Roadtrip Sicilie

Reismeisje 08 mei 2014

Roadtrip Sicilie

Ik ben dol op Italië! Als kind heb ik me heel wat zomers op campings in Italië vermaakt en ook later bleef het één van mijn favoriete Europese bestemmingen. Een paar jaar geleden ontdekte ik voor het eerst Sicilië. Ow my, wat een heerlijk eiland is dat! We hadden toen helaas maar een week de tijd, maar in die week hebben we wel een heel gave roadtrip gedaan. Ik ben in elk geval zeker van plan terug te gaan! Mocht je van plan zijn om naar Sicilië te gaan komende zomer, kan ik een roadtrip echt aanbevelen. Dit is de route die ik heb gedaan.

Vliegen.

We vlogen vanaf Maastricht rechtstreeks op Trapani met Ryan Air. Ik woon niet bepaald dicht bij Maastricht :-) , maar aangezien deze vlucht ons letterlijk maar €30 per persoon retour (!) kostte, vonden we het wel even de moeite om naar Maastricht te reizen. Bij Ryan Air moet je wel altijd oppassen met bagage; je mag maar een bepaald formaat handbagage meenemen en als je meer wilt gaat de teller lopen. Aangezien wij toch maar voor een weekje gingen was een klein  koffertje als handbagage prima.

Roadtrip Sicilie auto

Roadtrip.

In Trapani hebben we op het vliegveld het kleinste model auto gehuurd: een Fiat Panda werd ‘t 8-) . Vanaf Trapani was onze eerste tussenstop in Cefalù; de route naar dit stadje is erg mooi en volgt gedeeltelijk de mooie Noordkust van Sicilië. Cefalù zelf is niet heel spannend; gewoon een mooi, wat ouder kuststadje waar je fan-tas-tische pasta’s kunt eten :-) . De omgeving is er ook erg mooi, mooie heuvelachtig en groen.

Roadtrip Sicilie Etna

Vanaf Cefalù gingen we door richting de Etna. Wat mij betreft één van de hoogtepunten op Sicilië. Het is natuurlijk wel toeristisch, maar ik zou de klim naar boven zeker niet over slaan. Je loopt in een soort zwart maanlandschap met eindeloze vergezichten. Houd er wel rekening mee dat ’t aardig fris kan zijn op de Etna en je wel een beetje conditie moet hebben voor de klim naar boven.

Roadtrip Sicilie Cefalu

Vanaf de Etna hebben we een tochtje langs de kust gemaakt, waarbij we onder andere het mediterrane Taormina en Siracusa aan hebben gedaan. Heerlijk om echt vakantie te vieren, over de boulevard te wandelen en ’s avonds van de zonsondergang te genieten. Vervolgens zijn we via allerlei binnenlandweggetjes naar Sant’ Angelo Muxaro gereden. Dat zal je waarschijnlijk niets zeggen ;-) . Het was ook een beetje een gok. Ik had in Columbus Magazine over dit oude dorpje gelezen en de foto’s zagen er zo gaaf uit! Sant’ Angelo Muxaro ligt namelijk op een soort tafelberg midden in de droge binnenlanden van Sicilië. Zo mooi! Ik zou er zeker een omweg voor rijden! Daarna was het tijd om weer terug te gaan naar Trapani en vlogen we uiteindelijk weer naar huis. Al met al had ik zeker nog wel wat langer op Sicilië kunnen blijven, maar het is me mee gevallen wat je in een week toch kunt zien. Zeker ook omdat we een auto hadden!

Zou jij een roadtrip op Sicilië overwegen?

@Europa @Italië #reizen #italie #sicilie #roadtrip #vakantie

6 reacties

 • Mandy

  08 mei 2014 om 08:18

  Klinkt leuk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit in Italië ben geweest, maar het lijk me erg mooi.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   08 mei 2014 om 12:23

   Is echt super! Ik ben er dol op; mooi weer, lekker eten, mooie natuur, prachtige strandjes. What else do you need toch ;-)?!

 • Lisette | Travellust.nl

  08 mei 2014 om 15:08

  Italië is mijn favoriete Europese land! Sicilië helaas nog nooit bezocht, een roadtrip lijkt me ideaal!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisette | Travellust.nl

   09 mei 2014 om 07:03

   Zeker, echt een fijne bestemming en heel goed bereisbaar!

 • Marcella

  09 mei 2014 om 21:50

  Ja, dat zou ik zeker overwegen, dit klinkt goed!! Etna lijkt me prachtig, bizar gebied! Leuk dat je nu alsnog over die reis blogt, inclusief route. Ik ben zelf ook bezig met een artikel over onze rondreis Praag/Oostenrijk van vorig jaar waarover ik wel schreef, maar nooit onze route plaatste. Wordt vervolgd dus!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marcella

   10 mei 2014 om 12:26

   Doen! Ik ontdekte uit mijn vragenlijst van laatst dat mijn lezers graag meer routes zouden willen zien :-)!

 • Nathalie

  13 mei 2014 om 17:48

  Ojaaa. Sicilië is gewoonweg schitterend. Ook een van mijn favo roadtrips. Ook vanuit Trapani gedaan. Wil graag nog een keer terug.

  Beantwoorden

 • Farah - Food and other Friends

  26 mei 2014 om 13:45

  Leuk om te lezen!
  Ik ga zelf in juni een weekje naar Sicilië. Ik verblijf in de buurt van Taormina (Giardini Naxos) en ga echt een weekje relaxen. Maar natuurlijk ga ik ook een bezoekje brengen aan de Etna en aan Taormina. Voor de rest heb ik nog geen idee wat ik ga doen. Maar het lijkt me zo'n gaaf eiland. Zou er ook graag een keer een roadtrip over doen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Farah - Food and other Friends

   26 mei 2014 om 15:32

   Klinkt heerlijk! Geniet er van!

 • Favoriete eilanden binnen Europa | Reismeisje

  14 augustus 2014 om 07:33

  […] dolce vita op Sicilië. Ik schreef al eerder over het heerlijke Sicilië. Wat een fijn eiland vind ik dat zeg! Op maar een paar […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.