5 tips voor een last minute reisje

Reismeisje 29 maart 2017

Last minute

Regelmatig krijg ik vragen over hoe ik al dat gereis toch allemaal doe. Hoe er elke keer weer een nieuwe, te gekke bestemming opduikt, ik er de tijd voor vind en natuurlijk de centjes om überhaupt te gaan Knipogen. Het lijkt misschien allemaal heel wat, maar eigenlijk is het zo moeilijk allemaal niet. Een van de belangrijkste dingen die ik doe is last minute reisjes en aanbiedingen in de gaten houden. Het leek me leuk daar eens een specifiek artikel over te schrijven, dus vandaag geef ik je 5 tips om een betaalbaar, leuk last minute reisje op de kop te tikken. Komen ze!

1. Eyes on social media en nieuwsbrieven. Over het algemeen ben ik zelf niet zo superactief in het volgen van allerlei bedrijven via social media. Laat staan dat ik me aanmeld voor een nieuwsbrief, wat, laten we eerlijk zijn, bijna altijd spam is...En toch zijn dit kanalen waar ik toch al regelmatig een leuke last minute reis aan over heb gehouden! Met name vliegmaatschappijen en reisorganisaties hebben vlak voor een reis van start gaat nog plekken over. Plekken die ze dus tegen een aantrekkelijk prijsje verkopen, om zo het vliegtuig of de accommodatie maar gevuld te krijgen. Perfect dus als je een last minute reisje wilt boeken en flexibel bent in waar je heen wilt en wanneer. KLM, Tix, Eliza was here, Airfarewatchdog en Trivago zijn mijn favorieten.

2. Maak gebruik van meerdere devices. Dit is een tip die eigenlijk altijd geldt als je aan het scouten bent voor een nieuwe reisbestemming, maar des te meer in je zoektocht naar een last minute aanbieding. Het blijft voor mij lastig om helemaal te door gronden hoe aanbieders van reizen of vliegtickets het doen, maar feit is gewoon dat je niet altijd dezelfde aanbiedingen te zien krijgt als je 3x dezelfde website op je laptop bezoekt. Terwijl het de vierde keer dus weer raak kan zijn...Weird. Zorg gewoon dat je via meerdere devices zoekt en regelmatig je koekjes wist. Op die manier heb je de beste kans op de gaafste last minute aanbiedingen.

Last minute 2

3. Houd bepaalde websites in de gaten. Recent ben ik een aantal weekendjes op pad geweest om Europese bestemmingen te bezoeken. Hoewel dichterbij huis, hoeft dit zeker niet altijd te betekenen dat het goedkoop is...Voor dit soort uitstapjes maak ik gebruik van Voordeeluitjes.nl; een superhandige website waar allerlei uitstapjes en weekendjes weg naar leuke bestemmingen in Nederland en daarbuiten verzameld zijn. Last minute vindt je er ook regelmatig leuke aanbiedingen, waardoor je betaalbaar een verrassend weekendje weg kunt hebben. Via Voordeeluitjes.nl kom je ook snel op heel leuke, andere ideetjes doordat ze complete arrangementen rondom thema's aanbieden. Zeker een aanrader!

4. Last minute vliegticket? Check goed waar je tussenstops hebt! Soms lijkt een aanbieding voor een vliegticket bijna te mooi om waar te zijn. Ik zal niet zeggen dat het dat dan ook is, maar het is wel verstandig goed te checken hoe dat vliegticket in elkaar zit. Hoelang de reis duurt en belangrijker; waar je eventueel tussenstops maakt en hoe het in die landen zit met visa en dergelijke. Zo heb je voor een tussenstop in de VS toch echt een ESTA nodig, die je van tevoren moet hebben geregeld. Of wat te denken van een tussenstop op vliegveld x en een tweede vlucht die vertrekt van vliegveld y. Gebeurt ook. Goed checken dus! Een site die ik veel gebruik voor vliegtickets is GeniusTravel.

5. Sluit als laatste aan bij tourtjes. Dit is er eentje die eigenlijk pas van toepassing is als je al op reis bent, maar evengoed alles met last minute te maken heeft en je zeker weten geld zal besparen. Als je namelijk op reis een gave hike wilt gaan doen, een vulkaan wilt beklimmen of een afgelegen stam wilt bezoeken, doe je dit over het algemeen met een gids van een (lokaal) tourbureau. Zorg dat je je van tevoren goed laat informeren en meld je uiteindelijk als een van de laatste aan bij zo'n tourtje. Dan willen ze de groep namelijk graag vol maken en kun je een mooie last minute korting bedingen. Zonder dat je daarin natuurlijk geen redelijke prijs betaalt.

Dat zijn mijn tips voor een last minute reisje. Heb je nog goede aanvullingen?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

 

#reizen #backpacken #reistips #Weekendje weg

3 reacties

 • Hannah

  29 maart 2017 om 10:53

  Nieuwsbrieven zijn terug 'in' hoor :-) en daarmee scoor je vaak de beste deals.
  Nog wat tips:
  - Kies eens voor een autovakantie, daarmee ben je niet afhankelijk van het openbare vervoer
  - Probeer sowieso om buiten de schoolvakanties te reizen
  - Of kijk even op onze website http://www.lastminuteinfo.be

  Groetjes

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Hannah

   29 maart 2017 om 16:15

   Thanks voor je aanvulingen Hannah. Super!

 • Viva

  29 maart 2017 om 18:17

  Door op skyscanner.nl te kiezen voor vliegen naar overal en/of bij datum aan te geven "de hele maand" kom je leuke vliegtickets tegen en kun je precies zien welke dagen voordelig zijn. Wel goed letten op de vluchttijden en luchthavens.

  Beantwoorden

 • Jeroen

  06 april 2017 om 22:05

  Zojuist maar eens geboekt via Voordeeluitjes. Goeie deal!
  En wel weer zin in een paar dagen Berlijn :-D

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.