4 van de gaafste highlights in Taiwan

Reismeisje 21 februari 2017

Taipei

Het is weer tijd voor een gastblog Lachen. Dit keer blogt reisfan Herma over haar ervaringen in een bijzonder, relatief onbekend stukje Azië. Een bestemming waar ik zelf ook erg nieuwsgierig naar ben! Taiwan it is!

Meet the blogger! Hoi! Ik ben Herma, 29 jaar, getrouwd met Chris en natuurlijk gek op reizen. De wereld ontdekken, je compleet vrij voelen, niks moeten en prachtige dingen zien en meemaken; dat doe ik het liefste. Roadtrippen met een camper vind ik helemaal te gek, maar van backpacken word ik ook heel blij. Vorig jaar kwam er een droom van ons uit en reisden we vier maanden door (Zuidoost) Azië en Nieuw Zeeland. In één woord: fantastisch! Daarnaast kan ik erg genieten van series of films kijken, vind ik het heel gezellig om met vrienden ergens wat te gaan drinken en bezoek ik graag concerten of theater/musicals. Schrijven vind ik ook superleuk om te doen en daarom ben ik voor onze lange reis vorig jaar mijn eigen reisblog begonnen. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op mijn reisblog 2feelfree en volg me op Facebook en Instagram

Lovely Taiwan. Taiwan staat volgens mij niet bij veel mensen hoog op de bucketlist. Je ziet er dan ook heel weinig westerse toeristen (in tegenstelling tot Aziatische), wat het tegelijk wel weer erg bijzonder maakt. Om heel eerlijk te zijn; bij ons stond het land helemaal niet op de lijst! Het is dat dit de voordeligste stop was bij het combinatietickets dat we kochten voor onze lange reis afgelopen jaar. Maar hoe meer we lazen, hoe enthousiaster we werden! En wat zijn we uiteindelijk blij dat we voor deze gave bestemming hebben gekozen. Taiwan heeft het werkelijk allemaal: vriendelijke mensen, heerlijk eten, mooie steden, prachtige tempels, overweldigende natuur, tropische stranden, je reist heel makkelijk van A naar B en het is modern, maar onmiskenbaar Azië. What's not to love?! Hieronder mijn highlights Lachen.

Taroko NP

1. Wandelen langs de Taroko Gorge. Het Taroko National Park wordt gezien als het mooiste natuurgebied in Taiwan en is dan ook echt een must-see op je rondreis door dit prachtige land. De Taroko Gorge, waar iedereen voor komt, is een gigantische 18 kilometer lange kloof met steile, groene bergen aan weerskanten; vanaf de rivier onderin schieten de bergen als marmeren muren omhoog in de mooiste patronen. Echt waanzinnig! Je kunt een tour boeken, zelf met de bus erdoorheen of een scooter huren en lekker je eigen gang gaan. Loop bijvoorbeeld de Shakadang Trail langs de rivier, bekijk de Eternal Spring Shrine met de prachtige waterval en wandel langs de Swallow Grotto, waar de kloof op zijn nauwst is.

2. Tempels kijken in Tainan. Tainan is de voormalige hoofdstad van Taiwan en staat bol van de prachtige, Chinese tempels. Wil je er zoveel mogelijk zien, dan geeft de Lonely Planet een leuke suggestie voor een wandeling. Waar ik in bijvoorbeeld Thailand en Cambodja op een gegeven moment wel genoeg kreeg van de vele tempels, bleven deze Chinese exemplaren me blijkbaar wel boeien. Vooral de kleurrijke daken met veel details en typische draken. Daarnaast is het in Tainan leuk om de bus te pakken naar Anping, een rustig deel van de stad met een aantal van de oudste straten van het land. Ook vind je er een aantal andere bezienswaardigheden, waaronder een Nederlands fort.

