Trouwen in bohemian, backpackersfeer

Reismeisje 28 juni 2015

trouwen bohemian

De laatste tijd heb ik er niet veel meer over geschreven, maar over ruim 2 maanden is het zo ver. Dan-gaan-we-trouwen :-) . Ahhhhhh! Raar wel hoor. Net als met die wereldreis is het lange tijd een ver van je bed show. Natuurlijk was ik er wel mee bezig, maar het leek allemaal nog zo ver weg. En dan ineens duurt het dus nog maar ruim 2 maanden…In een eerder artikel schreef ik al dat het zeker geen Amerikaanse suikerspinnen bruiloft zal gaan worden ;-). Geen Sissi jurk voor mij, slick 3-delig pak voor Gerben of een hele dag in het gareel lopen. Dat past niet bij ons. Gewoon een relaxte dag, lekker eten, goede wijn en de liefde vieren. C’est ça! Natuurlijk wel met een reisthema en een backpackersfeertje. Ondertussen heb ik heel wat uitgezocht en ontdekt, dus het leek me leuk dat met jullie te delen. Vandaag dus een aantal leuke tips waarmee je een te gekke, relaxte, bohemian achtige bruiloft mèt backpacker randje kunt creëren.

Trouw buiten!

Toegegeven, dat is in Nederland natuurlijk een beetje tricky. Mooi weer garantie hebben we hier helaas nooit, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je wel voor een (semi-)buitenlocatie kunt kiezen als trouwlocatie. Veel van dat soort locaties hebben ook een oplossing voor als het ineens met bakken uit de lucht komt, zonder dat je dan meteen weer in zo’n ouderwets zaaltje zit. Wij trouwen bijvoorbeeld zelf op een buitenlocatie in het bos, waarbij er eveneens van die witte, half open safaritenten staan. Mocht het gaan regenen, kunnen we verkassen naar die tenten en houd je toch een beetje dat open, buiten gevoel. Heerlijk! Het leuke aan zo’n buitenlocatie vind ik zelf ook dat je er allerlei leuke dingen om heen kunt organiseren. Kampvuurtjes, een photobooth busje, ijsco wagen, verzin het maar. En als dan de zon ook nog schijnt, voel je je bijna op vakantie toch?! Een superleuke en inspirerende website is Trouwen in het bos. Niet heel goedkoop, maar alleen al leuk voor de inspiratie ;-) .

Veel bloemen en DIY aankleding.

Aangezien we een maand na ons trouwen natuurlijk op wereldreis gaan, hebben we geen eindeloos budget. En sowieso zou ik principieel niet tienduizenden euro’s aan mijn bruiloft uit willen geven. Daarom hebben wij eigenlijk vanaf het begin af aan besloten veel dingen zelf te doen. Los van dat dat best wat geld bespaart, is het ook erg leuk om samen te doen én je kunt je eigen, in ons geval reis-, sfeertje creëren. Ik wil nog niet alles verklappen, maar zo zal er bijvoorbeeld een enorme wereldkaart komen te staan waar onze reis op staat in getekend, zetten we overal souvenirs neer die we van eerdere reizen hebben mee genomen en krijgen mensen na afloop een tasje mee met wat leuke spulletjes die ook met reizen te maken hebben. Verder maken we ook een tafeltje om dierbaren te gedenken en komen er allerlei houten bordjes te staan met leuke weetjes over ons en meer. Je moet er wel de tijd voor maken en het natuurlijk leuk vinden om te doen, maar het is echt de perfecte manier om je eigen stijl neer te zetten en kosten te besparen! Bij Xenos en HEMA kun je echt superveel leuke gadgets en goodies vinden om te gebruiken op je trouwdag.

It’s all about the dress.

Als je me een jaar geleden had gezegd dat ik zou gaan trouwen en het bovendien zó leuk zou vinden om met de jurk en dergelijke bezig te zijn, had ik je echt niet geloofd ;-) . Maar ow my, wat vind ik het leuk! De meesten van jullie weten ondertussen wel dat ik mijn bruidsjurk via de Bruidshoek heb gewonnen, maar vóór ik dat wist was ik al druk het internet aan het afspeuren naar leuke en vooral ook betaalbare bruidsjurken. Het is echt niet normaal wat een beetje trouwjurk nieuw kost! In elk geval geen budget dat ik er zelf voor over zou hebben eerlijk gezegd…Mijn tip is echter: check Marktplaats voor een leuk tweedehansje of kies voor een jurk die officieel geen trouwjurk wordt genoemd. Serieus. Het toevoegen van het woordje ‘trouw’ laat de prijs 3x over de kop gaan! Kijk bijvoorbeeld eens bij Otto; daar vind je een vrij uitgebreid assortiment avondjurken inclusief mooie, soepel vallende witte jurken. Zeker als je niet op zoek bent naar een grote Sissi jurk, kun je hier erg mooie jurken vinden voor nog geen €200, waar je een prachtige bohemian bruid in zult zijn :-) .

