3 redenen waarom Luxemburg een bezoekje waard is

18 september 2016

Luxemburg 1

Zelden spreek je iemand die naar Luxemburg is geweest. Of het moet op doorreis naar Frankrijk zijn geweest of om goedkoop te tanken Knipogen. En hoewel dit kleine landje (slechts 57 bij 82 kilometer) nu ook weer geen superlatieven heeft om over naar huis te schrijven, zijn er wel degelijk een aantal goede redenen waarom je Luxemburg wat mij betreft het zou moeten bezoeken. Hier komen ze!

1. Oud versus nieuw. Luxemburg-stad. Deze 1.000 jaar oude stad is prachtig gelegen op een heuvel(berg)top en heeft een erg mooi, oud centrum. Misschien is deze hoofdstad wel het mooist gelegen van alle hoofdsteden in Europa! En op veel plaatsen vind je nog sporen van vroegere legers die de stad probeerden binnen te vallen. Zoals bijvoorbeeld de Bock Casemates, oude rotsformaties die gebruikt werden als natuurlijke verdediging. En dan heb je ook nog het oude Palais Grand-Ducal en de Kathedraal Notre Dame.Tegenover al die oudheid staat dat Luxemburg Stad bekend staat om veel nieuw- en hoogbouw. En het is ook nog eens een financieel centrum om rekening mee te houden. Deze combinatie maakt het best een heel leuk uitstapje.

2. Wijn & countryside. Zodra je buiten Luxemburg Stad komt, ben je in een andere wereld. Weelderige bossen en rollende heuvels met te gekke dorpjes als Vianden en Clervaux. Prachtig gelegen in een dramatisch landschap, kun je je hier heerlijk vermaken door gewoon wat rond te lopen. Of een wijntour te doen Lachen. Deze worden bijna overal aangeboden, dus het zou niet al te moeilijk moeten zijn er één te vinden. Twijfel je toch waar je zijn moet? Zet dan koers richting Remich! Dit dorpje op slechts een half uurtje rijden vanaf Luxemburg Stad is één van Europa’s kleinste wijngebieden en je hebt er zelfs een Wine Road die je kunt volgen. Heb je geen eigen auto? Twee keer per dag gaat er een openbare bus naar Remich.

3. Hiking! Met meer dan 5.000 kilometer aan paden kun je heerlijk hiken in Luxemburg. Er schijnt zelfs een route te zijn, gemarkeerd met witte driehoeksborden, die je kunt lopen en waarlangs hostels zijn. Zo kun je met gemak een meerdaagse tocht ondernemen. De Müllerthal regio staat echter bekend om de regio als het mooiste gebied om te hiken. Vanuit het plaatsje Echternach loopt Pad B. Dit brengt je via de Troosknepchen en Wolfsslucht naar de Gorge du Loup, een rots met geweldige zandsteen formaties.

Heb jij nog leuke tips voor een bezoek aan Luxemburg? Spreekt dit kleine landje jou aan?

@Europa @Luxemburg #luxemburg #outdoor

1 reactie

  • Gerdien

    18 september 2016 om 12:29

    Heb zelf veel gehiked in Luxemburg, van hostel naar hostel, erg gaaf. Net buiten Beaufort, bij het kasteel begint de Hallerbach, een mooi stukje om te hiken.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.