5x anders Kopenhagen

Reismeisje 18 september 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Scandinavische landen staan bekend om hun nogal hippe imago. Sinds mijn beste vriendin er gestudeerd heeft en een andere vriendin er al 4 jaar woont, is Kopenhagen ook om die reden één van mijn favoriete dichtbij bestemmingen. Je bent er zo, het barst van de leuke cafeetjes en hippe clubs, dicht bij de zee en het voelt als een soort groot gezellig dorp! Naast de standaard dingen als de vooral heel kleine zeemeermin ;-), over de Stroget winkelstraat banjeren en hippie-town Christiania bezoeken, zijn er nog veel meer leuke dingen te doen en te zien in Kopenhagen. Hier vind je 5 tips voor een “ander” Kopenhagen.

Doe cultureel! Je hoeft niet eens zo veel met kunst te hebben om het Louisiana leuk te vinden. Ik ben zelf ook niet echt een schilderijen bewonderaar, maar ik vond dit Museum of Modern Art echt de moeite waard! Ze hebben er veel mooie en bizarre werken van Andy Warhol. En er zit een leuk, hip winkeltje bij waar je van alles met een pop art opdruk kunt kopen. Louisiana ligt zo’n 30-35 km van Kopenhagen vandaan.

Lekker uitwaaien aan zee. Dichtbij de drukte van de stad, vind je zo’n 4,5 km aan zandstrand waar je heerlijk uit kunt waaien: Amagar Strandpark. Het lijkt een beetje op onze Noordzee kust. Verwacht dus geen parelwit zand ;-), maar wel een lekker zeewindje en een goede bereikbaarheid. Met de M2 metrolijn ben je er zo.

Dance the night away. Kroegjes en discotheken genoeg in Kopenhagen natuurlijk, maar wil je eens iets anders én naar een plek waar de Kopenhagers zelf vooral komen? Ga dan naar Jolene; een kroeg annex discotheek gevestigd in een oud slachthuis. Seriously. Het klinkt misschien wat luguber, maar zoals het de Denen betaamt, hebben ze hier iets heel hips en stijlvols van weten te maken. Als je van dansen houdt is dit zeker een avondje waard!

Ga uit brunchen. Op zondag tegen 11h00 lopen alle Denen uit voor een zondagochtend brunch. In allerlei cafés en restaurantjes kun je dan aanschuiven voor een brunch buffet Danish stijl. Gezellig en goed tegen een eventuele kater ;-).

Ørestad architectuur en shop till you drop. Ørestad is een wijk in Kopenhagen die bekend staat vanwege haar hippe architectuur. Maarrrrr je vindt er ook het grootste overdekte winkelcentrum in Scandinavië. Kun je mooi een kek outfitje bij elkaar shoppen voor je bezoekje aan Jolene :-), terwijl je de mooie gebouwen om je heen bekijkt!

@Europa @Denemarken #tips #stedentrip #Denemarken #Kopenhagen

2 reacties

 • De mooiste stedentrips met Kerst binnen Europa | Reismeisje

  07 december 2013 om 09:28

  […] is geen geheim dat ik Kopenhagen echt fan-tas-tisch vindt , dus deze stad mag ook niet in dit rijtje ontbreken wat mij betreft. […]

  Beantwoorden

 • 4 fijne Kerst tripjes | Reismeisje

  08 december 2013 om 11:07

  […] je een kind in Kopenhagen. Het is geen geheim dat ik Kopenhagen echt fan-tas-tisch vindt , dus deze stad mag ook niet in dit rijtje ontbreken wat mij betreft. […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.