Trouwen met een reisthema

Reismeisje 15 februari 2015

Trouwen reisthema

Dat ik ga trouwen, lijkt me nu wel duidelijk ;-) . En dat we er zo veel mogelijk een reisthema aan willen geven, is waarschijnlijk niet heel verrassend. Net als waarschijnlijk elk stel dat gaat trouwen, lijkt het ons gewoon zo leuk om de dag zo veel mogelijk een afspiegeling te laten zijn van wie we zelf zijn. Wat we belangrijk en leuk vinden. En tja. Dan is reizen wel iets wat in beide gevallen hoog scoort. Aangezien er ook nogal wat familie en vrienden zijn die Reismeisje trouw volgen, wil ik liever nog niet te veel verklappen van hoe we onze trouwdag een reisthema willen gaan mee geven, maar een klein tipje van de sluier kan natuurlijk wel.

Kaartjes met een knipoog.
Het heeft even geduurd, maar ik denk dat we zo goed als onze trouwkaarten gevonden hebben. Op zich zou ’t natuurlijk niet moeilijk hoeven zijn. Google op ‘trouwkaarten’ en je vindt enorm veel hits. Alleen zijn dat allemaal nèt niet de kaartjes die wij zoeken. Laat staan dat er een reisthema in verwerkt is. Of je moet een koffer op de voorkant al reisthema genoeg vinden :-? . En dus zijn we op zoek gegaan naar wat uniekere kaartjes, waarbij we uit zijn gekomen bij Etsy. Etsy is een online shop waar kleine ondernemers hun, veelal zelfgemaakte, spulletjes kunnen verkopen. Echt te gekke en originele dingen. Je kunt er van alles kopen, maar ze hebben ook een hele bruiloften afdeling inclusief aanbieders van trouwkaarten. En daar hebben we echt een superleuke kaart gevonden van een dame uit de US. Precies wat we in gedachten hadden! Als je ‘m ziet weet je meteen: ow ja, dit is van reisfans :-) .


Bourgondisch tafelen.
Ik ben nogal een Bourgondiër. Houd van koken, lekker eten en gezellig tafelen. Mijn vriend net zo. Dus voor ons wat eigenlijk de allereerste wens: lekker eten en drinken aan een lange tafel vol mensen van wie we houden. Heerlijk! Het lijkt ons superleuk om het eten ook een reistintje mee te geven. Bijvoorbeeld door elke gang bij één van onze favoriete landen aan te laten sluiten. Misschien wordt het bij elkaar dan een beetje een allegaartje, maar dat vinden we juist wel leuk. Genieten van al het lekkers dat we op reizen hebben gegeten, fijn!


Props.
Beetje populair woord, maar ik weet niet goed hoe ik ’t anders moet noemen. Ik bedoel in elk geval allerlei spullen en attributen die met reizen te maken hebben. Het lijkt me leuk om allerlei leuke reisspulletjes op de kop te tikken en die op de trouwlocatie een plek te geven. Vintage koffers, wereldbollen, reisfoto’s; dat soort dingen. Het moet geen halve antiekmarkt worden natuurlijk, maar wel een heel eigen reissfeertje uit gaan stralen. Leuk!   Hm. Ik zou nog wel meer willen vertellen eigenlijk…Maar beter van niet. Het is leuk als het grotendeels nog een verrassing blijft toch?

Heb jij nog leuke ideeën of aanvullingen om je trouwdag een reisthema mee te geven?

#Inspiratie #reizen #persoonlijk #trouwen #huwelijk

5 reacties

 • Laura

  15 februari 2015 om 09:26

  Leuk! Ik geniet mee van je voorpret ;) Kaartje hebben wij ook gemaakt met een foto van onze eerste (grote) reis samen en we hadden een restaurant gevonden dat allemaal kleine gerechtjes maakte van over de hele wereld, echt een succes! Daarnaast hebben we alles heel low budget gehouden om heel lang en ver op huwelijksreis te kunnen :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura

   15 februari 2015 om 11:16

   Haha, dat laatste is nog het allerbeste he ;-).

 • Sanne

  15 februari 2015 om 12:45

  Gefeliciteerd, ontzettend leuk!
  Ik heb je een mailtje gestuurd.
  Veel plezier met de voorbereidingen!

  Beantwoorden

 • carlijn

  15 februari 2015 om 13:00

  Super leuk! Wij hadden het thema ook doorgetrokken naar onze cadeau tip, wij hebben via huwelijksreislijst.nl onze eigen cadeaulijst gemaakt met al onze activiteiten, trips en overnachtingen tijdens onze huwelijksreis. Zodat iedereen een steentje kon bijdragen aan onze reis. Als bedankje hebben we polaroid gemaakt van alle cadeaus en deze als bedankje opgestuurd. Wij kregen hele leuke reacties omdat de mensen wel geld geven maar aan iets concreets en voor ons was elke dag tijdens de reis een cadeautje.
  Geniet van de voorbereidingen en voorpret!!!

  Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  15 februari 2015 om 22:02

  Wat ontzettend leuk om je hiermee bezig te houden lijkt me :). Zo'n gigantische tafel met al mijn geliefden en vrienden om me heen is ook mijn droom, maar wat leuk bedacht om dan themagangen uit te serveren! Ben benieuwd hoe het allemaal uiteindelijk gaat uitpakken!

  Beantwoorden

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  16 februari 2015 om 23:16

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Je hebt leuke ideeën voor je bruiloft en ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat :) En je jurk uiteraard haha

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.