Bezienswaardigheden in Granada

Reismeisje 11 juli 2013

Granada

Denk je bij ’t lezen van deze titel aan Spanje? Mis! Ondanks dat ’t Spaanse Granada ook zalig is natuurlijk, gaat dit berichtje over het Midden-Amerikaanse zusje er van: Granada in Nicaragua! Niet heel bekend, wat voor mij echt compleet onbegrijpelijk is ;-). Granada is prachtig gelegen aan één van de grootste meren in Midden-Amerika (Lago Nicaragua), heeft een superrelaxed oud-koloniaal sfeertje en er is veel moois te zien. Veel toeristen gebruiken Granada meer om de boot te pakken naar de prachtige Isla de Ometepe. Moet je ook zeker doen, maar breng ook een paar dagen in Granada zelf door. You won’t regret it! Hier volgen wat alternatieve tips om je al vast een beetje in de stemming te brengen ;-).

Zoek een hotel rondom Parque Central. Het centrale plein in Granada is ’t kloppend hart van de stad. Je kunt er heerlijk hangen op een bankje, cheap souveniertjes kopen en één van de overdadig Rooms-katholieke kathedralen bezoeken. Er zitten tal van hotels direct aan ’t Parque Central, maar die zijn best kostbaar. Loop de Calle el Caimito in, één van de zijstraten van ’t centrale plein. Hier vind je verschillende superleuke hotelletjes met mooie binnentuinen voor een habbekrats.

Granada

Bezoek de grote Mercado. Ten Zuiden van Parque Central vind je een grote, deels overdekte markt. Erg leuk om een paar uurtjes rond te lopen. Van schapenpoten tot kinderspeelgoed, vers fruit en kruiden; je vindt er van alles. Gewoon leuk om de echte Granada sfeer op te snuiven.

Drink cocktails voor €0.50 op de Calle Libertad. Niet te missen, de Calle Libertad. Overdag rustig en gezapig, ’s avonds sfeervol en supergezellig! Er zitten verschillende leuke barretjes aan deze lange weg. Op de kruising met de Calle Cervantes zit een pub waar je bloody mary’s en capirinia’s achterover slaat voor €0.50 per stuk. Zeker een aanrader voor een avondje of meer ;-).

Granada

Beklim vulkaan Masaya. In Granada zelf worden verschillen tourtjes aangeboden naar 2 typen vulkanen: Masaya en Mombacho genaamd. Ik heb zelf Masaya beklommen en vond dat erg de moeite waard. Het is een klein uurtje rijden vanaf Granada en je hebt na een pittig klimmetje een fantastisch uitzicht. Ennn, met een beetje mazzel zie je echt lava borrelen! Supermooi!

Huur een fiets en kachel naar Isletas de Granada. Op de Calle Libertad kun je een fiets huren en naar het Lago Nicaragua fietsen. Vanaf daar is ’t nog zo’n 40 minuutjes in een rustig tempo naar de Isletas de Granada. Althans, het uitzicht daarop ;-). Heerlijk om even lekker de wind door je haren te voelen en bij het eindpunt een bakje koffie te drinken.

Lunchen bij Kathy’s waffle house. Dit is serieus geen grapje. Ga lunchen bij dit wat verstopte tentje aan de Calle El Arsenal. Ze hebben er heerlijke Westerse gerechten, die extra lekker smaken na al die bonen en rijst ;-).

@Midden-Amerika @Nicaragua #reizen #nicaragua #Granada #bezienswaardigheden

1 reactie

  • 24 uur in Managua | Reismeisje

    18 januari 2014 om 15:57

    […] fijntjes…Veel toeristen laten Managua dan ook links liggen en gaan snel door naar het superleuke Granada of Leon. Toch zou ik een paar uurtjes uittrekken voor Managua; je komt er bij je reis door […]

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.