5 redenen om naar Sicilie te gaan

Reismeisje 10 februari 2014

Ik ben dol op Italië. Als ik één land in Europa zou moeten kiezen, zou dat zonder twijfel Italië zijn. Het eten, de mensen, de fantastische landschappen en schattige dorpjes; I love it :-)! Vooral het wat meer authentieke Zuiden kan ik aanraden en dan ook zeker Sicilië. Misschien is het geen bestemming waar je 1-2-3 aan denkt bij Italië, maar het is echt het overwegen waard. Hier 5 redenen waarom je Sicilië als zomerbestemming zou moeten overwegen:

Sicilie reden etna

1. De koningin der Europese vulkanen. Ik schreef al eens eerder een blogbericht over Etna; de majestueuze vulkaan die boven Sicilië uit torent. Ik moet eerlijk toegeven dat ik überhaupt een fascinatie voor vulkanen heb. Geen idee waardoor, maar als er op reis een vulkaan te beklimmen is, sta ik voor aan :-). Etna is weliswaar niet spectaculair in de zin van lava of zo, maar het landschap er om heen is dat des te meer. Het is net een maanlandschap; pikzwart, enorme rotsen en geen plantje te zien. De klim is best pittig, maar heel erg de moeite. Met recht één van de highlights van Sicilië wat mij betreft.

2. Mooie strandjes. Je zult op Sicilië geen parelwitte zandstrandjes met wuivende palmbomen vinden, maar de strandjes zijn er niet minder om. Over al liggen mooie, kleine baaitjes waar grillige rotsen ineens het blauwe water in lopen. Ik houd daar wel van. Leuke is ook dat je aan het strand kunt kamperen. Heerlijk toch, in slaap vallen bij het ruisen van de golfen :-)?!

Sicilie reden eten

3. Lekker eten!!!!!! En of! Als ik ergens lekkere pasta en pizza’s heb gegeten, is ’t wel op Sicilië geweest. En dan die prijzen, je lacht je rot. Voor €4-5 heb je een grote, steenoven gebakken pizza op je bord liggen, die je tot de laatste kruimel op zult eten :-). Serieus, die Sicilianen weten echt wat goed en lekker eten is!

4. Authentiek. Ik vond Sicilië erg authentiek aan doen. Natuurlijk zijn er genoeg toeristen te vinden en is het eiland daar ook prima op ingericht, maar het is niet ten koste gegaan van de authenticiteit. Zeker als je iets meer het binnenland van Sicilië in gaat, zul je verstopte dorpjes vinden waar een sfeer hangt alsof het er de afgelopen 20 jaar niet veranderd is. Heerlijk!

Sicilie reden landschap

5. Afwisselend landschap. Ik vond de landschappen op Sicilië erg afwisselend. In ’t binnenland is het bergachtig en bij vlagen erg droog. Terwijl aan de kust het groen je tegemoet springt en de mooiste strandjes achter nog mooiere baaitjes verscholen gaan. Stadjes als Cefalú en Taormina zijn ook heel erg de moeite waard.

Kortom, genoeg redenen om naar Sicilië te gaan toch? Wat is jouw favoriete Europese bestemming?

 

@Europa @Italië #reizen #italie #sicilie #reistips #Etna #europa #kamperen #vulkaan

7 reacties

 • Maaike

  10 februari 2014 om 12:54

  De eerste foto! Geweldig! Dat wil ik wel met mijn eigen ogen zien!

  Beantwoorden

 • Sarah

  10 februari 2014 om 15:44

  Ik ben verkocht! Zeker voor het eten en om Etna te beklimmen! Top!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sarah

   10 februari 2014 om 16:26

   Mooi :-)!

 • Rianne

  11 februari 2014 om 16:20

  In Italië is Rome het enige waar ik ben geweest. Zou best nog wel meer willen zien en Sicilië klinkt als een goede bestemming!

  Beantwoorden

 • Tessa

  16 februari 2014 om 12:06

  Sicilië staat ook nog hoog bovenaan mijn lijstje! (Italië überhaupt trouwens) :-) Prachtig eiland.

  Beantwoorden

 • Linda

  18 juni 2015 om 16:44

  San vito Lo capo..daar heb je wel de witte stranden en wuivende palmbomen...natuurreservaat Lo zingaro is ook echt de moeite waard.
  Ik ben ook helemaal verliefd op Sicilië. Te veel om op te noemen wat de moeite waard is daar. Al moet je geen paradijs verwachten. Het is een eiland met veel gezichten. Dat maakt het voor mij ook een geweldig eiland!

  Beantwoorden

 • Natascha v.E.

  25 maart 2018 om 15:42

  Hallo allemaal, Ik ben Natascha en ik woon al 3 jaar op Sicilië en ik kan jullie vertellen dat het een bezoekje waard is om hier naartoe te komen! Genoeg mooie plekken, een lekker warm klimaat, heerlijk eten en je bent even weg uit het moderne leven. Als jullie wat tips willen dan kan ik jullie dat met alle plezier geven, ik ben te vinden op o.a. instagram "lapromessaweddings".
  'La promessa' is de naam van mijn weddingplanning service, ik organiseer bruiloften en jubileums op Sicilië. Neem een kijkje op mijn website www.lapromessa.nl voor meer informatie. Groetjes Natascha

  Beantwoorden

 • Donna

  24 mei 2018 om 11:49

  Hi,
  Hoe reis je goedkoop rond op dit mooie eiland?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.