De eerste dagen thuis na de wereldreis

Reismeisje 28 juli 2016

Thuis 1 GvdW 1309

Zo heb je nog een laatste week in Iran en Dubai te gaan en zo zit je in het vliegtuig naar Amsterdam. Na 3 continenten, 21 landen, 45x vliegen en duizenden kilometers in de bus te hebben gezeten kwam er afgelopen zaterdag dan toch echt een einde aan onze wereldreis. Bizar! Het voelde voor ons allebei dubbel om weer naar huis te gaan. Aan de ene kant keken we er erg naar uit onze familie, vrienden en kat weer te zien Lachen, maar aan de andere kant is de afgelopen tijd zo te gek geweest dat we daar ook nog niet helemaal mee wilden stoppen...Ondertussen zijn we al weer een halve week in Nederland! Veel van jullie vroegen me hoe dat dan weer is. Na al dat gereis. Dat vertel ik je vandaag!

Aankomst in Hollanda. Zaterdag heel vroeg in de ochtend vlogen we eerst van Dubai naar Kiev in de Oekraïne. Met Oekraïne Air. I know, de naam alleen al had wellicht een alarmbelletje moeten doen rinkelen, maar het ticket was zo lekker goedkoop Tong uitsteken. Het is serieus de meest slechte maatschappij waar ik ooit mee heb gevlogen en dat zegt ondertussen heel wat met al die vluchten die we in de Pacific gehad hebben! Man man. Los van dat er 0 service op de vlucht was en de stoelen niet bepaald comfortabel voor een nachtvlucht, was het vooral zo'n beroerde vlucht door een stel dronkenlappen. Een groep Oekraïners sloeg letterlijk 2 flessen rum achterover en werd vervolgens nog lekker extra bevoorraad door de stewardessen. You get the picture. Geen heel relaxte vlucht. Uiteindelijk kwamen we in de ochtend aan in Kiev, waar we na 1.5 uur in het vliegtuig naar Amsterdam konden stappen. Toen begon het wel te kriebelen bij me. Gelukkig ging alles verder goed en kwamen we op tijd op Schiphol aan. Mijn vader kwam ons ophalen en als verrassing waren twee van mijn liefste vriendinnen er ook. Zo superleuk! Heerlijk om ze weer te zien! Na een gezellige bak koffie met Hollands appel-speculaas taartje Lachen, reden we naar de ouders van Gerben. Die zaten klaar met de kroketten en Hollandse haring. Hop! Heeeeeeeeeerlijk.

Thuis 2 GvdW 9517

De eerste dagen. Daarna gingen we naar ons eigen vertrouwde huisje, zagen we onze kat Jip weer en konden we vervolgens niet stil zitten. We zijn meteen aan de poets gegaan en hebben flink boodschappen ingeslagen bij AH. Heel luxe voelt dat, zo'n grote en eigenlijk belachelijk gevulde supermarkt. Dan kijk je ineens toch met andere ogen naar wat normaal gesproken zo 'gewoon' is voor ons...In de dagen er na zijn we druk geweest met ons huis weer in richten, familie en vrienden bezoeken en vooral heel veel praktische dingen regelen. Verzekeringen opzeggen en nieuwe afsluiten, voorbereidingen treffen voor werk, administratie op orde brengen, je kent het wel. Er komt nog best wel weer wat bij kijken, na zo'n lange reis. Ondertussen zijn we weer wat dagen verder en zijn we nu grotendeels klaar met de meest belangrijke dingen. Het voelt op de een of andere manier al weer verrassend vertrouwd. Bijna alsof onze wereldreis een grote droom is geweest. Heel bizar. Hier is ook alles gewoon verder gegaan, zonder dat er echt veel grote dingen veranderd zijn. Daar stap je dan weer in, terwijl je zelf zo ontzettend veel hebt mee gemaakt. Ik denk dat ik nog wel even een poosje nodig ga hebben om alles te laten bezinken!

Kortom, de eerste dagen stonden vooral in het teken van dingen regelen en mensen weer zien. Het is erg fijn om weer thuis te zijn en meteen te merken dat het zo vertrouwd is. Ik voel me echt zo ontzettend rijk!! Dat we het afgelopen jaar zo veel fantastisch hebben mogen ontdekken en dan hier weer in zo'n warm nest terug komen. Heel fijn. Ik ben benieuwd hoe jij dit hebt ervaren? Ben jij al eens langer weg geweest en zo ja, wat vond je er van om weer terug te komen?

