5 redenen om naar Londen te gaan in de herfst

Reismeisje 24 oktober 2014

London

Londen in de herfst. Misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt ;-) . Beelden van een druilerige, grauwe stad en donkere dagen komen als eerste op. Toch is juist de herfst een heel goede periode om een stedentripje naar Londen te maken. Waarom Londen juist in de herfst de moeite is? Nou, hierom!


1. Supermooie kleuren in de lovely parks of London.
De wind en regen die toch ook wel bij de herfst horen, zijn ook niet mijn beste vrienden, maar ik ben echt gek op de kleuren van de herfst. Vooral in de tweede helft van oktober, eerste helft november. Al die tinten rood, bruin en oranje. Supermooi! Er is geen betere plek dan hier van te genieten dan Londen. Londen barst van de grote, intieme, mooie en bijzondere parken; van Hyde park tot Regent’s park en Greenwich. Juist in de herfst is het heerlijk hier te lopen. En daarna lekker een Engelse kroeg in :-) .


2. Festival tijd!
Ja, juist in oktober en november. Niet de festivals a la Pinkpop en Lowlands natuurlijk, maar wel de meer culturele festivals. In de eerste 2 weken van oktober vindt bijvoorbeeld altijd het London Restaurant Festival plaats. De beste restaurants doen er dan nog even een tandje bij en maken gerechten waar je het water van in de mond loopt. Heeeeeeerlijk! Ben je niet zo’n lekkerbek? Dan is er in de tweede week van oktober het London Film Festival. Naast de bekendere, grote producties kun je dan op allerlei plekken in de stad genieten van film als kunstvorm. Ook zeker een aanrader!


3. Mooie prijsjes.
Laten we eerlijk zijn; Londen is niet bepaald een goedkope stad. Of zeg maar rustig; ronduit duur :-? . De herfst is wat dat betreft een ideale periode, want de vliegtickets zijn een stukje goedkoper, maar vooral de accommodaties. Zolang je dan weer niet midden in de herfstvakantie week naar Londen gaat, is de herfst toch een beetje een tussenperiode. Hotels zakken mooi in de prijs en hostels zijn al helemaal goed te doen. Toch fijn!

4. Het echte Halloween.
Ok, het moet wel een beetje je ding zijn, maar Halloween wordt in Engeland big time gevierd. Het valt op 31 oktober, dus midden in de herfst. En ook al heb je zelf geen zin om je in een of ander creepy pak te hijsen en de deuren af te gaan, Halloween is een hele happening in Londen. De bekende etalages van grote warenhuizen zijn ook helemaal in die stijl ingericht. Echt leuk om te zien!

5. Bonfire Night!
Ooit van gehoord? Traditioneel wordt de herfst in Londen eigenlijk gestart met Bonfire Night. Begin november wordt er ’s avonds enorm veel vuurwerk downtown Londen afgeschoten. Het moet dan natuurlijk wel droog zijn, maar met helder weer is het een fantastisch spektakel. Je weet echt niet wat je ziet!  

Zou jij Londen als herfstbestemming overwegen? Waarom wel of niet?

@Europa @Verenigd Koninkrijk #reizen #reistips #vakantie #londen #engeland #citytrip

1 reactie

 • Sander

  30 oktober 2014 om 23:17

  Ben het helemaal met je eens. Londen is de gaafste stad van Europa, vier kwartalen per jaar! Maar je vergeet toch echt punt zes :-p De competities zijn in de herfst in volle gang! En Londen (met onder andere 11! prof voetbalclubs, of het grootste rugbystadion ter wereld en Wimbledon in de zomer) is voor de sportliefhebber the place to be!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   31 oktober 2014 om 12:42

   Haha, mooie aanvulling Sander ;-)!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.