Top 5 landen tijdens de wereldreis

Reismeisje 26 mei 2015

Bucketlist

Inmiddels komt de wereldreis steeds dichterbij. Ineens wordt het nu erg concreet en echt. Jarenlang is het iets geweest voor later. Iets waar we van droomden. Komt wel een keer. Tot je de beslissing maakt en je op het jaar proost waarin het zo ver is :-) . Nu duurt het nog zo’n 4 maanden. 16 weken. Ow my ow my. Hoewel er, behalve heimwee, niets is waar ik níet naar uit kijk, zijn er toch wel een aantal landen en bestemmingen die bovenaan mijn lijstje staan. Waar ik sowieso heen wilde, vanaf het begin. Vandaag mijn top 5 van landen die we tijdens de wereldreis zullen gaan bezoeken. Enne, als je toevallig in één van deze bestemmingen bent geweest en je hebt te gekke, off the beaten track tips: laat het me weten!!

Bolivia.

Zeker een land waar ik al lang naar toe wil. Ik heb ook nog nooit iemand horen zeggen dat Bolivia tegen viel. Het lijkt me een erg authentiek land met een prachtige, ruige natuur en een heel eigen cultuur. De mensen doen me een beetje aan Tibetanen denken en dan heb je bij mij sowieso een streepje voor ;-) . Ik denk dat we Bolivia een beetje aan het einde van de reis door Zuid-Amerika gaan bezoeken, waarbij we in de Amazone in het Noorden beginnen en dan naar onderen afzakken. Lijkt me echt een supermooi land!

Iran.

Ik heb al eens eerder geschreven dat Iran een land is dat bovenaan mijn bucketlist staat. We hebben een aantal keren overwogen een reis naar Iran te maken, maar elke keer sneuvelde het toch weer. Hoe fantastisch Iran me ook lijkt, ik denk wel dat het op een bepaalde manier wat rauw en pittig reizen is. Niet heel ideaal als je daarna weer aan het werk moet. En dus stond Iran meteen op mijn wensenlijstje toen de wereldreis ter sprake kwam. Vooral de Perzische cultuur spreekt me erg aan. Zo anders dan bij ons, maar zo rijk en vol historische waarde. Ik kijk echt naar dit land uit!

Noord-Korea.

Misschien denk je wel; wat moet je dáár nou?! Tja. Eerlijk gezegd denk ik dat er niet superveel te zien of te doen is, maar toch zou ik er graag heen reizen. Vanwege het extreem communistische regime. Noord-Korea is toch een apart land. Één van de laatste dictatoren in dat soort. Het moet toch bizar zijn door dat land heen te reizen? Ik hoop dat het ons lukt een visum te regelen voor Noord-Korea. Dat zullen we vanuit China moeten gaan regelen en is toch niet altijd in kannen en kruiken. We’ll see. Maar op mijn bucketlist staat Noord-Korea in elk geval wel :-) !

Paaseiland.

Daar gaan we sowieso komen. Het gaat onze springplank zijn vanuit Zuid-Amerika naar Micronesië. Ik vind Paaseiland een mystiek eiland. Die vreemde beelden op een eiland ver ver weg van het vasteland. Hoewel Paaseiland natuurlijk vooral bekend is vanwege die beelden, weet ik ondertussen dat de natuur er ook heel mooi moet zijn. Heel groen en er leven allerlei dieren. Nog meer reden voor mij om er heel graag heen te willen reizen!

Colombia.

Nog zo’n land waar ik tot nu toe nog geen negatief geluid over heb gehoord. Colombia. Nog niet zo lang gelegen onveilig en niet heel verstandig om door heen te reizen als backpacker. Ondertussen is de situatie er echter stabiel, heeft de FARC een steeds kleiner gebied in handen en schijnt ook het (drugs-)geweld redelijk onder controle te zijn. In elk geval voldoende om toeristen met open armen te ontvangen. Juist ook weer dit tikkeltje ruige, minder voor de hand liggende spreekt me aan aan Colombia. Plus de stranden. Die schijnen er ook fijn en relaxed te zijn. Dat is mijn persoonlijke top 5 van landen voor de komende wereldreis. Al blijft het lastig. Er is zo veel moois te zien en te beleven!

