5 fantastische reismomenten

Reismeisje 23 december 2013

Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Wat was nu je mooiste reis ooit?’. Tja, als je ook van reizen houdt weet je dat deze vraag superlastig is. Elk land heeft wel iets! Natuurlijk heb ik wel landen die net even iets hoger ranken, maar het is echt appels met peren vergelijken. Wat ik wel makkelijker vind, is de meest fantastische reis momenten opsommen. Ook daar zijn er best veel van geweest :-), maar als ik er 5 op moet noemen zouden dit ze zijn:

Reismoment Haridwar

Festival Kumb Mela in Haridwar, India. Kumb Mela is het grootste hindoe festival in India. Het vindt elke 12 jaar plaats in één van de heilige steden aan de Ganges. Zo’n 3,5 jaar geleden heb ik de mazzel gehad net op dat moment in India te zijn. En dus lieten we dit feestje niet aan ons voorbij gaan :-)! Letterlijk honderd duizenden hindoes verzamelden zich voor een aantal dagen aan de oevers van de Ganges. Je krijgt als westerling nooit helemaal grip op dit soort rituelen vind ik. Het staat zo ver af van onze cultuur, opvattingen en wat wij als ‘gewoon’ zien. Des te specialer was ’t om Kumb Mela mee te maken en daarom is dit voor mij echt één van de meest speciale reis ervaringen ooit!

Reismoment Tibet

Eerste kennismaking met Tibet. Vaste lezers van Reismeisje weten inmiddels wel dat Tibet een speciaal plekje in mijn hart heeft. Mijn allereerste reis naar Tibet vond 3 jaar geleden plaats en ik had van tevoren niet kunnen bedenken wat dit land met me zou doen. Klinkt misschien wat zwaar, maar zo voel ik ’t wel echt. Los van de eindeloos mooie landschappen, prachtige kloosters en bijzondere cultuur, maken voor mij de historie en vredelievende mensen Tibet echt een topbestemming. Ik hoop er zeker nog vaker naar terug te kunnen gaan.

Reismoment Nica

Lava zien bij vulkaan Masaya in Nicaragua. Vulkanen had ik wel vaker gezien en ook wel in een soort semi-slapende toestand. Maar afgelopen januari zag ik voor het eerst een heel actieve vulkaan inclusief rood gloeiden borrelende lava! Zooooo gaaf! Eigenlijk was het maar een heel kort moment, omdat de zwaveldampen je letterlijk de adem benamen, maar toch is dit iets dat me heel erg bij is gebleven. Ik vind vulkanen gewoon stoer :-)!

Reismoment Ethiopie

Een warme vriendschap met Eshete uit Ethiopië. Tijdens onze reis door Ethiopië vorig jaar hebben we ook een supermooie trek van 4 dagen gemaakt door het Simien gebergte. Een trek hangt qua ervaring echt ook af van hoe je gids is. Wij vonden Eshete; een jongen van 28, eigenlijk opgeleid tot wiskundige, wonend met zijn moeder en zusje en serieus de meest leuke, lieve gids die we ooit hebben gehad. Uiteindelijk is hier een warme vriendschap op afstand uit ontstaan. We hebben nog steeds heel regelmatig contact en sturen elkaar pakketjes. We hebben net nog kerstgroeten uit Ethiopië ontvangen. Ah, leuk toch?!

Reismoment Lamayuru

Lamayuru in de provincie Ladakh, India. Tijdens mijn laatste reis heeft het plaatsje Lamayuru diepe indruk op mij gemaakt. De ligging op 3.500 meter is sowieso al briljant mooi, maar ook de manier waarop een kleine gemeenschap met elkaar de boel draaiende probeert te houden. Als je daarbij bedenkt dat Lamayuru slechts 3 maanden per jaar bereikbaar is en het er op dit moment -15°C is (overdag!), weet je dat het leven hier zwaar is. Mocht je ooit nog naar Ladakh gaan, is Lamayuru zeker een aanrader.

Wat zijn jouw meest bijzondere reismomenten??

 

#reizen #nicaragua #India #backpacken #tibet #ethiopie #Ladakh #simien #persoonlijk #festival #haridwar

3 reacties

 • Michel

  23 december 2013 om 08:22

  Ook zo'n vraag is: zou je ooit nog eens naar dat land op vakantie gaan (waar je dan net bent geweest). Standaard is mijn antwoord dan: nee waarschijnlijk niet. De wereld is zoooo groot en mooi en er is zoveel te zien, waarom zou ik dan 2x naar hetzelfde land gaan!? Anders kort ik mijn bucketlist nooit in hahaha.
  Fijne dagen gewenst en uiteraard een gezond, gelukkig en reislustig 2014!! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   23 december 2013 om 09:09

   Jij ook Michel!! Dat er maar veel mooie reisjes in 2014 mogen volgen :-)!

 • T

  23 december 2013 om 11:26

  op een reisrijk 2014!!

  Beantwoorden

 • Explorista

  23 januari 2014 om 16:33

  Mooie plekken ben jij geweest :-)! Volgend jaar ga ik eindelijk ook naar India, als alles loopt zoals gepland ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.