Buenos Aires in 3 dagen: favoriete plekken en tips

Reismeisje 15 april 2019

Buenos Aires4

Buenos Aires. De tweede keer dat ik er tijd door bracht, was na 3.5 week rond reizen door Argentinië. Per auto. Duizenden kilometers door dat eindeloze landschap. En toen was daar ineens Buenos Aires. De hoofdstad van Argentinië. Stad van mooie luchten en koningin Máxima. Het viel me meteen op dat Buenos Aires een compleet ander verhaal heeft dan de rest van het land. De welvaart ligt er vele malen hoger en de inwoners hebben er zichtbaar een andere oorsprong. Verreweg de meeste locals hebben voorouders die uit Europa komen. Spanje. Portugal. En dat zie je. Heel anders dan de getaande, getinte gezichten die je veelal in de rest van Argentinië tegenkomt. Ondanks dat het in Buenos Aires voor mij voelde alsof ik in een Spaanse stad was en er in die zin weinig authentiek Argentijns aan is, vond ik het een superleuke stad om een aantal dagen door te brengen. Zeker na die flinke reisdagen die ik er op had zitten. Uiteindelijk verbleven we een dag of vijf in Buenos Aires. Als je vooral veel wilt zien en doen raad ik je drie dagen aan. Buenos Aires in drie dagen. Vandaag geef ik je mijn persoonlijke tips over de meest favoriete plekken in deze Zuid Amerikaanse hoofdstad.

Buenos Aires Livian

Te gekke en originele B&B in de wijk Palermo

Palermo is een wijk in Buenos Aires. Hip en happening. Er wonen veel jonge mensen. Expats ook. Het voelt er een beetje alsof je door een wijk in Barcelona loopt. Je vindt er veel leuke boetiekjes, fijne restaurants en ontelbaar veel hotels en andere accommodaties. Hoewel je moeiteloos voor één van de hippere hotels kunt kiezen, zou ik je aanraden voor een leuke, kleinschalige B&B te gaan. Zoals Palermo Viejo, dat gerund wordt door de een tikkeltje vreemde maar oh zo gastvrije Ariël Knipogen of het wat bohemian achtige Livian Guesthouse. Beiden vond ik op hun eigen manier te gek. Palermo Viejo is heel klein. Een paar kamers, die allemaal van elkaar verschillen qua thema en inrichting. Een binnentuintje geeft je het gevoel dat je ver van de grote stad weg bent, terwijl je dus midden in Palermo zit. Livian Guesthouse wordt gerund door een Argentijnse dame, die overduidelijk veel heeft gereisd. Haar B&B barst van de boeddha beelden, Afrikaanse kunst en de muren zijn beschilderd met symbolen uit oude beschavingen. Bij Livian vind je een grote binnentuin vol met gezellige lampjes en verdwaalde huiskatten Knipogen. Ook een heel goede uitvalsbasis voor een aantal dagen Buenos Aires.

Een avondje dansen met locals

Argentijnen houden van muziek. En dans. Op straat in Buenos Aires kun je bijvoorbeeld zo maar terecht komen in een groep die de Argentijnse tango danst. Heerlijk! Als je van muziek houdt, moet je écht een bezoekje brengen aan een optreden van La Bomba de Tiempo. Het is een band die bestaat uit maar liefst 16 leden en ze maken er een ongelofelijk feest van. Elke maandagavond treden ze op in cultureel centrum Konex. Daar kun je zo aansluiten. Ik zou wel voor de zekerheid even navragen bij je accommodatie in Buenos Aires, want het is wel echt een lokaal gebeuren. Dat je niet ineens voor een gesloten deur staat... Om je een indruk te geven hier een filmpje van deze band:

Plaza de la Mayo in het oude centrum

Toegegeven, het is niet heel origineel. Het oude centrum van Buenos Aires. Meer specifiek Plaza de la Mayo. Het mei plein. Wat mij betreft wél de moeite. Simpelweg omdat er zo veel historie ligt. Het had voor mij ook iets van vroeger. Ik herinnerde me op het journaal protesten van de Dwaze Moeders. Die vonden hier plaats. Op dit plein. In het midden van het plein vind je een klein 'parkje'. Daar omheen heb je allerlei gebouwen. De één nog protseriger en belangrijker in de geschiedenis van Argentinië dan de andere. Je vindt er het oude stadhuis, de grote kathedraal van Buenos Aires, de mei piramide én Casa Rosada; het werkpaleis van de Argentijnse president. Zeker de moeite om een rondje te lopen en even neer te strijken op één van de bankjes. 

Buenos Aires Retiro

Begraafplaats Retiro

Het klinkt natuurlijk een beetje vreemd. Een begraafplaats als toeristische trekpleister. En toch is dat wat er met begraafplaats Retiro in Buenos Aires is gebeurd. Met een reden. Evita Péron ligt er namelijk begraven. Ze is bij gezet in een familiegraf, zoals je die zo veel ziet in Argentinië. Gedenkplekken, sommigen zelfs in de vorm van een klein huisje, vol met foto's, bloemen en andere spullen die aan de overledene doen denken. Ik vond het er een tikkeltje vreemd. Dat Retiro. Midden in de stad vind je ineens deze stille haven. En dan al die opzichtige, grote graven waar je zo maar tussendoor kunt lopen. Het is juist dit wat bizarre waarom ik het wel een aanrader vind. Zo'n begraafplaats heb ik nergens meer gezien. Het graf van Evita is overigens één van de meest sobere graven die je er vindt...

