6 weetjes over de Etna

Reismeisje 16 november 2013

Etna

Een reisje naar Sicilië is niet compleet zonder een bezoekje aan vulkaan Etna! Maarrrrr onderschat ’t niet; ik vond de klim naar de ‘top’ behoorlijk pittig. En dan te bedenken dat de echte top zich nog een stukje hoger bevindt. Je zult er geen kolkende lava aan treffen, maar toch vind ik vulkaan Etna meer dan een bezoekje waard. Om al vast in de stemming te komen, hier 6 weetjes over vulkaan Etna!

1. Actieve vulkaan. Etna is één van de meest actieve vulkanen ter wereld en zeker binnen Europa. De helft van de erupties heeft dan ook in de laatste 100 jaar plaats gevonden.

2. 4 kraters. Etna heeft maar liefst 4 kraters; 2 grotere en 2 wat kleiner.

3. Regelmatig erupties. Hoewel je ze niet altijd meteen ziet, is de Etna een vulkaan die heel regelmatig erupties kent. In januari 2013 was er zelfs nog een redelijk grote!

4. Veel bewoners. 25% van de Sicilianen woont ‘op’ de hellingen van de Etna. Veel toch? Dat komt vooral omdat vulkanische as grond erg vruchtbaar is.

5. Hoog! De Etna is 3.350 meter hoog! Dat merk je ook wel als je naar boven klautert kan ik je zeggen ;-).

6. Snowboarden. In de winter ligt er een aardig pak sneeuw op de Etna en dus kun je er snowboarden. Gaaf toch? Wel onder begeleiding van een gids doen!

@Europa @Italië #reizen #italie #sicilie #weetjes #Etna

6 reacties

 • My favorite beaches | Reismeisje

  18 november 2013 om 15:26

  […] Cefalú – Sicilië. Ik ben dol op Sicilië. Ze hebben er het lekkerste eten, mooie landschappen, vulkaan Etna én fantastische stranden! Ok, misschien niet met wuivende palmen of parelwit zand, maar het water […]

  Beantwoorden

 • Marcella

  25 november 2013 om 17:15

  Leuk, ik wil ook es een vulkaan bewonderen! Maar ik ben eerder in Nieuw Zeeland straks, dus ik er eerder eentje buiten Europa bekijken. In Amerika liepen we in Yellowstone ook over een vulkaan. Bizar is dat. Ik heb toen geen lava gezien, wel kalkafzettingen, geisers en pruttelende poelen. Best bizar!

  Beantwoorden

 • 5 redenen om naar Sicilie te gaan | Reismeisje

  10 februari 2014 om 07:41

  […] koningin der Europese vulkanen. Ik schreef als eens eerder een blogbericht over Etna; de majestueuze vulkaan die boven Sicilië uit torent. Ik moet eerlijk toegeven dat ik […]

  Beantwoorden

 • Annette | Curls

  05 juli 2015 om 10:33

  Wat handig om allemaal tips op jouw website te vinden! Ik vertrek over twee weken naar Sicilië en wil graag de Etna bewonderen. Ben even benieuwd hoe jij deze hebt beklommen? Ik begrijp dat dit vanaf verschillende kanten kan en deels op eigen houtje of met gids. Hoe heb jij dit aangepakt?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Annette | Curls

   05 juli 2015 om 13:46

   Thanks! Op eigen houtje ;-). Je kunt vanaf een bepaald punt parkeren dan lopen of met een busje om hoog. Wij hebben gewoon zonder gids gelopen. Beetje pittige klim, maar prima te doen hoor. Al vast veel plezier!

   • jop Reismeisje

    13 maart 2018 om 12:18

    je bent gek in je hoofd al je zonder gids gaat
    straks word je opgegeten door een slak • Marien

  03 maart 2019 om 09:04

  hier heb ik heel veel aan om mijn spreekbeurt te maken

  Beantwoorden

  • L L L L L L L Marien

   13 september 2022 om 09:54

   L je zou maar

 • Tom is cool

  16 april 2019 om 11:29

  middelmatige site

  Beantwoorden

  • Brug Tom is cool

   13 september 2022 om 09:54

   Skeer

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.