5 landen om met backpacken te beginnen

Reismeisje 24 maart 2014

Backpackland alg

Als je van plan bent om te gaan beginnen met backpacken, zou ik zeker voor een land kiezen waar dat backpacken al niet meer zo nieuw is. Dat maakt het gewoon net even wat makkelijker en relaxter allemaal. En bovendien meer kans dat je ’t ook daadwerkelijk leuk gaat vinden :-). Ik zet 5 landen voor je op een rijtje die ik zeker aan zou raden om als startende backpacker te beginnen!

1. Thailand.

Vrij obvious denk ik :-). Thailand heeft niet voor niets de bijnaam ‘het land van de eeuwige glimlach’. Het is gewoon een superfijn en ontspannen land om met je rugzak op doorheen te reizen. Het openbaar vervoer is er goed geregeld, het is er naar Westerse maatstaven spotgoedkoop, de mensen zijn erg vriendelijk en je vindt er voor iedereen wat wils. Mooie natuur, dieren, fijne stadjes en parelwitte stranden. Klinkt goed toch? Ennn, je kunt voor een redelijk prijsje op Bangkok vliegen. Kortom, de ideale backpackers-bestemming!

Backpackland CR

2. Costa Rica.
Een vrij Westers land met toch een echt Midden-Amerikaanse sfeer. En juist dat maakt Costa Rica best ideaal om als eerste backpack land uit te kiezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ikzelf bijvoorbeeld buurland Nicaragua veel toffer vind, maar als starter zou ik Costa Rica aanraden. Prachtig groen, regenwoud dat letterlijk de zee in loopt, mooie dieren en Westerse gemakjes binnen handbereik. Houd wel rekening met een niet al te voordelig prijsniveau.

3. Maleisië.
Nog zo’n fijne Aziatische bestemming! Ik ben dol op dit land. Het lekkerste eten, de mooiste bounty paradijsjes en het gave Kuala Lumpur. Steden zijn niet mijn favoriet, maar de hoofdstad van Maleisië is voor mij wel een uitzondering. Je kunt er heerlijk relaxen, dingen bekijken en genieten van een echt Aziatische metropool. De prijzen in Maleisië zijn ook heel backpack proof.

Backpackland Marokko

4. Marokko.
Misschien geen bestemming waar je als new born backpacker 1-2-3 aan denkt. Toch zou ik ’t echt aanbevelen! Het is een supermooi land met vriendelijke mensen en sprookjesachtige steden als Marrakesh en Fez. En bovendien is Marokko echt goed bereisbaar met zowel openbaar vervoer als taxi’s. Mocht je dus graag willen backpacken door een Arabisch land, zou ik echt eens aan Marokko denken.

5. Australië en Nieuw-Zeeland.
Waarschijnlijk de meest bekende bestemmingen voor backpackers. En terecht natuurlijk, want de laid back mentaliteit van de Aussi’s en Kiwi’s werkt aanstekelijk. Nog los van de fantastische landschappen, eindeloze kusten en avondlange barbecue-sessies op het strand. Het grote nadeel zijn echter wel de kosten…

Wat was jouw eerste backpack bestemming of wat gaat die worden?

 

#reizen #costa rica #backpacken #Azie #maleisie #Thailand #Nieuw-Zeeland #reistips

8 reacties

 • Ashley

  24 maart 2014 om 11:54

  Ik ben begonnen in Indonesie, op Bali. Ook een heel goede bestemming wat betreft budget en vervoer.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ashley

   25 maart 2014 om 07:47

   Klopt ja, goede aanvulling!

 • Nanda

  24 maart 2014 om 11:55

  Leuk artikel! Kan Australië van mijn lijstje strepen, de rest hopelijk ook ooit, want lijken me prachtige bestemmingen :)

  Beantwoorden

 • Ellen

  24 maart 2014 om 18:00

  Mijn eerste backpackbestemmingen waren Ecuador, Peru, Bolivia en Chili (drie maanden). Ook echt heel goed te doen, maar Thailand is zeker gemakkelijker dan deze landen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ellen

   25 maart 2014 om 07:47

   Ow wauw, mooie bestemmingen zeg! Staan ook nog op mijn lijstje!

 • Debby

  25 maart 2014 om 02:11

  Ik vond Costa Rica echt heel hard tegenvallen :') dan lijkt Panamá nog veel authentieker, bijv. de San Blas eilanden <3 maar Nicaragua, yezzur, maar cultuurshock gegarandeerd.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   25 maart 2014 om 07:47

   Ow daar ben ik ook zoooooooo benieuwd naar, naar San Blas!!!

 • Yvon

  25 maart 2014 om 07:20

  Het eerste land waar ik backpackte was Maleisië. Daarna Thailand. Allebei heel goed te doen.
  Later ging ik backpacken in China en dat was toch wel wat uitdagender, haha.

  Beantwoorden

 • Gerben

  25 maart 2014 om 08:06

  Het valt mij op dat veel mensen Laos en Cambodja over het hoofd zien. Die horen wat mij betreft in de categorie van Thailand als het gaat om 'makkelijke' backpack landen. En ze zijn zeker net zo leuk :-)

  Beantwoorden

 • Ivana

  25 maart 2014 om 11:57

  Wat een heerlijke suggesties! Thanks hiervoor!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ivana

   25 maart 2014 om 11:57

   Welcome!

 • Amy

  16 november 2015 om 14:53

  Ben nu in China, een combinatie van voor de eerste keer backpacken en op uitwisseling ;-) ook voor de eerste keer buiten Europa en de 1e keer dat ik alleen reis! Een super uitdaging, ik zou het voor geen goud willen missen. En Backpacken in China is ook prima te doen!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.