Buenos Aires La Boca

Streetart, kleurrijke huisjes en voetbal in La Boca

La Boca is een prachtige, eigen wijk in Buenos Aires. Je vindt er veel streetart en het heeft een rauw randje, zonder dat je je er onveilig voelt. Van origine is La Boca een wijk waar veel voormalige immigranten zijn neer gestreken. Italianen veelal. De volgende generaties zijn er gebleven. Volledig Argentijns met een Europese twist. Er is niet per sé één ding wat ik je hier aan zou raden. Pak gewoon een ochtendje om op je gemakje door La Boca te wandelen. Lekker ergens ontbijten, koffie op een klein terras en genieten van de kleurrijke huisjes die je er overal vindt. Als je het kunt plannen, zorg dan dat je er bent als voetbalclub Boca Juniors een thuiswedstrijd moet spelen Lachen. Helaas heb ik dat net gemist, maar ik weet wel vanuit andere voetbal ervaringen in Colombia dat het onwijs de moeite waard is!

Eten bij Sarkas

Lekker eten kun je op onwijs veel plekken in Buenos Aires. Het is in die zin echt een mengelmoes van culturen en keukens. Mijn favoriete restaurant in Buenos Aires is Sarkas. By far. Eenzaam aan de top. Man man man, wat heb ik dáár lekker gegeten. Het is een Armeens restaurant. Een keuken die ik voor die tijd nog nooit had geproefd. En daarna helaas ook nooit meer op die manier. En dat zegt iets over dit restaurant. Sarkas ligt in de wijk Palermo en je kunt er voor ongeveer €20-25 met z'n tweetjes heerlijk eten en wijn drinken. De porties zijn enorm. Echt enorm. Als je bij Sarkas wilt eten, is het aan te raden te reserveren. Als je gewoon aan komt waaien, sta je soms echt een uur te wachten. Een heel dikke aanrader!

Tot zo ver mijn tips voor Buenos Aires. In 3 dagen. Het is een heel fijne, diverse, veilig aanvoelende stad. Heerlijk om je reis door Argentinië te eindigen. Of te beginnen. Ben jij al eens in Buenos Aires geweest en wat vond je er van?

@Argentinië @Zuid-Amerika #Argentinië #zuid-amerika #reistips #buenos aires

2 reacties

 • Helen

  15 april 2019 om 08:31

  Ik ben er ook geweest en heb genoten. Naast al jouw tips heb ik ook nog twee tango lessen genomen en daarna naad een milonga. Zeker ook een aamrader!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Helen

   15 april 2019 om 09:03

   Leuke aanvullingen Helen, dank!

   • Marlies Reismeisjenl

    15 april 2019 om 18:16

    Hoi, ga niet zomaar La Boca in , maar laat je afzetten per bus of taxi bij de 2 toeristen straatjes El Caminito. Daarbuiten is het niet veilig. Ik kom ieder jaar (al een keer of 8) in deze stad en iedere inwoner geeft je dit advies. Kerkhof is in Recoleta, Retiro is een hele andere wijk. Evita heeft ook nog een mooi museum in Palermo erg de moeite waard. Zondagmarkt in San Telmo en aansluitend 's avonds tango op Plaza Dorrego, daar kan geen show tegenop! Donderdagmiddag rond een uur of 3 lopen de Dwaze Moeders nog steeds hun rondjes op de Plaza de Mayo, erg indrukwekkend!

    • Reismeisjenl Marlies

     16 april 2019 om 07:54

     Dank voor je aanvullingen!

 • tokpe

  17 december 2023 om 01:05

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Grand spécialiste du retour affectif de l'être aimé
  JE SUIS UN GRAND SAUVEUR DANS LE MONDE ET EN AFRIQUE.
  Je résous tous les problèmes même les cas les plus désespérés.
  voici mes spécialités :
  _Désenvoutement._Tarots divinatoires.
  _Problèmes de femmes un d'homme.
  _Problèmes de travail ainsi que d'argent..
  uelqu'un ou quelqu'une pour être heureux .
  _Réussir sa vie en générale et être heureux éternellement
  _Guérison de l’impuissance sexuelle
  _Protège contre n'importe quel accident_Contre sorcellerie
  _Avoir facilement de travail et briser totalement les chaîne de Chômage
  _Etre aimer au travail par le directeur et les clients
  _Avoir d’enfant et être heureux éternellement dans le couple
  _Rituel de retour de vos partenaires quelque soit la duré de votre séparation.
  _Rituel de chance pour tout vos problèmes de vie.
  _La réconciliation de votre couple qui vous à quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Faire garder votre couple pour vous jusqu'à éternité de votre vie.
  _Le grand retour d'affection de vos partenaire qui vous quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Avoir vite vos permis de conduit avec des rituels rapides.
  _Avoir vite vos diplôme d'étude et réussit à tout les examens d'étude de fin d’année avec des rituels rapide .
  _faire révenir un etre humain c'est rapide, avoir une bonne rélaction

  Veuillez bien vouloir me contacter si vous êtes dans le besoin, je suis aussi prêt a vous aider quelque soit le problème que

  vous avez.

  Grand Voyant Marabout

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.