8 redenen waarom ik op wereldreis ga

Reismeisje 12 mei 2015

Wereldreis

Over ruim 4 maanden is het zo ver. Enkeltje richting Zuid-Amerika en een jaar lang de wereld rond reizen! Ik heb er natuurlijk superveel zin in, maar het is niet zo dat die wereldreis over één nacht ijs is gegaan. Je geeft toch dingen op in Nederland. Kunt niet even een bakkie bij familie of vrienden gaan doen. En daarna. Ow my. Dan zal het ongetwijfeld extra pittig zijn om weer in het ritme te komen. Ondanks dat al dit soort dingen me soms wat aan kunnen vliegen, was het voor mij wel meteen duidelijk dat die wereldreis er ooit moest komen. Waarom?


1. Reizen is één van die dingen die je zo enorm verrijken. Je leert nog beter te relativeren, kijkt opener naar mensen die op een andere manier leven en leert jezelf ook op een andere manier kennen. Dat is met een kortere reis al zo, laat staan een reis van een jaar!
2. Je hoeft geen concessies te doen. Lijkt me heerlijk! 3-4 weken reizen is natuurlijk hartstikke prima, maar regelmatig komt ’t bij ons toch voor dat je ergens concessies moet doen. Simpelweg omdat er geen tijd meer is. Het lijkt me heerlijk om te reizen zonder die ‘druk’.
3. Je kunt langer ergens blijven hangen. Tijdens mijn studie heb ik in Wenen gewoond. Dat was natuurlijk echt een lange tijd, maar zo’n jaar reizen geeft je wel de mogelijkheid wat langer op één plek te blijven. Huren we een appartementje in Buenos Aires of een hutje aan de Colombiaanse kust of zo ;-) .
4. Ik wil geen spijt hebben van dingen die ik niet heb gedaan. Misschien is dit wel de essentie van deze reis. De echte kern. Hoe spannend ik het allemaal ook vind, ik wil gewoon nooit spijt krijgen van iets dat ik niet heb gedaan. Dat is zonde toch?
5. Mooie verhalen voor Reismeisje. Tja. Speelt zeker ook mee :-) . Gerben en ik hebben samen best een hoop van de wereld gezien, maar nieuwe bestemmingen maken dat ik nog meer verschillende artikelen kan schrijven. Een wereldreis is dan wel de max!
6. Veel tijd met Gerben door brengen. Klinkt erg zoet hè, I know. Maar het is wat het is. Gerben en ik kunnen gewoon heel goed lang en veel bij elkaar zijn. We hebben altijd de grootste lol en vinden voor 90% hetzelfde leuk om te doen. Het lijkt me leuk om een jaar lang gewoon alle tijd van de wereld te hebben. Samen.
7. Los komen van je dagelijkse leven. Het is niet zo zeer dat ik daar behoefte aan heb. Verre van ;-) . Maar reizen haalt je wel even uit de dagelijkse realiteit waardoor je Nederland en ons leven hier ook weer beter, anders waardeert. Dat heb ik al na een paar weken, laat staan na een jaar. Ik denk dat je dan echt als geen ander beseft hoe vreselijk goed we het hebben en hoe fijn ons leven in Nederland is.
8. Reizen met mijn familie en vrienden. Hoewel Gerben en ik natuurlijk voor zo’n reis kiezen, verwacht ik wel dat er wat familie en een aantal vrienden langs gaan komen. Dat we bijvoorbeeld een aantal weekjes met onze ouders door Ecuador reizen of met een stel vrienden lekker chillen in Frans Polynesië. Dat lijkt me zoiets bijzonders! Zeker met familie. Ik denk dat je daar later zulke mooie herinneringen aan gaat hebben. Dat zijn voor mij de meest belangrijke redenen waarom ik uiteindelijk niet anders kan dan op wereldreis gaan :-) . Hoe spannend ook en hoezeer ik ook heimwee zal gaan krijgen.

Ik ben benieuwd of jij ooit op wereldreis zou willen en wat daarin voor jou belangrijk is? Wil je op de hoogte blijven van alle stappen rondom onze wereldreis? Volg me dan via Instagram!

#reizen #backpacken #wereldreis

10 reacties

 • Leanne

  12 mei 2015 om 06:14

  Ik wil zeker ook wel een keer op wereldreis. Misschien niet de hele wereld over in een keer maar wil wel veel landen zien.
  Ik vind al deze punten ook wel kloppen. Ben nu al 9 maanden in Australië. Heb nog 3 weken te gaan en zie er eigenlijk wel een beetje tegenop om weer terug te gaan. Ook al ben ik blij dat ik mijn ouders broertjes en zusje weer kan zien.
  Hier heb je gewoon alle vrijheid en je kunt doen wat je wilt. Ik ben er hier ook achter gekomen dat ik meer van de wereld wil zien.

  De verhalen die je allemaal plaats vind ik erg leuk om te lezen. Zo kan ik alvast bedenken waar ik heen wil. Zal ook pas over 4/5 jaar zijn of nog later maar het is altijd leuk om te dromen :)

  Heel veel plezier alvast en een fijne bruiloft :D

  Groetjes Leanne.