#wereldreis #RTW #reizen

13 reacties

 • Leonie

  28 juli 2016 om 08:02

  Zo leuk en vooral herkenbaar om jullie ervaringen te lezen! Met name nu je thuis bent en alles een droom lijkt, na een paar dagen al! Gelukkig hebben jullie de foto's nog wordt er dan gezegd ;P

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Leonie

   29 juli 2016 om 15:04

   Haha inderdaad!

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

  28 juli 2016 om 08:35

  Zo herkenbaar dat alles voelt alsof het een droom is geweest. Alsof in Nederland de wereld grotendeels heeft stil gestaan. Thuiskomen, misschien wel thuisblijven, vond ik het moeilijkste van heel de reis! Niet verwacht dat me dat zo zwaar zou vallen.

  Beantwoorden

  • Michelle Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

   28 juli 2016 om 10:21

   Zo herkenbaar! Nu 3 weken terug na 5 maanden. En vind het nog steeds lastig.

  • Reismeisjenl Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

   29 juli 2016 om 15:05

   Kan ik me voorstellen. Zwaar valt het me nog niet maar het is wel vreemd.

   • Nicole Reismeisjenl

    29 juli 2016 om 22:46

    Na 4 jaar valt het mij nog steeds zwaar, de heimwee blijft... geniet ervan en denk vooral lekker vaak terug!

 • Jeroen

  28 juli 2016 om 09:00

  Welkom terug!
  Na 4 weken Noorwegen of dergelijke heb ik al dat ik niet weet wat ik hier doe... Alles blijft zo hetzelfde, veranderd nauwelijks iets en iedereen leeft het routine leventje gewoon door terwijl ik mijn hoofd nog vol heb met mooie beelden en ideeën.
  Ik vind het, ondanks dat ik vind dat Nederland 1 van de beste landen is om in te leven, heel moeilijk om weer thuis te zijn na een tijdje weg geweest te zijn. Ben dan ook al voordat ik terug kom al bezig met het plannen van nieuwe tripjes :-)
  Fijn dat het bij jullie zo soepeltjes loopt! Geniet lekker even van alle gemakken en juist heel mooi hoe je nu realiseert hoe uniek en goed we het hier eigenlijk hebben!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   29 juli 2016 om 15:07

   Gaan we doen Jeroen, thanks!

 • Margreet Pruis

  28 juli 2016 om 09:27

  Weer thuis ? Dan heb ik niet goed opgelet

  Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  28 juli 2016 om 09:37

  Oh ik zie, dat alleen mijn eerste zin is geplaatst...Ik had een heel verhaal opgeschreven

  Beantwoorden

  • Margreet Pruis Margreet Pruis

   28 juli 2016 om 09:42

   Op de een of andere manuer lukt het reageren niet helemaal

   • Reismeisjenl Margreet Pruis

    29 juli 2016 om 15:08

    He wat vervelend. Maar de tijd is snel gegaan he?! We zijn inderdaad weer thuis!

 • Romana

  28 juli 2016 om 09:43

  Herken het! Nov/dec 2015 in Australië geweest, kom je terug in Nederland en vond het echt tegen vallen. Iedereen is zo gehaast en met zichzelf bezig. Zou zo weer terug het vliegtuig in stappen om terug te gaan..

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Romana

   29 juli 2016 om 15:09

   Daar kan ik wel in komen ja. Al overheerst nu nog wel het fijne gevoel van iedereen weer zien.

 • Linda | One Day Trip

  28 juli 2016 om 12:33

  Ik vond het zo bizar hoe ontzettend snel je weer in het oude patroon valt en de reis een eeuwigheid geleden lijkt. Na onze eerste reis van vijf maanden had ik dat denk na een week, maar de tweede keer had ik het serieus al na twee dagen. Vond dat zo jammer. De geweldige reis leek in je vorige leven te zijn gebeurd ofzo. Heel jammer...

  Voor nu in ieder geval veel succes met alles op de rit krijgen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Linda | One Day Trip

   29 juli 2016 om 15:11

   Precies, zo voel ik het ook! Heel bizar. Alsof we die gave reis bijna niet gemaakt hebben.

