @Oostenrijk #reizen #Oostenrijk #europa #outdoor #tirol #alpen #via ferrata

3 reacties

 • newsfromNOMADS-Elise

  10 juni 2015 om 21:56

  Klinkt allemaal goed..misschien op de Segway's na dan :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje newsfromNOMADS-Elise

   11 juni 2015 om 07:50

   Haha, ja, dat ziet er al snel wat belegen uit he ;-).

 • Jeroen

  11 juni 2015 om 07:46

  Zo dit klinkt wel als een super weekendje! Zeker iets waar je me wakker voor mag maken :-)
  Toch maar eens kijken of dit niet eens een keer tussendoor kan.
  En nu toch ook maar even een bevriende mountainguide bellen om straks in Schotland not wat leuks te doen (als er tijd over is). Wellicht dat er daar ook dit soort leuke dingen te doen zijn.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   11 juni 2015 om 07:49

   Ja ziet er fijntjes uit he ;-).

 • eva - eighty7

  11 juni 2015 om 15:19

  Wat gaaf!!! Lijkt mij soms wel even eng maar wel een flinke adrenaline kick.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.