De beste bestemmingen voor Oktober

Reismeisje 01 oktober 2014

Oktober. Niet de allerleukste maand vind ik zelf. De zomer is definitely voorbij en de kleuren die de herfst zo mooi maken laten ook nog wel even op zich wachten…Tijd dus voor een zonnig reisje :-) ! Ik zet voor je op een rijtje welke bestemmingen in oktober ideaal zijn.


Suriname baby!
Één van de bestemmingen die hoog op mijn bucketlist staat. Oktober is de perfecte maand om Suriname te bezoeken, want: relatief weinig regen, met gemiddeld zo’n 30°C lekker warm en buiten het echte hoogseizoen. Lijkt me heerlijk! Het regent trouwens in oktober vast wel een keertje hoor. Suriname heeft namelijk een echt vochtig, tropisch klimaat. Voordeel is dat het waarschijnlijk een klein buitje zal zijn met daarna weer een strakblauwe lucht.


Oktober Nepal

Mooi Nepal.
Ik schreef al eens eerder dat Nepal echt één van mijn favoriete landen is. Eigenlijk vind ik alles in de Himalaya regio supermooi :-) . In oktober kun je heerlijk door Nepal reizen; weinig toeristen en het is er droog. Qua temperatuur is het er dan rond 25°C. Als je tenminste niet de Himalaya in gaat, want daar zakt het kwik met name ’s nachts natuurlijk wel diep onder het vriespunt. Nepal is echt een aanrader in oktober!


Oktober NY

New York style.
Misschien een onverwachte in dit rijtje, maar New York in oktober is zeker een goed idee. Hoewel het er dan niet meer warm is, meestal rond 18°C, is het er in oktober wel lekker rustig en relatief goedkoop. Met name in de het voorjaar, de zomer en rond oud & nieuw is New York niet om door te komen, zo druk. En dan heb ik het nog niet eens over de prijzen die dan sky high zijn. Oktober is dus een goede maand om New York als stedentrip mee te pakken!


Oktober australie

Bbq’en in Australië.
Ok, het is even een eindje vliegen en goed voor je portemonnee is een reisje naar Australië ook meestal niet, maar een te gekke bestemming is het wel. Eigenlijk is heel Australië, behalve Tasmanie, goed te bereizen in de maand Oktober. De beste temperaturen en minste neerslag vind je echter in centraal en Noordoost Australië. Temperatuur is in oktober daar rond de 28°C. Lekkerrrrrr! Lijkt Australië je wel iets? Lees dan dit artikel voor meer tips.


Dichtbij Portugal.
Wie zegt dat je ver moet reizen voor een beetje zon in Oktober 8-) ? In met name het midden en Zuiden van Portugal heb je deze maand ook nog heerlijke temperaturen en weinig regen. Low cost airlines zoals Ryan Air bieden verschillende vluchten aan op Lissabon en Faro. Dus voor weinig geld en in weinig tijd vlieg je al even heerlijk naar de zon.  

Heb jij nog plannen om deze maand weg te gaan? Waar ga je heen?

#reizen #nepal #reistips #New York #vakantie #australie #portugal #suriname #oktober

6 reacties

 • Robert | Traveljunks

  01 oktober 2014 om 07:29

  Zo mijmer ik me soms ook de hele dag door ;-) Eind oktober gaan we naar Vietnam, dus dat komt wel goed. Ik kan je het centrale deel van Mexico aanraden in oktober. De prachtige koloniale steden, Teotihuacan en de zilverstad Taxco zijn in die tijd van het jaar een ideaal gebied om te bezoeken. Ik heb er in oktober echt van genoten!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   01 oktober 2014 om 10:22

   Leuke aanvulling inderdaad!

 • Marijke

  01 oktober 2014 om 08:01

  Ook één van mijn geliefkoosde bezigheden... mijmeren waar ik allemaal naartoe zou kunnen. En in november-december zou ik dan naar Patagonië gaan en zo blijf ik het hele jaar doorgaan ;-)

  Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  01 oktober 2014 om 10:37

  Ik krijg er spontaan reiskriebels van! Gelukkig ga ik volgende week lekker twee weken naar de zon! Kan niet wachten :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   01 oktober 2014 om 14:45

   Heeeeeerlijk zeg! Waar ga je heen?

 • Kimber

  01 oktober 2014 om 10:57

  Wat een heerlijk lijstje! Suriname en Nepal staan heel hoog op mijn wish list. Wie weet volgend jaar oktober.... ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kimber

   01 oktober 2014 om 14:44

   Thanks ;-)!!

 • Inge

  01 oktober 2014 om 16:33

  Over 1,5e week vertrekken we naar Nepal voor vrijwilligerswerk dus dat is heel mooi dat jij het ook nog benoemd als must travel in Oktober!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Inge

   02 oktober 2014 om 06:41

   Ow te gek zeg! Heel veel succes en plezier!

 • Marcella

  02 oktober 2014 om 18:35

  Ik was 6 jaar geleden in Thailand, ook een prima bestemming voor oktober. Nu ben ik net anderhalve week terug uit Frankrijk en moet er gewerkt worden. Ik hoop in januari de zon even op te zoeken!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.