Favoriete wintersportbestemming in Frankrijk

Reismeisje 17 februari 2015

Snowboarden Frankrijk   Wintersport. Love it! De hele dag buiten, lekker actief bezig zijn en tussen de middag braadworst met friet afgeblust met Apfelstrudel ;-) . Als ik in Oostenrijk ben tenminste. Hoewel ik echt fan ben van de Oostenrijkse gezelligheid en de kneuterige, houten huisjes, ben ik ondertussen ook een aantal keren op wintersport geweest naar Frankrijk. Frankrijk mist voor mij een beetje die typische gezelligheid, maar daar heb je eindeloze pistes voor terug. Waar je in Oostenrijk regelmatig eenzelfde afdaling moet doen, zul je dat in veel Franse wintersportgebieden niet hebben. Ennnn Frankrijk is vaak wel goedkoper. Ook niet onbelangrijk. Mijn favoriete wintersportbestemming in Frankrijk is Les 2 Alpes.


Never a dull moment.

Les 2 Alpes is eigenlijk een typisch Frans ski station waar je ’s ochtends zo de piste op wandelt. Nog een voordeel bedenk ik me nu, want in Oostenrijk moet je toch meestal eerst met de skibus naar een gondel, daar in de rij, omhoog en voor je ’t weet ben je drie kwartier verder vóór je op je board staat. In Les 2 Alpes gaat dit een stuk makkelijker. Als je eenmaal de piste op gaat, kun je uit ruim 200 kilometer aan piste kiezen. En dat is dus alleen rondom Les 2 Alpes! Genoeg om je een aantal dagen flink op te vermaken, zonder dat je moe wordt van weer dezelfde afdaling. Ik moet wel zeggen dat ik Les 2 Alpes ietsje minder geschikt vind voor beginners. Er zijn zeker wel eenvoudige, lekker brede afdalingen te vinden, maar het merendeel van de pistes is rood en je vindt er ook een aardige portie zwarte afdalingen. Heel gaaf, maar minder als je met je 3 dagen ervaring van zo’n piste naar beneden moet…De laatste jaren schijnen er echter wel veel meer blauwe, lekker brede pistes bij gekomen te zijn.


Wintersport met vrienden.

Als je iets in Frankrijk minstens zo goed kunt als in Oostenrijk, is het wel après skiën. En zeker in Les 2 Alpes. Het barst er van de leuke kroegjes, gezellige cafés en hippe barretjes. Voor iedereen wat wils dus. Hetzelfde geldt eigenlijk voor hotels en appartementen; vrijwel elke wintersportaanbieder heeft wel een aantal accommodaties in Les 2 Alpes in het assortiment. Let er wel even op dat sommige appartementen boven luidruchtige kroegen zitten. Kan leuk zijn, maar als je wat rustiger wilt zitten niet zo’n goed plan. Ik kan een verblijf in Résidence Aiguille Lodge in elk geval aanbevelen; een mooie, houten accommodatie direct aan de piste gelegen, met een fijn zonneterras en ’s avonds lekker rustig :-P . Zeker een aanrader!   Lijkt Les 2 Alpes je ook wel iets? Een skipas voor 6 dagen begint vanaf €180 en dan heb je ook toegang tot de gletsjer. Meer informatie over Frankrijk als wintersportbestemming vind je hier.

Ben jij al eens naar Frankrijk op wintersport geweest? En zo ja, waarheen?

@Europa @Frankrijk #reizen #Wintersport #Frankrijk #skien #snowboarden #vakantie #les 2 alpes

1 reactie

  • Simone

    18 februari 2015 om 07:08

    grappig. Ik had echt niet kunnen bedenken dat Frankrijk goedkoper zou zijn als skiland.. Goed om te weten! Al kan ik niet skiën (verrotte knieën) ik ben wel sneeuw fan dus ik ga het zeker onthouden!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.