De mooiste foto's uit Colombia, deel 2

12 juli 2016

Eerder al heb ik een artikel geschreven over mijn 5 mooiste foto’s uit Colombia. En hoewel ik in dit land niet de allermooiste foto’s van onze reis gemaakt heb, heb ik wel meer dan 5 goede foto’s genomen Tong uitsteken. Daarom volgt vandaag deel 2 van dit te gekke land in Zuid-Amerika.

1. Lost City

Colombia GvdW 1299

In 4, 5 of 6 dagen loop je 46,5 kilometer door bergen bedekt met jungle. Je slaapt in hutjes of hangmatten op vaste plekken langs de route. Voor sommigen is het een behoorlijk pittige trek.  Je ziet geregeld mensen met hun voeten onder de blaren strompelen of van vermoeidheid het laatste stuk per paard reizen. Maar het is het allemaal waard! Check dit uitzicht! Het is een soort Machu Picchu. Je vraagt je af wie er woonden. Waarom de stad in verval is geraakt. En meer van dat soort vragen. Dus ben je in Colombia en heb je zin in een mooie hike, sla dan de Verloren Stad zeker niet over!

 2. Cartagena

Colombia GvdW 1379

Cartagena was onze laatste stop in Colombia. En we hebben het er te gek gehad. We hebben van alles gezien en gedaan. Maar om nou te zeggen dat Colombia mooie, goed bewaarde koloniale steden heeft, dat konden we nou ook niet helemaal zeggen. Gelukkig kwam daar verandering in bij het zien van Cartagena. Wat een mooie stad is dit zeg! Absoluut de mooiste koloniale stad van het land en zeker de moeite waard om een aantal dagen te blijven hangen. Deze vrouw verkoopt er fruit en was meer dan bereid om op de foto gezet te worden. De kleuren geven het een Caribisch tintje.

 3. Kolibries

Colombia GvdW 0664

In Ecuador heb ik al heel wat kolibries op de foto gezet, maar hier in Colombia heb ik ze ook nog heel regelmatig gezien. Prachtige beestjes. Deze foto is genomen in de bergen van Valle de Cocora.

 4. Kogui stam

Colombia GvdW 1330

Deze vrouw behoort tot de Kogui. Een stam in het Noorden van Colombia. Je ziet ze bij het doen van de Lost City trek en in de omgeving van park Tayrona. Het heeft me verrast hoe authentiek deze stammen nog zijn. Geheel gekleed in wit en niet of nauwelijks geïntegreerd in het moderne leven, vind je hier nog enkele duizenden mensen van de Kogui of verwante stammen. Prachtig om te zien!

 5. Koets

Colombia GvdW 1431

Een koets staat stil voor een muur in de binnenstad van Cartagena. De koets werd gebruikt voor het vervoeren van een bruidspaar, die trouwden in de grote kathedraal van de stad.

Wat vind jij de mooiste foto?

@Colombia @Zuid-Amerika #colombia #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie

6 reacties

 • Marlon

  12 juli 2016 om 07:07

  Ik ga voor de kolibries! Ze staan er zo mooi en scherp op, best knap. Het zijn zulke snelle vogeltjes. Prachtig!

  Beantwoorden

 • Jeroen

  12 juli 2016 om 07:16

  Doe mij maar een stukje fruit! Wat een pracht foto is dat zeg.
  Heerlijke kleuren tegen een rustige achtergrond. Uitvergroten en bij de groenteboer in zijn zaak hangen :-)

  Beantwoorden

 • Janneke

  12 juli 2016 om 09:50

  Ik vind de foto met de vogeltjes ook het mooist! Maar.. de rest is ook prachtig ;-)

  Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  12 juli 2016 om 10:08

  De kolibries ! Moeilijk om ze zo scherp op de foto te krijgen en dan nog 3 ook nog. Knap gedaan ! Foto 1 vind ik ook schitterend ! Je zal het fotograferen straks wel missen als jullie weer thuis zijn denk ik, tenminste dat heb ik altijd

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  12 juli 2016 om 19:57

  Die foto van de kolibries is echt heel mooi, maar de vrouw van de Kogui stam heeft ook iets. Wat een mooi portret is dat!

  Beantwoorden

 • Manuel

  28 juli 2019 om 11:29

  Vrouw van de Kogi stam.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.