De eerste keer reizen: 5 verschillende bestemmingen

Reismeisje 23 juli 2019

Het is al weer heel wat jaren geleden dat ik mijn eerste verre reis maakte. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Diepe indruk maakte 't. In mijn geval India. Niet bepaald een heel logische keus als eerste verre bestemming Knipogen. Weet ik nu. Álles was er anders. Schokkend. Een extreem contrast met thuis. Ik kreeg er de smaak van te pakken. Er volgden jaren waarin ik veel verschillende reizen maakte. Ik ging steeds iets verder van de gebaande paden af ook.

Nam een sabbatical en maakte een wereldreis. En nog steeds voel ik een enorme behoefte om de wereld te ontdekken. Die oneindig prachtige wereld vol verrassingen. 

Regelmatig krijg ik de vraag welke bestemmingen geschikt zijn als eerste verre reis? Wat ik daarin aan zou raden. Dat blijft natuurlijk heel persoonlijk. Wat ik te gek vind, vind jij misschien matig. En vice versa. Toch zijn er wel bepaalde bestemmingen die ik aan zou raden om met reizen te starten. Landen waar de infrastructuur voor backpacken op orde is. Waar je je relatief gemakkelijk van A naar B kunt bewegen. Waar je je niet onveilig hoeft te voelen. En waar je bovenal een fantastische eerste reiservaring op zult doen. Vandaag neem ik je mee naar 5 bestemmingen, die ik zelf perfect vind om als één van je eerste verre reizen te bezoeken. Komen ze:

Suriname

Bereisbaar, groen en vrolijk Suriname

Suriname. Ik vind het een heerlijk land. Er hangt een ontspannen, Caribische sfeer. Het voelt veilig. De mensen zijn er supervriendelijk. Altijd vrolijk en gastvrij. En dan die Surinaamse keuken Knipogen. Man man man, wat vond ik dat een genot zeg. Wat Suriname verder tot een geschikte bestemming maakt als je nog weinig hebt gereisd, is dat het relatief klein in. Er rijden veel mini busjes, die je eenvoudig van A naar B brengen. Wel is het zo dat, hoe verder je richting het Zuiden gaat, hoe slechter de infrastructuur wordt. Veelal ben je dan op een boot aangewezen. Die op Caribische tijden wel óf niet vertrekt. Heerlijk Lachen. Vanuit de hoofdstad Paramaribo worden verder tal van uitstapjes georganiseerd. Ook naar het nabij gelegen Frans Guyana. Een week of 2 Suriname kan ik je zeker aanraden!

IJsland2

Rauw en mystiek IJsland

Als je regelmatig op Reismeisje een kijkje neemt, weet je vast dat ik fan ben van IJsland. Dat letterlijk ijzige eiland tussen Europa en de Verenigde Staten in. Fabelachtig mooi vind ik 't. Het is ondertussen al weer wat jaren geleden dat ik er was, maar ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Zó'n indruk heeft het op me gemaakt. IJsland is volstrekt eigen. De natuur is er rauw. Hard soms. De locals leven er mee. De natuur is iets wat alomtegenwoordig is in hun leven. In de zomer gaat de zon er nauwelijks onder, in de winter schijnt ze slechts een paar uur. Het geeft IJsland voor mij iets mystieks. IJsland is zeker niet goedkoop, dus het is niet de meest on a budget gunstige bestemming. Wat het echter voor mij zo geschikt maakt als één van je eerste reizen, is dat je hier echt het gevoel van 'reizen' ervaart. Hoewel het Europees voelt, is het tegelijk volstrekt anders. Het heeft meer weg van Nieuw-Zeeland; geologisch ook een broertje van IJsland. Hiken, wilde boottochten, wildlife, borrelende geisers. Je vindt het er allemaal. Prachtige bestemming.

Costa Rica5

Weelderig groen Costa Rica

Costa Rica betekent rijke kust. Met reden. Het is er prachtig. Groene jungle die de zee in dendert. Slechts onderbroken door een zacht zandstrandje. Wilde golven waar je op kunt leren surfen en wuivende palmbomen waar je in je hangmat onder kunt hangen. Ik doe Costa Rica tekort met enkel dit beeld, maar het is wél wat meteen bij me bovenkomt als ik er aan denk. Costa Rica heeft een heel ontspannen vibe, het is by far het meest veilige land in Midden-Amerika en het is supergoed ingericht op backpackers. Echt een ideale bestemming als je net begint met reizen! Kleine kanttekening: Costa Rica wordt door Amerikanen gezien als hun achtertuin. Veel gepensioneerden gaan na hun werkende leven die kant op. Het brengt welvaart en comfort en tegelijkertijd haalt het wat van de authenticiteit van Costa Rica weg.

Thailand4

Backpacker paradijs Thailand

Tja. Thailand kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje Knipogen. Het is en blijft een favoriet onder backpackers. En dat begrijp ik. Ik ben er nu twee keer geweest en in oktober gaan we er weer heen. Ondanks dat je zeker niet alleen bent in Thailand qua toeristen, is het voor mij een zalig land. De mensen zijn enorm vriendelijk, het eten is fan-tas-tisch, in het Zuiden vind je prachtig tropische eilandjes, je kunt er te gek hiken en in het Noorden leven oude stammen nog volgens eeuwenoude tradities. Thailand heeft dat allemaal. Daar bovenop is het ook nog eens goed ingericht op backpackers en kun je er voor relatief weinig geld reizen. 

Ecuador2

Divers en onbekend Ecuador

Ecuador is niet zo bekend. Qua bestemmingen in Zuid-Amerika. De meesten denken toch eerst aan bestemmingen als Argentinië, Peru of Brazilië. Ook allemaal mooi, maar voor mij persoonlijk is Ecuador écht een favoriet. Sowieso en zeker ook als land om te starten met reizen in Zuid-Amerika. Allereerst omdat Ecuador, in tegenstelling tot heel veel andere landen in die regio, goed bereisbaar is. Het is wat kleiner en het openbaar vervoer is prima op orde. Je hebt er machtige bergen, een mooie kustlijn, een ongerept stuk Amazone en mooie koloniale steden. Het is heel divers. De Galapagos eilanden behoren bovendien ook tot Ecuador Lachen, wat je echt ooit in je leven gezien zou moeten hebben. Heel uniek. Ik zou voor Ecuador zelf 3 weken pakken. Een aanrader!

Dat waren ze. 5 bestemmingen die ik zelf heel geschikt vind om als één van je eerste reizen te ontdekken. Welk land was jouw eerste verre reis ooit? Misschien heb je nog aanvullingen hierop?

 

 

#reizen #backpacken #Thailand #costa rica #suriname #IJsland #ecuador

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.