Snapshots van een weekendje Oostenrijk

05 juni 2015

Afgelopen week was ik een te gek lang weekend in de Kitzbüheler Alpen in Tirol. Misschien een gebied dat je vooral kent van de wintersport, met het stadje Kirchberg als gezellig middelpunt. Toch heb ik ondertussen ontdekt dat Tirol ook supermooi is in het voorjaar! Intens groen, fris en volop mogelijkheden om lekker actief buiten bezig te zijn. Precies mijn cup of tea :-) . Het was dan ook vooral een actieve mini vakantie, waarbij allerlei outdoor activiteiten gepland stonden. En ik kan je vertellen, ik heb me onwijs goed vermaakt! Om je een indruk te geven wat ik allemaal heb gedaan, volgen hier wat leuke snapshots. To be continued!

Oostenrijk 1

Kijk nou wat een uitzicht! Hier houd ik van. Die eindeloze vergezichten, massieve bergen en weidse vlaktes. Prachtig toch?


Oostenrijk 2

Lekker even met de voetjes omhoog op het balkon van ons hotel. Wederom een fijn uitzicht :-) . We verbleven in Hotel Sonne in Kirchberg.


Oostenrijk 3

En even lekker relaxen bij een berghut met een Kaiserschmarrn en een biertje 8-) .


Oostenrijk 4

Of toch een lekker stukje kaas met brood?


Oostenrijk 5

Één van de activiteiten die we hebben gedaan is Via Ferrata. Say what?! Ik kende het van tevoren in elk geval niet. Via Ferrata is een bergsport, waarbij je jezelf aan een soort kabel klikt en op die manier langs de bergwand loopt. Ik vond het echt supergaaf om eens mee te maken!


Oostenrijk 6

En zo kun je er dan dus bij hangen!


Oostenrijk 7

Een typisch Oostenrijkse berghut, love it. De gezelligheid straalt je tegemoet toch?! Hier gingen we even een drankje doen met aansluitend een barbecue.


Oostenrijk 8

Dit is dezelfde berghut, maar dan rond 22:30h. Een tikkeltje later dan de bedoeling was en heel wat schnapps verder :-o .
Kortom, het was een heerlijk weekend in Tirol! Binnenkort volgt meer over Via Ferrata. Spreekt Oostenrijk jou als zomerbestemming aan?

@Europa @Oostenrijk #Inspiratie #reizen #Oostenrijk #fotografie #europa #outdoor #tirol #snapshots #alpen

4 reacties

 • Robert | Traveljunks

  05 juni 2015 om 07:17

  Gaaf hè, die Tiroler bergen? :-) Mooi om te zien dat jullie goed weer hebben gehad. Ik was een weekend eerder en toen lag er zelfs sneeuw tijdens het canyoningen, wat ik nog nooit heb meegemaakt.. http://www.traveljunks.nl/oostenrijk/canyoning-maar-dan-anders/

  Welke klettersteig hebben jullie gedaan?

  Beantwoorden

  • gerben Robert | Traveljunks

   05 juni 2015 om 13:07

   Ha Robert,

   Leuk om te zien dat jij er ook pas geweest bent! Was leuk he?! Wij hebben de klettersteig gedaan op de Kitzbuheler horn. Was geen hele lastige overigens. geloof maximaal categorie C.
   Hoorde trouwens al dat er een week eerder nog sneeuw lag ja!

 • Ester

  05 juni 2015 om 14:00

  Absoluut, ik ga er deze zomer zelf heen :-) Nog niets geboekt, maar ik heb goede verhalen gehoord over Tirol in de zomer. Zelf ben ik wat bekender met Zwitserland, en juist daarom wil ik Oostenrijk uitproberen deze keer. Wandelen en een paar steden bezoeken, en waarschijnlijk nog eventjes langs Wenen omdat ik dat zo'n heerlijke stad vindt.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ester

   06 juni 2015 om 16:14

   Owwwwww, ik ook Ester! Love Wenen :-)!

 • Jessica

  05 juni 2015 om 21:59

  Wow, Oostenrijk is verrassend groen in het voorjaar! Dat Via Ferrata ziet er wel erg tof uit, maar daar moet je zeker enige klimervaring voor hebben?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   06 juni 2015 om 16:13

   Nee, eigenlijk niet. Ziet er best spectaculair uit he ;-). Komende week komt er een uitgebreid artikel over!

 • Stephanie

  05 juni 2015 om 23:07

  Ohh leuk! Zo mooi dat groen <3! Via Ferrata klinkt trouwens superleuk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stephanie

   06 juni 2015 om 16:12

   Ja toch ;-). Komende week komt er een uitgebreid artikel over.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.