  Ps, ik heb ook een blog op
  leannebosch.waarbenjij.nu mag je lezen als je wilt :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Leanne

   12 mei 2015 om 18:14

   Dank Leanne. Leuk dat je zo 'mee leeft' ;-). Lijkt me inderdaad wel eventjes een koude douche na 9 maanden zeg. Maar wel heel fijn om iedereen weer te zien. Geniet van beiden!

 • Marijke

  12 mei 2015 om 06:49

  Jep, ik kan me er helemaal in vinden :-) Echt knap dat je naar deze reis hebt toegewerkt! Ook erg leuk dat er af en toe familie/vrienden komen, dan hoef je iedereen niet zo lang te missen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijke

   12 mei 2015 om 18:13

   Ja he ;-).

 • Sandra

  12 mei 2015 om 07:07

  Eigenlijk kan ik mij in alle punten heel goed vinden. Ik kan mij zo voorstellen dat je er naar uitkijkt haha. En ja, ik ga ook ooit een wereldreis maken, maar dan als overlander. Het maken van een wereldreis staat al heel lang op de spaarbucketlist haha! Maar, over een jaar of drie is een mooi streven :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   12 mei 2015 om 18:13

   Zeker! Bij ons stond het ook al veel langer op 't wensenlijstje hoor. Heeft ook ff tijd nodig.

 • Lizette

  12 mei 2015 om 09:00

  Ik kan me in alle punten wel vinden. Vooral het geen concessies doen en langer kunnen blijven hangen maakt denk ik het grote verschil in mogelijkheden tijdens je wereldreis ten opzichte van andere reizen. Wat leuk en bijzonder dat er familie en vrienden langs gaan komen. Helpt misschien ook wel een beetje tegen je heimwee dan. Ooit samen een wereldreis maken staat ook op mijn wensenlijstje, maar wel pas over een paar jaar. .

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lizette

   12 mei 2015 om 18:12

   Ja ik hoop inderdaad dat dat gaat helpen inderdaad. Lijkt me heel leuk om samen mee te maken.

 • Monique

  12 mei 2015 om 09:20

  Ik heb een in 2009 een super wereldreis met mijn vriend gemaakt. En ja wat verlang ik vaak terug naar die tijd. Ik roep regelmatig ik vertrek weer maar voorlopig is dat niet mogelijk... Ik kan me vinden in de punten. Geniet van alles wat op je pad komt! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Monique

   12 mei 2015 om 18:12

   Dank Monique!

 • Kiki

  12 mei 2015 om 09:51

  Sterker nog ik ben momenteel op wereldreis met mijn vriend. We zitten al zo'n beetje op het einde (nog 6 weken.....) maar genieten nog steeds enorm! De wereld blijft verwonderen. Zoveel mooie plekken, lieve mensen en interessante geschiedenis. Momenteel zittenn we aan de Caribische kust van Colombia, geweldig enne lekker warm haha. We hebben lang gespaard en nagedacht over onze reis en snap dus goed dat jullie uitkijken naar de trip! Geniet ook van de voorpret want die is zeker net zo leuk haha.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kiki

   12 mei 2015 om 18:12

   Ow wat leuk om te lezen Kiki. Nu krijg ik er nog meer zin in :-)!

 • Jessica

  12 mei 2015 om 12:18

  Heel herkenbaar! Je raakt zo snel het besef van tijd kwijt en het is heerlijk om je niet druk te hoeven maken over bezienswaardigheden overslaan, omdat je volgende week alweer in Nederland achter je bureau moet zitten. Het is ook zo leuk om jouw avontuur zo mee te volgen, de reiskriebels beginnen iedere keer te kriebelen als ik jouw blogs lees, alsof ik zelf meega haha!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   12 mei 2015 om 18:11

   Superleuk om te horen Jessica, thanks!

 • Karin van Hoorn

  13 mei 2015 om 13:34

  Gelijk heb je! Wordt waarschijnlijk 't mooiste jaar uit je leven :)
  Ben zelf ook al 2x op wereldreis geweest en zou met alle liefde van de wereld nog een derde keer gaan ;)
  Veel plezier met alle voorbereidingen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Karin van Hoorn

   13 mei 2015 om 18:52

   Wauw, 2x ook! Gaaf hoor!

 • Rick

  17 mei 2015 om 08:32

  geweldige trip. m.b.t. jullie voorbereiding en qua budget; wat is jullie reisbudget hoe voldoen jullie aan de vaste lasten, hoe houden jullie de vaste lasten laag?

  Hoor graag van juliie,
  Rick

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rick

   17 mei 2015 om 10:21

   Hoi Rick. Daar heb ik in een eerder artikel aandacht aan besteed, zie http://www.reismeisje.nl/reizen-2/meest-gestelde-vragen-over-de-wereldreis-part-ii/. Hopelijk heb je daar iets aan!

 • Lidianne

  01 juni 2015 om 20:38

  Via BNN ben ik op je site gekomen! Gave reis! In september tot en met november ga ik naar peru, wellicht kom ik je nog tegen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lidianne

   02 juni 2015 om 06:42

   Wat leuk Lidianne. Thanks! Ik hoop dat je nog vaak terug komt op Reismeisje :-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.