4x waarom een reis naar Turkije de moeite waard is

Reismeisje 01 maart 2023

Turkije

De afgelopen weken is Turkije veel in het nieuws. Vanwege een afschuwelijke aardbeving, die aan tienduizenden mensen het leven heeft gekost. Families die hun thuis kwijt zijn, hele dorpen die met de grond gelijk zijn gemaakt. De beelden die voorbij komen zijn bijna niet van deze wereld… Toch gloort er ook weer hoop door heen. De veerkracht van mensen, die ik tijdens mijn reizen al zo vaak heb gezien. Hoe ernstig en allesoverheersend een situatie ook is, mensen vinden op de één of andere manier altijd weer de kracht om zich daar uit te vechten.

Dat is ook precíes de reden van dit artikel over het mooie Turkije. Om een klein steentje bij te dragen aan het ‘andere’ beeld van Turkije. Aan het ondersteunen van het toerisme, wat voor Turkije zo’n ongelofelijk belangrijke bron van inkomsten is. In het licht van alles wat er nu in een deel van Turkije speelt, zijn reizen en toerisme natuurlijk volledig ondergeschikt. Tegelijkertijd hoop ik dat dit artikel je nog steeds kan inspireren en prikkelen om Turkije als bestemming te overwegen. Omdat het dat verdíent. Omdat de mensen dat verdienen. Daarom in dit artikel 4 redenen waarom Turkije wat mij betreft een prachtige reisbestemming is, die meer dan de moeite van het bezoeken waard is. 

#1 De locals zijn ontzettend gastvrij

Dit is sowieso iets wat voor mij die regio specifiek zo’n fijne reisbestemming maakt: de gastvrijheid en vriendelijkheid van de locals. In landen als Jordanië en Iran heb ik precies hetzelfde ervaren. Overal wordt je uitgenodigd voor een glaasje mierzoete thee of een kopje sterke koffie. Ook al spreken de locals in de meer afgelegen gebieden niet altijd Engels, ze vinden altijd een manier om met je te communiceren en zijn onwijs geïnteresseerd in het leven in Nederland. Voor mij is dit soort leuke, open en vriendelijke contact met locals altijd de kers op de taart qua reisbestemming!

#2 Authentieke cultuur

Op de één of andere manier hebben veel mensen niet per sé het beeld dat Turkije een heel authentiek land is. Dat zal wellicht iets te maken hebben met de all inclusive vakanties waar Turkije toch ook vaak mee geassocieerd wordt. Terwijl Turkije júist een bestemming met een volledig eigen, authentieke cultuur is. Op het grensgebied van Europa, Azië en het Midden-Oosten. Met duizelingwekkend grote steden, toeristische kustgebieden en een binnenland waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan. Prachtig!

#3 Heerlijk eten

Lekker eten. Iets wat voor mij een bestemming éxtra een aanrader maakt Knipogen. Ik ben gek op de Turkse keuken, die ontzettend puur, kruidig en rijk in verschillende smaken is. Zeker als je kiest voor de kleinere restaurantjes, die net even in een zijstraatje zitten. Óf de mogelijkheid hebt om bij de locals thuis aan te schuiven. Mocht je in Turkije zijn, proef dan zeker de echter dolma’s of börek; mijn persoonlijke favorieten!

#4 Diversiteit in landschappen

Turkije is ongeveer 19x zo groot als Nederland en de diversiteit in landschappen is echt enorm. Van de fijne kusten aan de Turkse Riviera tot eindeloze valleien waar je prachtige hikes kunt maken en het ruige, magische Cappadocië in het binnenland. Je kunt in Turkije serieus het gevoel hebben dat je meerdere landen op één dag doorkruist. Simpelweg doordat het landschap er zo kan wisselen. Als je een meer avontuurlijke reiziger bent en je bent een natuurliefhebber, dan is Turkije aan absolute topbestemming.

Turkije

Ik hoop van harte dat dit je heeft kunnen inspireren om Turkije als bestemming te overwegen. Het is een prachtige, super diverse bestemming en dat blijven zien is júist in deze tijd enorm belangrijk denk ik. Spreekt Turkije als vakantie- en/of reisbestemming jou aan? Neem dan een kijkje bij Vakanties naar Turkije met FTI. Hier vind je allerlei praktische tips voor een reis naar Turkije, uitgebreide informatie over bestemmingen én een breed aanbod reizen naar Turkije.

Ik ben benieuwd of jij al eens in Turkije bent geweest en wat je er van vindt?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

@Turkije @Midden-Oosten #turkije #midden-oosten

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.