Kenting NP

3. Relaxen in Kenting National Park. In het zuidelijkste puntje van Taiwan ligt het tropische Kenting National Park. Het allerleukste om hier te doen is met een scooter de omgeving verkennen. Omdat wij geen internationaal rijbewijs hadden, huurden we elektrische scooters. Je kunt niet zo hard, maar dat is in deze omgeving ook helemaal niet nodig. Want wát een prachtig park is dit! Echt, het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Een ruige kustlijn met felblauwe zee en gevaarlijke kliffen kenmerken dit puntje van het land. Bovendien is dit het warmste stukje Taiwan! Wij waren er half december en hadden drie dagen lang 28˚C (overigens kan het 's avonds flink afkoelen; een warm vest is dan geen overbodige luxe).

4. Slenteren door wereldstad Taipei. Natuurlijk kan Taipei niet ontbreken in dit rijtje. Een geweldige wereldstad met ontzettend veel te doen en te zien. Wij bekeken onder andere de gigantische Chiang Kai-Shek Memorial, de interessante Sun Yat-Sen Memorial, de Taipei 101, shopwalhalla Ximending en namen de metro naar het gezellige Tamsui, vanwaar je een prachtige zonsondergang kunt zien. Daarnaast is het gewoon heerlijk om rond te lopen en de vele (actief gebruikte) tempels binnen te gaan. Eten doe je in Taipei op één van de vele night markets, verspreid door de stad. In heel Taiwan hebben we sowieso bijna iedere avond op een nachtmarkt gegeten. Heerlijk!

Hopelijk heb ik je een beetje enthousiast kunnen maken voor dit geweldige land! Ben jij wel eens in Taiwan geweest? 

@Azië @China #china #reistips #taiwan #reizen #Azie

4 reacties

 • Sharon

  21 februari 2017 om 08:07

  Klinkt super! Is dit een duur land qua budget? Bijvoorbeeld vergeleken met Thailand of Cambodja?

  Beantwoorden

  • Herma | 2 Feel Free Sharon

   21 februari 2017 om 17:49

   Dank je wel, Sharon. Het was ook super! Ik vond Taiwan geen duur land, maar het is niet zo goedkoop als Thailand of Cambodja. Het goedkoopste waar we hebben geslapen was in Hualien voor € 22,- voor twee personen in een dorm, het duurste was in Tainan waar we voor rond de € 40,- een hele fijne tweepersoonskamer hadden. Eten deden we iedere avond voor € 5,- tot € 10,- per persoon. Gemiddeld zaten we op een dagbudget van zo’n € 44,- p.p.

 • Geanne

  21 februari 2017 om 09:58

  Ik ben nog nooit in Taiwan geweest, en wist inderdaad niet dat er zoveel bezienswaardigheden zijn.
  Vooral Taroko Gorge (mooie foto!) en Kenting National Park lijken me gaaf!

  Als ik naar Taiwan zou willen, hoeveel weken moet ik daar minimaal voor uittrekken om het de moeite waard te maken?

  Beantwoorden

  • Herma | 2 Feel Free Geanne

   21 februari 2017 om 17:53

   De nationale parken zijn inderdaad heel gaaf! :) Wij deden onze route in bijna twee weken (wat wel het minimale is, denk ik), maar je kunt er ook met gemak 3 of 4 weken rondreizen.

 • Jeroen

  21 februari 2017 om 14:22

  Heb Taiwan altijd in mijn achterhoofd gehad omdat het met name nog niet zo op de radar staat van de (westerse) toerist.
  Ziet er goed uit! Wie weet :-)

  Beantwoorden

  • Herma | 2 Feel Free Jeroen

   21 februari 2017 om 17:55

   Leuk! :) Het was inderdaad bijna bijzonder om westerse toeristen tegen te komen. Zeker het aantal Nederlanders was letterlijk op één hand te tellen.

 • Arnout

  05 maart 2019 om 18:14

  Hoi Herma,
  Ik ben van plan om komende zomer met mijn vriendin 3 weken naar Taiwan te gaan. Waar ik benieuwd naar ben: om alle hoeken van het eiland te bereiken, is daar een huurauto voor nodig? Of strekt het ov ver genoeg? Ik hoor het graag!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.