Durf het anders te doen.
Als je gaat trouwen zullen allerlei mensen met goed bedoelde adviezen tips geven. Heel lief allemaal, maar pleassssssse; volg je hart. Doe wat bij jullie past en laat je niet leiden door wat zou ‘horen’. Zo hebben wij er bijvoorbeeld voor gekozen om ons te laten trouwen door een goede vriend. Hoewel dit eigenlijk niet mag in onze gemeente, hebben we in overleg kunnen regelen dat die vriend het ceremoniële deel doet en de ambtenaar dan nog even de laatste officiële zinnen uitspreekt. Onorthodox misschien, maar het past zo veel beter bij ons. En een ceremoniemeester? Die hebben we niet. Geen uitgebreide planning of iemand die constant op moet letten of dingen wel ‘goed’ gaan. Wat kan er mis gaan?! Verder hebben wij er bewust voor gekozen alles op één locatie te doen en pas om 4 uur ’s middags te gaan trouwen. Het lijkt me vre-se-lijk om al vanaf 6 uur ’s ochtends in de krullers te zitten en de hele dag van hot naar her te gaan. Gewoon een leuke middag, lekker eten en feesten ’s avonds :-P .

Ik ben benieuwd wie van jullie al getrouwd is? En zo niet, zou je dat dan willen?

#Inspiratie #trouwen #trouwdag #bohemian #bruiloft

13 reacties

 • Sandra

  28 juni 2015 om 09:57

  Ik kan het mij zo voorstellen dat je lekker doet waar je zin in hebt! Dat is volgens mij de enige manier om er zelf ook plezier aan te beleven ;-)! Goed dat jullie je hart hebben gevolgd, dat doen er niet veel volgens mij... Ik ben niet getrouwd en ben het eigenlijk ook niet van plan haha. Ik stop mijn geld liever in reizen, dat vind ik veel leuker! Nu heb ik ook niks met trouwen, alhoewel ik een feestje wel leuk vind haha! Gaan jullie ook wat foto's delen van de grote-trouw-reis-thema-dag?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   28 juni 2015 om 17:51

   Zeker doen we dat :-)!

   Beantwoorden

 • lianne

  28 juni 2015 om 10:09

  Leuk stuk! Ik wil niks liever dan trouwen :) maarka dan moet vriendlief me wel vragen... Ik vind de insteek van je bruiloft heel gaaf! Al denk ik dat ik persoonlijk weer technisch liever voor het veilige zou gaan... maar who knows! Eerst maar wachten of het ooit gaat gebeuren ;). Hoe ben jij gevraagd? En had je er uberhaupt verwachtingen van/bij? Liefs

  Beantwoorden

 • Paula

  28 juni 2015 om 10:25

  Leuk! Klinkt goed allemaal. Gewoon doen wat je zelf wilt inderdaad. Ik ben getrouwd. En zou er nog steeds voor kiezen. ;)Ook maar een klein feestje gegeven. En als kadotip geld voor onze wereldreis gevraagd. :p Waar we nog steeds van genieten.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Paula

   28 juni 2015 om 17:47

   Ha! Same here :-).

   Beantwoorden

 • Lisan

  28 juni 2015 om 10:28

  Vandaag 2 jaar getrouwd. Wij hebben de huwelijksnacht in een versierd tentje doorgebracht, was erg romantisch. Verder ook veel zelf gedaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisan

   28 juni 2015 om 17:46

   Ahhh. Klinkt superschattig en romantisch!

   Beantwoorden

 • Yvon

  28 juni 2015 om 10:55

  Klinkt helemaal goed, die plannen van jullie. Gelijk hebben jullie, om het helemaal in jullie stijl te doen. Ben nu wel heel benieuwd naar hoe het zal zijn, misschien kan ik er wat inspiratie uithalen :)
  Zelf ben ik nog niet getrouwd, maar daar gaat volgend jaar verandering in komen. 3 weken geleden zijn mijn vriend en ik verloofd :) Wij gaan het ook helemaal op onze eigen manier doen (dat begon al bij de verloving). Het wordt wel flink plannen en organiseren omdat we het vanuit het buitenland moeten regelen én omdat hij niet Nederlands is.

  En net zoals Paula zullen we geld gaan vragen voor een reis :)

  Geniet nog van de voorpret!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvon

   28 juni 2015 om 17:45

   Echt?!! Gefeliciteerd joh. Superleuk! Veel plezier met de voorbereidingen!

   Beantwoorden

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  28 juni 2015 om 11:31

  Ik ben echt zo benieuwd hoe jullie bruiloft eruit zal zien! Het klinkt in ieder geval al goed! Gewoon lekker doen waar jullie zin in hebben zonder al teveel poespas. Dat lijkt mijzelf ook het leukste ;) Nu nog wachten tot vriendlief besluit dat het wel tijd is daarvoor haha ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | LiveTheLifeYouLove

   28 juni 2015 om 17:44

   Haha. Als je het het minste verwacht...Ik heb er ook superveel zin in!