Welke landen zou jij nog echt graag willen bezoeken?

#reizen #backpacken #Iran #bucketlist #colombia #wereldreis #paaseiland #bolivia #noord-korea

24 reacties

 • Jenny - ikreis.net

  26 mei 2015 om 07:03

  Van deze landen staat Iran voor mij op één (in Bolivia ben ik al geweest). Ik wil al meer dan 10 jaar naar Iran, maar het komt er maar niet van. Omdat de veiligheid niet meewerkt. Omdat ik als vrouw liever niet alleen naar Iran ga. Allemaal goede of minder goede redenen. Misschien moet ik maar gewoon gaan?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jenny - ikreis.net

   26 mei 2015 om 08:05

   Jaaaaaa! Al snap ik je wel goed hoor. Voelt toch een beetje vreemd, zo'n andere samenleving dan wij hier gewend zijn.

   Beantwoorden

 • Margreet

  26 mei 2015 om 07:18

  Suriname ( misschien v/d winter ) , Oeganda, China, India, Namibie en Malawi....ehh zijn er 6...en kan er nog wel een paar opnoemen.....maar eerst gaan we naar Sri Lanka in aug.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet

   26 mei 2015 om 07:36

   Ahhhhh, wat een te gekke lijst :-). En al vast veel plezier in Sri Lanka!

   Beantwoorden

   • Margreet Reismeisje

    26 mei 2015 om 11:10

    dankje !

    Beantwoorden

 • Anneke

  26 mei 2015 om 07:52

  Ohh ZO GAAF! Ik wil ook supercarga naar Bolivia en Paaseiland maar het allerallerliefst naar Noord-Korea. Iedereen verklaart me altijd voor gek als ik dat zeg maar het lijkt me zo fascinerend om mee te maken. Heb je de Noord-Korea aflevering van Reizen Waes al gezien? Die is wel leuk om te kijken dan!

  Beantwoorden

  • Anneke Anneke

   26 mei 2015 om 07:53

   Huh supercarga?? Ik bedoelde supergraag haha

   Beantwoorden

  • gerben Anneke

   26 mei 2015 om 09:29

   Ja, die hebben we gezien. Wat maakt die kerel leuke programma's he! Vind het nog leuker dan 3 op reis. En niet alleen vanwege de bestemmingen die hij aandoet :-)

   Beantwoorden

 • Tessa

  26 mei 2015 om 08:39

  Noord-Korea? Wat vet! Ik las laatst over een Franss jongen van 19 die het gelukt was. Als de Goden (=dictator) goed gestemd is, kan het dus wel :)

  Beantwoorden

 • Marjolijn

  26 mei 2015 om 09:27

  Mooi, afwisselend lijstje hoor! Wat bijzonder dat jullie deze landen gaan bezoeken (als Noord-Korea lukt)! Bovenaan mijn bucketlist, Sri Lanka, Australië, Peru, Cuba, Patagonië (Chili & Argentinië).

  Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  26 mei 2015 om 09:44

  Leuke lijst. Paaseiland gaat ons dit jaar waarschijnlijk ook nog lukken, maar dan moeten we in Chili zelf niet teveel willen. Oei oei, dilemma's ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   26 mei 2015 om 11:47

   Ahhhhhhh! Dilemma's inderdaad ;-).

   Beantwoorden

 • Ben

  26 mei 2015 om 14:39

  Iran zal jullie zeker bevallen. Het is een van de meest interessante landen ter wereld en Iraniërs behoren tot meest vriendelijke en gastvrije mensen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ben

   27 mei 2015 om 06:43

   Leuk te horen Ben!