   • Linda | One Day Trip Reismeisjenl

    02 augustus 2016 om 00:41

    Jammer hè... :( Vooral veel foto's en filmpjes terugkijken dus :)

 • Suus

  28 juli 2016 om 18:06

  Weer thuis zijn... Tja mij beviel het niet na m'n half jaar reizen. Niet omdat ik per se graag snel weer wegwilde, wat iedereen altijd heeft. Ik moest weer studeren - wat ik trouwens heel tof vond! - maar dat betekende ook veel binnenzitten. Nadat je net 6 maanden zoveel buiten bent geweest! En het werd winter, daar heb ik toch altijd wel wat last van: nou de optelsom snap je misschien: ik werd er niet gezelliger op! Dus pas daarop, probeer je vitamine D's lekker binnen te krijgen! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Suus

   29 juli 2016 om 15:13

   OW ja, dat kan ook wel een dingetje zijn ja. Op reis ben je inderdaad zo lekker veel buiten! Scheelt wel dat we nu in de zomer terug zijn gekomen.

 • Linsey

  28 juli 2016 om 20:02

  Ik ben bijna twee dagen terug van twee n halve maand Myanmar en ik moet echt wennen. Wat ik al helemaal niet snap is dat mensen hier in korte broeken en T-shirts lopen.. terwijl ikzelf echt niet zonder jas naar buiten kan. En een supermarkt. Gewoon kunnen kopen wat je wilt! Niks is veranderd en het voelt inderdaad als een droom.
  Het is wel fijn te lezen dat ondanks dat jullie zo lang weg zijn geweest er alsnog niet veel thuis is veranderd. Ik denk dat dat sowieso blijft, ookal gaat het leven in het westen 'sneller'. Voor je gevoel veranderd er niet veel.
  Wat totaal het tegenovergestelde is van wat ikzelf in het oosten ervaren heb, men is daar niet zo snel als hier. Maar er gebeuren wel veel veranderingen.
  Het is jammer dat je reis als een droom verweg voelt, wat ikzelf probeer is zoveel mogelijk in het nu te leven. Zoals ik dat ook deed op reis, want niks is blijvend. Zo ook je reis niet, hoe graag je die ook wilt behouden. Life must go on!
  Maar wat je ook voelt, de herinneringen en ervaringen blijven :)
  Hoe dan ook, veel geluk met jullie landing en ik kijk uit naar meer landen en blogs!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Linsey

   29 juli 2016 om 15:15

   Helemaal herkenbaar Lindsey! Het leven hier is gewoon echt een heel stuk sneller. Comfortabeler, schoner ook, maar zeker ook gehaaster. Ik zal er de komende tijd zeker nog over gaan bloggen!

 • sanne

  28 juli 2016 om 20:04

  Na 6 maanden Zuid Afrika voelde ik mij in mijn oude vertrouwde omgeving niet thuis. Ik vind de buurt zo sfeerloos! Pas toen ik in Amsterdam ging wonen voelde ik me weer op mijn plek! Verschillende culturen en altijd wat te beleven....
  Doe je nu ook echt anders boodschappen? Denk je dat je minimalistischer gaat leven door deze ervaring?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl sanne

   29 juli 2016 om 15:18

   Kan ik me voorstellen. Boodschappen doe ik op zich niet heel anders, maar er vallen ineens wel veel meer dingen op. Zeker in zo'n belachelijk uitgebreide AH ;-). We hebben een eigen moestuin, dat is ook weer lekker. Ik hoop in elk geval dat ik een stukje van het eenvoudige leven behoud...

 • Anja

  28 juli 2016 om 21:44

  Ontzettend herkenbaar! Naast de punten die jij al noemt, vond ik het erg druk! Niet zo gek, aangezien wij onze reis van een jaar hadden afgesloten op het rustige Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Succes met wennen!

  Ik ben trouwens nu al enthousiast over de serie reisfotografie-blogs die jullie gaan schrijven. Enig idee in welke frequentie? :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Anja

   29 juli 2016 om 15:19

   Leuk om te horen! Dat is Gerbens onderwerp. Waarschijnlijk komt er elke week wel een artikel live!

 • lily

  29 juli 2016 om 10:46

  Na vijf maanden door Azie deed het mij heel veel zeer weer thuis te zijn. Ik schreef erover op de www.dewereldvanlily.nl mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe ik het vond ☺️ Succes deze komende weken, trust me you're gonna need it

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  30 juli 2016 om 20:09

  Fijn dat jullie de blog hebben om de verhalen terug te lezen en de foto's weer te zien! Dat is één van de hoofd redenen waarom ik ook een blog bij houd! Vakantiegevoelens gaan zo snel weg, maar als je door oude posts bladert komen de herinnering vaak wel weer snel naar boven!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.