10x de meest bijzondere, persoonlijke reisfoto's

Reismeisje 14 september 2017

Tijdens onze reizen fotograferen we heel wat af. Gerben natuurlijk vooral, want eerlijk is eerlijk; hij is de echter fotograaf Lachen. Ik ben meer van de gezellige kiekjes en de onbewaakte momenten waar je later hard om moet lachen als je ze terug ziet. Door Reismeisje kijk ik wekelijks door onze foto's heen en plaats ik natuurlijk vooral foto's die goed bij de artikelen passen. Vandaag leek het me eens leuk om gewoon mijn persoonlijke, leukste, meest bijzondere reisfoto's met jullie te delen. Los van bestemming of kwaliteit. Komen ze!

Reisfoto Iran

Geen beste foto Tong uitsteken, maar het is echt een van mijn favorieten. Gemaakt op een of ander onbestemd kruispunt in Teheran, Iran. We stapten daar heel even uit om een monument te bekijken. Dat monument bleek 3x niks te zijn, maar we trokken wel meteen bekijks en werden binnen no time aangesproken door lokale Iraniërs. De leukste, meest gastvrije mensen ever trouwens. Deze meneer wilde allerlei foto's mt mij scoren; je hebt per slot van rekening in Iran niet elke dag de kans om met een westerse vrouw op de foto te gaan Knipogen. Ik kwam niet meer bij.

Reisfoto New Delhi

Dit is zo'n foto die Gerben op een onbewaakt moment schoot, maar voor mij zo onwijs in beeld laat zien wat India is. Hoe dat voelt. Ruikt zelfs. Als je ooit in India bent geweest, weet je vast wat ik bedoel Knipogen. Deze foto is gemaakt in New Delhi, de extreem hectische hoofdstad van India. Het was mijn eerste kennismaking met India en wat voor eentje...

Reisfoto Palestina

Een foto die me nog steeds recht in mijn hart raakt. De grensovergang tussen Israel en Palestina, waarbij wij aan de Palestijnse kant staan. Je ziet het enorme contrast tussen beide kanten. De frustratie, woede en het gevoel van onrecht wat de Palestijnen hier uiten. Onze reis door dit gebied heeft echt veel met me gedaan en voor altijd mijn blik op die regio beïnvloed. 

Reisfoto Tibet

Een oudje. Dat is ook wel te zien Knipogen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer exact weet in welk klooster in Tibet deze foto is gemaakt, maar het moment herinner ik me des te meer. Het was een nonnen klooster, waar we toevallig onderweg naar Nam Tso verzeild raakten. Deze dame was duidelijk het fuifnummer en vond het helemaal te gek dat er ineens 2 van die gekke Europeanen voor de deur stonden. Ze sleepte me meteen overal naar toe en probeerde me met handen en voeten uit te leggen wat het Tibetaans boeddhisme voor haar betekent. Dit moment zal ik echt nooit meer vergeten.

Reisfoto Oeganda

Ow my. De eerste keer dat ik een leeuw in het wild zag! Onvergetelijk. Machtig. Dat was toen we een aantal jaren geleden een roadtrip maakten door Oeganda en Rwanda. Met ons eigen autootje reden we door national parken, waaronder Kidepo in het uiterste Noorden van Oeganda. Nietsvermoedend reden we door de savanne en BAM. Daar lag ie. Deze koning van de jungle. Letterlijk op een paar meter afstand. We hebben alleen maar vol ontzag naar dit prachtige beest zitten kijken.

Reisfoto IJsland

Zo. Dat is even wat anders. Kou en ijzigheid in IJsland. Ik houd van alle seizoenen, maar de winter heeft toch wel een extra speciaal plekje of zo. Ik weet niet, ik houd van sneeuw, de gezelligheid binnen, de donkerte met kaarsjes. IJsland is echt een van mijn favoriete bestemmingen. Landschappelijk adembenemend ruig en cultureel uniek en intact. Echt een te gekke bestemming!

Reisfoto Medellin

Een foto die ansich best nietszeggend lijkt denk ik. Gerben maakte deze toen ik in het voormalige huis van Pablo Escobar in Medellin iets op de muur schreef. Sowieso is Colombia een van mijn favoriete bestemmingen, maar Medellin als stad helemaal. Van tevoren had ik er vooral een wat onveilige associatie bij, maar ik heb me echt nergens onveilig gevoeld. En dan dus de hele historie met Escobar, die vandaag de dag nog steeds heel merkbaar is. Echt bizar hoe die man leefde, waar hij mee weg kwam en hoe een groot deel van de locals hem steunde. 

Reisfoto Suriname

Ha! Een zalig reismomentje wat ik nooit meer zal vergeten. Na 6 maanden reizen door Zuid-Amerika kwamen we aan in Suriname. En dat voelde onmiddellijk als een klein stukje thuis, simpelweg door de taal en het eten Lachen. Na al die maanden voornamelijk rijst, bonen en eieren te hebben gegeten, was het heerlijk om elke dag pannenkoeken met Old Amsterdam en Friese stroop te eten. 

Reisfoto Galapagos

De Galapagos eilanden. Een bestemming die echt uniek is. Waar je als toerist op bezoek bent, bij de gratie van de dieren die er leven. Echt te gek! Dit is voor mij een foto die dat zo mooi laat zien. Je ligt met je handdoekje op het strand en plof! Er ligt een zeeleeuw naast je. En ik overdrijf niet. Als je van dieren houdt, zijn de Galapagos echt your bet.

Reisfoto Frans Polynesie

Very charming...Dit is bij Moorea in Frans Polynesië. Daar gingen we snorkelen met black tip haaien. Ik ben echt gefascineerd door haaien. Het zijn zulke prachtige, sierlijke dieren, die zo reuze belangrijk zijn in onze oceanen. Ik had ze wel vaker gezien met snorkelen en later ook met duiken, maar zo dichtbij in een hele groep black tips was ik nog niet eerder geweest. Echt ongelofelijk gaaf!

Dat zijn 10 van mijn meest favoriete reisfoto's. Gebaseerd op persoonlijke herinneringen, bijzondere momenten of gewoon leuke ervaringen die ik niet zal vergeten. Wat is een reisherinnering die jij nooit zult vergeten?

#reizen #persoonlijk #reisfotografie #backpacken #Iran #oeganda #IJsland #frans polynesie #suriname #colombia #medellin #galapagos #palestina #tibet

1 reactie

  • Dominique || dominiquetravels.com

    22 september 2017 om 16:11

    Gave foto's!! Leuk om ze met zo'n persoonlijk verhaaltje te zien! Ik zal mijn verblijf in een boeddhistisch klooster in Korea nooit meer vergeten. Ik was zo gelukkig toen een monnik ons door het klooster leidde!

    Er zijn uiteraard nog veel meer momenten, dat is namelijk het leuke aan reizen. Herinneringen die je nooit meer vergeet!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.