3 favo highlights in Nicagarua

Reismeisje 03 september 2014

Het is geen geheim dat Nicaragua één van mijn meest favoriete bestemmingen is. De natuur, lieve mensen, koloniale stadjes, machtige vulkanen en het relatief authentieke karakter maken Nicaragua voor mij een heerlijke bestemming. In vergelijking met buurland Costa Rica is het er een stuk minder toeristisch, wat ik sowieso al meteen een stuk leuker vindt. Ennnn, je kunt er lekker goedkoop reizen :-) ! Heb ik je nog niet overtuigd om naar Nicaragua te gaan? Misschien helpen dan mijn 3 favoriete highlights:

Nica favo 1

1. Boca de Sabalos.
Zonder meer één van de meest mooie en ongerepte plekken die ik in Nicaragua heb gezien. Het kost wel even wat tijd om er te komen, want niet bepaald on the beaten track. Als je echter wel wat tijd hebt, zou ik dit zeker mee pakken! Boca de Sabalos is een heel klein dorpje in het uiterste Zuiden van Nicaragua aan de Rio San Juan. Vanaf het plaatsje San Carlos kun je een boot nemen, die je op z’n snelst in een ruim uur naar Boca de Sabalos brengt. Op zich stelt het dorpje verder niet veel voor, maar de omgeving is echt fan-tas-tisch! Supergroen, jungle tot aan het water, overal dieren en dan die chocoladebruine metersbrede rivier. Te gek. Als je meer tips wilt voor een paar leuke dagen bij Boca de Sabalos, kijk dan hier.

Nica favo 2

2. Meerdaagse trek in Miraflor.
Miraflor ligt in het Noorden van Nicaragua. Het is niet een gebied waar je waarschijnlijk snel aan denkt om naar toe te gaan. Als je echter van natuur, rust en authentieke dorpjes houdt, zit je hier goed! Vanuit Estelī kun je verschillende meerdaagse treks ondernemen, waarbij je bij de lokale bevolking overnacht. Tijdens de trek loop je met een lokale gids, die op die manier naast zijn boerderij wat bij verdient. Echt een dikke aanrader!

Nica favo 3 (2)

3. Granada rocks!
Steden vindt ik meestal niet het leukste op reis; ze lijken allemaal op elkaar ;-) . Druk, veelal ingesteld op toerisme en chaotisch. Zo niet Granada in Nicaragua. Ok, met 90.000 inwoners is het natuurlijk ook geen megastad, maar dan nog. Er hangt een relaxte sfeer en je hebt het gevoel in oud koloniaal Spanje te lopen. Het leuke is dat je vanuit Granada ook veel leuke daguitstapjes kunt maken naar vulkanen, meren en leuke marktjes in de omgeving. En Granada is ook een goed vertrekpunt voor de boot naar Ometepe Islands! Ik zou hier zeker een aantal dagen voor uittrekken, love it!  

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie en gave plekken in Nicaragua. Laat je niet afschrikken door mensen die zeggen dat Nicaragua onveilig is. Het klopt dat je er beter aan doet geen nachtbussen te pakken en niet in het donker in je eentje door een schimmig steegje te lopen, maar what’s new?! Als reiziger kun je dat op zo veel plekken beter niet doen toch? Ik ben benieuwd hoe jij tegen Nicaragua aan kijkt; lijkt het je een leuke bestemming of ben je er misschien zelfs al geweest?

@Midden-Amerika @Nicaragua #reizen #nicaragua #backpacken #Midden-Amerika

9 reacties

 • debby

  03 september 2014 om 06:44

  Dit prachtige land is al 8 maanden mijn thuis en ik heb nog laaang niet alles gezien. Onveilig is vooral de nacht in Managua en op het strand, verder alleen maar prachtige glimlachen en warme onthalen, zeer vriendelijke mensen en het land is nog zeer authentiek. Met de opkomst van het kanaal gaat er veel veranderen helaas, dus probeer snel te gaan ;). Ik vind zelf León leuker dan Granada. En jiquilillo, cañón de somoto en playa gigante ♡♡♡♡. Maar toch, ik mis nederland en de luxe ook wel een beetje.

  Beantwoorden

  • Reismeisje debby

   03 september 2014 om 10:07

   Ja echt te gek dat je je hart volgt en er lekker blijft hangen!! Ik kan me voorstellen dat je NL ook soms mist ja. Ga je terug komen of zie je wel?

 • Robert | Traveljunks

  03 september 2014 om 08:04

  Ik vind Granada ook een erg leuke stad, en al helemaal om te beginnen in Nicaragua. Toch is León voor mij net wat echter (minder gelikt). Wat veiligheid betreft vond ik Nicaragua top :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   03 september 2014 om 10:06

   Ja he? Wij dus ook. Leon ben ik nog niet geweest!

 • Lisette | Travellust.nl

  03 september 2014 om 10:52

  Wat grappig, mijn Nica top 3 ziet ercompleet anders uit! Ik zal hem binnenkort delen op mijn blog!

  Beantwoorden

 • ieneke

  03 september 2014 om 11:46

  LOVE Nicaragua!
  Ik zou per direct terug willen, kan me heel goed voorstellen dat je er al acht maanden zit Debby!
  In Granada heb ik 5 weken doorgebracht, Spaanse lessen gevolgd en snel veel vrienden gemaakt!
  Voor mij was Granada (en omgeving) toch wel echt top. Isla de Ometepe vond ik ook prachtig, vooral ook omdat ik daar met vrienden bij hun familie ben gebleven...
  Leon was niet mijn stad
  Mooiste, meest gastvrije land dat ik ooit heb bezocht ( tot nu toe!)

  Beantwoorden

 • Mandy

  03 september 2014 om 13:02

  Mij heb je allang om (om... ik was denk ik gelijk voor), nu vriendlief nog :)

  Beantwoorden

 • Let's travel and see

  03 september 2014 om 15:24

  Ziet er gaaf uit! Ik kom Nicaragua de laatste tijd steeds vaker tegen op blogs en het lijkt me een geweldige bestemming, staat nu zeker op mijn lijstje!

  Beantwoorden

 • Stephanie | Expeditie Aardbol

  03 september 2014 om 20:03

  Ik had nooit echt iets met Nicaragua, maar ik zie het plotseling overal voorbij komen! Cool, ook jouw verhaal klinkt me als muziek in de oren.

  Beantwoorden

 • Sarah

  03 september 2014 om 22:41

  Hoe leuk is dit: 2 van jouw highlights zijn ook de mijne, Granda= super en ik verbleef ook in Sabalos lodge. Great minds think alike? ;) Naar Miraflor ben ik niet geweest, maar het lijkt me wel leuk! Ik zou misschien Ometepe in mijn top 3 zetten.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sarah

   04 september 2014 om 07:18

   Ow wat leuk zeg :-)!!

 • Wendy

  12 juli 2015 om 10:03

  Ik vertrek 4 september voor 3 maanden naar Nicaragua en heb al veel aan je blog gehad! Kun je een lijstje samenstellen met de hostels waar jullie in Nica geslapen hebben?

  Alvast bedankt!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Wendy

   12 juli 2015 om 12:40

   Tuurlijk. Zou je me daar even over willen mailen op reismeisjenl@hotmail.com? Dan kan ik even uitgebreid antwoorden!

   • Caressa Reismeisje

    24 november 2016 om 21:01

    Hey Wen, als je die mail nog hebt mag je die ook naar ons door zetten. We willen in april 3 weken naar Nicaragua.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.