   Beantwoorden

 • Sieds | Sieds My Travels

  26 mei 2015 om 14:41

  Oeh supergaaf zeg! Vooral Iran en Noord-Korea lijken mij ook super. Sprak tijdens mijn reis door Jordanië met een man die al meerdere keren in zowel Iran als Noord-Korea is geweest en beide landen blijven hem interesseren, dat beloofd wat!! :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   27 mei 2015 om 06:43

   Klinkt goed! Jordanie, daar noem je er nog eentje trouwens...;-)

   Beantwoorden

 • Rik

  26 mei 2015 om 16:24

  Klinkt leuk Noord-Korea, je kunt er schijnbaar alleen in met twee gidsen. De ene gids moet de ander in de gaten houden. Je mag nergens zelf heen. Alleen foto's maken wanneer zij t zeggen... Voor een backpacker die graag vrij is lijkt het me leuk voor een paar daagjes maar meer ook niet. Ohja en natuurlijk de krant alleen rollen ipv vouwen want anders beschadigd mogelijk een foto van de grote leider. Ik kom net terug van een jaar backpacken en ben mega enthousiast over Nepal, China(bergbeklimmingen)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rik

   27 mei 2015 om 06:42

   Ja dat heb ik ook gehoord ja. Laatst heb ik het ook bij Reizen Waes gezien, heel apart.

   Beantwoorden

 • Joost | TheWorldAround

  26 mei 2015 om 17:18

  Wow, wat een leven hebben jullie! Nu weer op wereldreis! Ik ben benieuwd en ga het zeker bijhouden!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Joost | TheWorldAround

   27 mei 2015 om 06:42

   ;-) We werken tussendoor ook nog hoor. En flink ook. Ook al kan ik me voorstellen dat het soms anders lijkt. Leuk dat je ons gaat volgen!

   Beantwoorden

 • Tessa | 52druppels.nl

  26 mei 2015 om 17:50

  Ik wil heeeeeel graag naar Bolivia... En als ik nog niet in Tibet was geweest, dan zou ik nóg liever naar Tibet willen... ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tessa | 52druppels.nl

   27 mei 2015 om 06:41

   ;-)

   Beantwoorden

 • Sander

  26 mei 2015 om 18:24

  Bolivia is ook bijzonder! ;-) Colombia staat ook hoog op mijn bucketlist, samen met Polynesië. En eigenlijk ben ik verplicht naar India te gaan, naar mate er meer en meer op de bucketlist afgestreept werd, kwam deze steeds hoger te staan. En Afrika! Zimbabwe icm Botswana... Maar eerst een reisje naar de Moezel en de Adennen. Ach, ook leuk :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   27 mei 2015 om 06:41

   Haha, ach. First things first toch. Europa is ook zo prachtig en divers!

   Beantwoorden

 • Iris

  26 mei 2015 om 19:34

  We gaan deze winter naar Iran! :) Superveel zin in! Noord Korea staat ook nog bovenaan op mijn bucketlijst, vergeet niet om dan wel een multi-entry visa voor China aan te vragen. Je visum laten omzetten in China zelf gaat soms moeilijk.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Iris

   27 mei 2015 om 06:41

   Ow echt?! Dan ben ik heel benieuwd hoe jullie het gaan vinden. Leuk leuk!

   Beantwoorden

 • Lenneke

  26 mei 2015 om 20:17

  Ik vond Myanmar echt ontzettend mooi, zo puur nog. En dan niet via de toeristische route, maar net daarbuiten. Al is dat al wel weer wat jaren geleden... Misschien toch het overwegen waard?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lenneke

   27 mei 2015 om 06:40

   Zeker!!! Zou ik graag heen willen. We komen straks nog tijd te kort haha.