   Beantwoorden

 • Eva - eighty7

  28 juni 2015 om 13:17

  Volgens mij gaan jullie een onwijs leuke bruiloft hebben die helemaal bij jullie past. Veel plezier met de voorbereidingen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   28 juni 2015 om 17:44

   Dank Eva. Lief!

   Beantwoorden

 • Jessica

  28 juni 2015 om 15:19

  Dat klinkt al veelbelovend! Jullie laten toch wel heeeeul veel foto's maken he? ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   28 juni 2015 om 17:43

   :-)Yes! Zeker!!

   Beantwoorden

 • Okke

  28 juni 2015 om 20:58

  Zo leuk!! Leuke ideeën allemaal. Door jou ben ik geïnspireerd ook te gaan backpacken. Deze vakantie gaan we niet weg dus heb ik maar een vakantie baantje gezocht. Ik hoop dat ik om mn 18de genoeg geld heb gespaard om 3 maanden te backpacken.

  Beantwoorden

 • Okke

  28 juni 2015 om 20:58

  Zo leuk!! Leuke ideeën allemaal. Door jou ben ik geïnspireerd ook te gaan backpacken. Deze vakantie gaan we niet weg dus heb ik maar een vakantie baantje gezocht. Ik hoop dat ik om mn 18de genoeg geld heb gespaard om 3 maanden te backpacken.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Okke

   29 juni 2015 om 06:45

   Wat leuk Okke!!! Daar word ik blij van. Veel plezier al vast!

   Beantwoorden

   • Okke Reismeisje

    29 juni 2015 om 14:37

    Thanks! Blijf je doorgaan met bloggen als je op reis gaat? I hope so!

    Beantwoorden

    • Reismeisje Okke

     29 juni 2015 om 18:18

     Zeker :-). Dan heb ik er alle tijd voor!

     Beantwoorden

 • edith

  29 juni 2015 om 07:06

  Wat een gave plannen hebben jullie allemaal. De wereldreis zit er voor ons nog niet in maar het trouwen gaat voor ons wel volgende jaar beginnen en zo grappig dat de plannen die je nu noemt ook al tijden op onze lijstjes staan. Wij zijn ook van die last minute regelaars dus het zit hem hier nog steeds in de "lijstjes" haha . Even over dat bos,ik weet inmiddels dat je vlak bij ons woont (wij in beekbergen) heb je een mooi locatie in de buurt? En heb je dat via die organisatie gereregeld? (vonden wij nl behoorlijk prijzig)
  Misschien zou je me even een pb willen terug sturen als je de mogelijkheid hebt.(ik weet nl dat er vrienden zijn die ook je blogspot lezen :)

  Groetjes edith en succes verder met alles!

  Beantwoorden

  • Reismeisje edith

   29 juni 2015 om 07:11

   Ow wat leuk om te horen Edith. Jij ook al vast heel veel voorpret :-)! Woon je in Beekbergen? Dat is ook grappig! Wij trouwen namelijk in Beekbergen :-). Bij De Sollewerf, kun je gewoon rechtstreeks regelen hoor. Echt een supermooie locatie midden in het bos.

   Beantwoorden

 • vivian

  29 juni 2015 om 08:05

  hoii reismeisje!

  ik ga zelf tijdens mijn wereldreis trouwen op het einde van de reis in las vegas!
  Hoelang gaan jullie op wereldreis en welke landen bezoeken jullie?

  groetjes Vivian

  Beantwoorden

  • Reismeisje vivian

   29 juni 2015 om 09:25

   Wauw, wat te gek zeg!! Wij gaan een jaar reizen. De route vind je hier: http://www.reismeisje.nl/reizen-2/de-route-tijdens-de-wereldreis/. Welke landen gaan jullie bezoeken? Liefs, Wendy

   Beantwoorden

 • vivian

  03 juli 2015 om 08:42

  wat een geweldige route gaan jullie doen bizar!! wij wat minder spectaculair Hongkong-Laos-Myanmar-Thailand- Australië- Peru-Bolivia-Chili-Argentinië- Costa Rica-Nicaragua-Panama-Amerika ( miami, west kust)
  Wij wilde ook een jaar weggaan maar mijn vriend wilt de huur niet opzeggen en moet nu mijn huur betalen helaas :(
  hoe hebben jullie het gedaan om te sparen , wat is jullie budget??? ook via wereldticket geboekt op losse tickets??
  las dat jullie ook gaan in oktober, wij ook:D
  groetjes vivian

  Beantwoorden

  • Reismeisje vivian

   03 juli 2015 om 13:45

   Dank! Jullie ook hoor. Te gek! In dit artikel vind je meer informatie over budgetten m.b.t. een wereldreis: http://www.reismeisje.nl/reizen-2/wat-kost-een-wereldreis/. We hebben nog geen ticket geboekt ;-). Ik denk dat we een los ticket gaan boeken heen en dan verder wel zien. Al vast veel voorpret ook!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.