Top 5 mooiste foto's uit Colombia

10 april 2016

Sinds wij op wereldreis zijn, plaats ik altijd een artikel met daarin een overzicht van mijn mooiste foto’s uit een land. Vandaag is het prachtige Colombia aan de beurt. Een te gek land dat absoluut hoog scoort op de lijst van leukste landen tijdens onze reis. Je vindt er prachtige stranden, bergen, authentieke cultuur, inheemse stammen, prachtige hikes en mooie koloniale steden. Maar het allerleukste waren wel de mensen, vooral in het Zuiden van het land. Want hoe mooi een land ook is, meestal zijn het de mensen die een land maken of breken. En al bij de grens met Ecuador merkten we het “Donde estan", ofwel waar komen jullie vandaan? Waar gaan jullie naartoe, zijn jullie getrouwd? De mensen kletsen ons de oren van het hoofd. Superleuk!

Wat foto’s betreft vond ik het zelf een tikkeltje tegen vallen. Ik heb er zeker niet mijn mooiste foto’s gemaakt. Al moet ik ook zeggen dat we voordat we naar Colombia gingen uit Ecuador en de Galapagos kwamen en ik daar wat mij betreft mijn mooiste foto’s heb gemaakt. Misschien dat het contrast daarom wat groter was. Toch  zitten er nog wel wat leuke foto’s bij. Hieronder vind je een overzicht van mijn top 5 aan mooiste foto’s! Binnenkort volgt deel 2 van Colombia!

1. Valle de Cocora

Colombia GvdW 0740

Wat een te gekke plek is dit zeg! Het landschap is echt adembenemend; groen, bergachtig en talloze palmen van wel meer dan 60 meter hoog. En met een beetje mazzel zie je er ook condors vliegen met een spanwijdte van wel 2,5 meter. Indrukwekkend!

 2. Cartagena

Colombia GvdW 1411

Auto’s rijden in de nacht door de straten van Cartagena. Deze prachtige stad is absoluut een bezoek van meerdere dagen waard. Vergeet daarbij vooral je camera niet…

 3. National Park Tayrona

Colombia GvdW 0983

Toch wel Colombia's mooiste strand denk ik. En met recht, wat het is een supermooie plek. Net als sommige andere strandjes in dit nationale park, waar je ook nog eens tal van dieren kunt zien. Maar kom er niet in het hoogseizoen, want dan is het echt té druk.

Colombia GvdW 1074

Absoluut één van de mooiere treks die je kunt doen in Colombia en misschien wel in Zuid-Amerika. In vier, vijf of zes dagen hike je 46 km door de bergen op zoek naar de Verloren Stad. En de omgeving is er prachtig.

 5. Paard en wagen in Cartagena

Colombia GvdW 1393

Cartagena is waarschijnlijk Colombia’s meest toeristische stad. En met reden. Op iedere straathoek vind je verkopers met lekkernijen en ook koetsen die toeristen vervoeren door de met klinkers belegde binnenstad. Deze foto geeft denk ik goed de sfeer weer van wat je er zult aantreffen.

Als je meer van mijn reisfoto's wilt zien, kun je ze bekijken op mijn eigen website of volg me via Instagram! Wat vind jij de mooiste foto? En spreekt Colombia jou als bestemming aan?

@Colombia @Zuid-Amerika #colombia #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie

4 reacties

 • Sabine - BESABINE

  11 april 2016 om 04:28

  http://www.besabine.com/jarig-ziek/

  Beantwoorden

  • Sabine - BESABINE Sabine - BESABINE

   11 april 2016 om 04:31

   Oh wat een rare reactie, dat wilde ik helemaal niet typen. Verwijder m maar hoor!!! Ik had getypt: Wat een mooie foto's! Die van Valle de Cocora vind ik heel mooi, maar de rest ook eigenlijk :) Ciudad Perdida wil ik ook nog doen, ben er erg benieuwd naar!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  11 april 2016 om 08:08

  Voor mij absoluut 1 en 4! Ziet er top uit weer.
  Zal je site ook eens wat beter in de gaten gaan houden. Komt daar erg veel moois voorbij zeg! Ga zo door!

  Beantwoorden

 • YvonnevanderLaan.nl

  11 april 2016 om 20:40

  Wow, prachtige foto's weer, vooral de laatste, met dat tegenlicht... ben de laatste tijd zelf ook bezig met fotograferen met tegenlicht en bijzonder licht, niet altijd makkelijk... knap gedaan!

  Beantwoorden

 • Sophie

  06 juni 2016 om 04:53

  Hi ! Super leuk om nu te lezen nu wij ook ik Colombia zijn. Een vraagje :) waar verbleef je in tayrona park? Ennn had je in Cartagena een leuke Accomodatie ? Thnq! Geniet nog van laatste weken :) time flies! Ook hier.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.