   Beantwoorden

 • Renske

  26 mei 2015 om 21:59

  Klinkt goed allemaal! Ik kijk nu al uit naar je wereldreis. Dat zal fantastisch zijn om te volgen.
  Bolivia staat bij mij ook op 1. Graag wil ik dit land combineren met Peru en eventueel Ecuador.
  Ook wil ik heel graag naar Myanmar en ik wil terug naar Nieuw-Zeeland en Indonesie. Er is zoveel moois te zien :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Renske

   27 mei 2015 om 06:39

   Dank voor je enthousiaste reactie Renske :-).

   Beantwoorden

 • Evelyn - Style Spy

  27 mei 2015 om 08:51

  Ohh zo tof! Ik wil ook heel graag naar Paaseiland! En Peru moet je ook bezoeken, supermooi land!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Evelyn - Style Spy

   27 mei 2015 om 11:20

   Thanks!!!!!

   Beantwoorden

 • nadieh

  27 mei 2015 om 12:48

  Madagascar. Als je daar ooit de kans voor krijgt, dan moet je daar absoluut heen. Als je rond rijdt veranderd het landschap met het uur. 80 procent van het leven van dieren en planten bestaat alleen daar. Het is mystiek, vol avontuur, stranden, jungle en super lieve mensen die erg arm zijn maar wel mooi leven. Elke andere reis die ik heb gemaakt was prachtig, maar deze... geen woorden voor.
  Noord Korea lijkt me erg bijzonder. Zeker nadat ik reizen met weas heb gekeken. Have fun!

  Beantwoorden

  • Reismeisje nadieh

   27 mei 2015 om 15:47

   Owwwww, die staat ook op ons lijstje inderdaad :-). Lijkt me zo ontzettend mooi!

   Beantwoorden

 • Carolien

  27 mei 2015 om 13:16

  oh wat een leuk vooruitzicht!! Ik ben heel benieuwd. Iran lees ik mooie verhalen over. Er zijn bij mij nog zoveel landen die ik niet gezien heb dus bucketlist doe ik niet aan haha... Enjoy the moments, maar dat komt vast wel goed bij jullie :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Carolien

   27 mei 2015 om 15:46

   Dank Carolien, gaan we doen!

   Beantwoorden

 • Jessica

  27 mei 2015 om 19:07

  Begin september vertrek ik ook naar Colombia <3 Dat land staat al zo lang op mijn lijstje! Mijn moeder is er iets minder blij mee, aangezien ik in mijn eentje ga en ze al voor zich ziet hoe mijn ledematen door de jungle verspreid liggen of hoe ik word ontvoerd door de FARC... Maar van backpackers die er zijn geweest hoor ik inderdaad ook bijna alleen maar positieve verhalen :) Gaan jullie trouwens per boot door het Amazonegebied? Dat schijnt echt een prachtige (ook wel vermoeiende) reis te zijn!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   28 mei 2015 om 06:41

   Oe te gek hoor. En stoer ook! We willen wel graag per boot door de Amazone inderdaad, lijkt me erg mooi!

   Beantwoorden

  • gerben Jessica

   01 juni 2015 om 10:59

   Hoi Jessica,

   Dan kun jij ons straks mooi voorzien van tips over Colombia.
   Wij willen inderdaad met de boot door het Amazonegebied, we weten alleen nog niet precies waar we een echte excursie gaan maken, peru, bolivia of Brazilië of ecuador..

   Beantwoorden

 • Karbonkel

  31 mei 2015 om 17:44

  Wat een tof lijstje! ik heb bovenaan lekker dichtbij, maar o zo mooi en duur: Ijsland en Noorwegen staan. Verder wil ik heel graag een rondreis maken door zuid oost azië (thailand, vietnam, cambodja en laos), maar die landen staan als land voor een aparte reis niet zo hoog eigenlijk. Ik wil verder heel graag naar Nieuw-zeeland, indonesië, filipijnen en Peru (en dan ook Bolivia). Ik wil eigenlijk naar alles. Kan ik niet stiekem mee ofzo?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Karbonkel

   31 mei 2015 om 19:32

   Haha, er is nog wel plek in mijn backpack hoor ;-).

   Beantwoorden

 • Sanne

  02 juni 2015 om 09:37

  Oh wat ontzettend gaaf, geniet ervan!
  Op dit moment staat Ierland bovenaan, heel fijn dat ik daar deze zomer heen ga! Verder Australië & Nieuw Zeeland, Canada, Scandinavië, Egypte, Brazilië en eigenlijk de rest van de wereld... ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sanne

   02 juni 2015 om 10:01

   Thanks!

   Beantwoorden

 • Femke

  02 juni 2015 om 21:09

  Gaaf om over jullie voorbereidingen te lezen! Ik ben net begonnen met het delen van mijn reisverhalen in een blog op www.reisfan.net . De eerste twee gaan over Bolivia en Colombia :) en op een avontuur in de Amazone kom ik zeker binnenkort ook nog terug. Echt geweldige landen om te reizen, absoluut een goede keuze!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Femke

   03 juni 2015 om 06:47

   Leuk Femke. Keep up the good work!

   Beantwoorden

 • Glenn Lissone

  15 juni 2015 om 10:27

  Ik heb net terug uit Iran en wat een fantastisch land is dit met vriendelijk en oprecht geïnteresseerde mensen. Talloze keren werd ik uitgenodigd om bij mensen thuis te komen eten, gevraagd waar ik vandaan kwam en wat ik van Iran vond. Ook veel mensen gesproken die het niet altijd eens zijn met het beleid van hun overheid. In restaurants werd ik vaak uitgenodigd om als solo reizigers bij mensen aan tafel aan te schuiven of op zijn minst iets te drinken met ze. In een enkel geval werd zelfs mijn gehele restaurantrekening betaald door een restaurantbezoeker. Nog nooit heb ik me in een land zo veilig gevoeld als daar. Zelfs in de nacht lopend met een camera en lp. Taxichauffeurs en winkels zullen je tijdens je reis niet oplichten zoals in veel andere landen wel het geval is. Alles ziet er schoon, sprookjesachtig uit en het land heeft een goede infrastructuur. Kortom echt een aanrader en je zult het vast geweldig vinden. Veel plezier alvast met jullie voorbereiding op jullie wereldreis.

  Beantwoorden

 • Elizabeth - on the road

  24 december 2015 om 18:37

  Iran stond ook jaren bovenaan mijn lijstje, maar er was altijd iets wat me tegen hield. In november 2014 ben ik toch uiteindelijk gegaan! Ik vond zo'n super goedkoop ticket dat ik toch echt vond dat ik moest gaan. Gelukkig besloot mijn zus op het laatste moment mee te gaan.
  Het was echt zo'n mooi reis! Het meeste indruk maakte de mensen op mij. Zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam.
  We hebben uiteindelijk minder gezien omdat we vaak uitnodigen kregen van mensen om te komen eten, of omdat ze iets wilden laten zien of omdat ze gewoon even wilden kletsen. Dit was zo ontzettend leuk, dat we besloten gewoon tijd te maken voor de gezellige praatjes.
  De mensen letten goed op je en willen graag dat je het naar hun zin hebt in hun land. Ze vinden het een eer dat je hun land bezoekt.
  Ik vond Yazd erg leuk, maar neem ook een bezoek aan de omliggende dorpen zoals Kharanaq.
  Oja, probeer wat foto's onderweg af te drukken. Ze zijn daar gek op tulpen en je maakt ze heel blij met een foto daarvan!

  Dit jaar ben ik naar Bolivia geweest. Ook ontzettend mooi!
  Ik ben vooral verliefd geworden op het gebied ten zuiden van Uyuni, wat je bezoekt op de 3 daagse tour. Wat een prachtige bergen en meren en wat rustig is het daar! Zorg wel dat je hele warme kleding bij je hebt, het is daar erg koud.

  Wat er verder op mijn lijstje staat? Onder andere ook Colombia, dus ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen. Maar ook Japan en Uganda blijven bovenaan staan.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.