Trouwen als backpacker

Reismeisje 12 april 2015

Budgettips trouwen

Tja. Je bent backpacker of niet hè. Letten op een budget is my second nature ;-) . En daar komt bij; ik ga echt geen €10.000 uit geven aan één dag. Ook al is dat mijn trouwdag en wil ik er graag supermooi uit zien, een te gekke locatie, heerlijk eten, gezellige fotograaf en weet ik wat er allemaal bij komt kijken. Dat kost inderdaad wel wat, maar door bepaalde keuzes te maken en ook gewoon een beetje goed speurwerk te doen, kun je heel wat kosten besparen. Hoe?

1.Kies voor één locatie.
Klinkt misschien logisch, maar dat is het niet helemaal. De meeste huwelijken worden op locatie A gesloten, dan gaan we naar locatie B voor het eten of feestje en ondertussen doen we ook nog even locatie C voor een foto shoot. Los van dat dit voor mij wat te hectisch zou zijn, kost het je ook op verschillende plekken geld. Door op één en dezelfde locatie te trouwen, eten en feesten kun je zo een paar duizend euro besparen.


2.Trouw laat.
Hoe langer de dag duurt, hoe duurder de dag is. Tussendoor wil je toch graag dat het je gasten aan niets ontbreekt, dus zorg je misschien voor ontbijt, lunch of vermaak. Als je laat in de middag trouwt, bespaar je die kosten.


3.Maak je eigen trouwkaart.
Nou, niet helemaal natuurlijk. Om nou tientallen kaartjes met verf en een pritstift in elkaar te plakken… ;-) . Maar wat wel een leuke tip is, zijn de designs die je via Etsy kunt vinden. Etsy is een webshop waar allerlei ontwerpers hun spulletjes aanbieden. Je kunt letterlijk kiezen uit honderden gave design voor een unieke trouwkaart. Zo hebben wij de onze ook gevonden mèt te gek reisthema! 2 kaartjes kostten ons $20 en dan krijg je een drukklare PDF die je zelf op mooi papier kunt afdrukken. Leuk toch?


4.Kies zelf je favoriete muziek.
Een band is natuurlijk supergaaf. Maar een beetje band is ook meteen een hap uit je budget. Zeker als je misschien niet per se een megafeest hoeft te hebben. Gerben en ik willen bijvoorbeeld graag een beetje van alles; dansen, gezellige hoekjes waar je normaal kunt kletsen, vuurkorven, dat werk. We trouwen deels buiten, dus dat speelt ook wel mee, maar daardoor vonden we een band wat te veel van het goede. Het wordt gewoon onze iPod met de muziek die we het allerleukste vinden. Dikke prima en kost niets.


5.Beginnend fotograaf.
Een fotograaf wilde ik wel graag. Daar houd je toch iets tastbaars aan over. Maar ja, ook fotograven voor huwelijken zijn best duur. En je wilt toch wel graag dat de stijl bij je past…Je kunt aardig wat kosten besparen door te kiezen voor een beginnend fotograaf. Zo lang er maar een klik is en je gevoel er bij goed is, is het prima toch?


6.Doe veel zelf.
Klinkt misschien een beetje crea bea, maar er is zo veel wat je zelf kunt doen voor je huwelijk. Of het nu gaat om trouwkaarten, bedankjes, aankleding of bloemen. Een beetje creatief moet je er wel voor zijn, maar op een blog als Arnhems Meisje barst het echt van de inspiratie en leuke tips. Ik ga nog niet te veel verklappen, maar Gerben en ik gaan veel zelf doen en maken voor onze trouwdag ;-) .


7.Verzamel fijne mensen om je heen.
Wat is leuker dan dat je vriendin je haar doet en je nichtje de make-up?! Dat eerste klopt niet helemaal in mijn geval ;-), want dat is mijn kapper waar ik al 10 jaar kom, maar dat tweede klopt wel. Je kunt in elk geval best wat geld uitsparen door gebruik te maken van lieve mensen om je heen.   En zo kan ik nog wel eventjes door gaan. Ik vind het echt een sport om gewoon een superleuke dag te organiseren, met backpacker mentaliteit. I’ll keep you posted!

Ik ben benieuwd wie van jullie eigenlijk al getrouwd is of graag wil trouwen??

#Inspiratie #budgettips #trouwen #huwelijk

8 reacties

 • Gaby

  12 april 2015 om 07:16

  Het is dat ik alweer 13,5 jaar getrouwd ben..... ;-) Goede tips! Veel plezier met de voorpret maar dat lukt goed zo te lezen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Gaby

   12 april 2015 om 16:03

   Wauw, superleuk! Ooit hoop ik daar ook te staan. Dank!

 • Adi

  12 april 2015 om 07:26

  Hier kunnen heel veel mensen hun voordeel mee doen! Scheelt op deze wijze echt heel veel geld.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   12 april 2015 om 16:02

   ;-)

 • Tikva

  12 april 2015 om 08:01

  Hier ook alweer 5 jaar getrouwd. Hoewel we echt wel veel budget hebben gedaan kom je toch al snel aan de 10.000 euro hoor. Daar kan je inderdaad hele mooie reizen van maken. Aan de andere kant vonden wij het heerlijk op met naaste familie en beste vrienden te dineren en daarnaast nog een mooi feest. Tip vraag geld voor een bijzondere huwelijksreis (wij beklommen de kilimanjaro), je kunt ook veel geld besparen door voor een vintage jurk te gaan. Toch de kwaliteit van een jurk van een paar duizend maar dan voor een paar honderd.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tikva

   12 april 2015 om 16:02

   I know. Soms is het ook lastig, want je wordt er ook wel een beetje door mee gesleept. Ik heb echter goede hoop dat we uiteindelijk op een heel prima budgetje uit gaan komen!

 • Yvon

  12 april 2015 om 12:00

  Wat een kosten kunnen er aan zo'n dag hangen he?
  Zelf zou ik ook niet zo veel geld uitgeven aan één dag. Hoewel wij nog geen concrete plannen hebben, hebben we het er al wel over gehad en we zouden dan ook voor simpel en met een kleine groep gaan.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvon

   12 april 2015 om 16:01

   Ow heeeeeeel erg Yvon. Kan zo duur zijn. Kun je zo veel andere dingen voor doen ;-).

 • Lisan

  12 april 2015 om 15:49

  Wij trouwde in het gemeentehuis waarna het feest en eten op de boerderij van zijn oom en tante was. We hebben Zelf versiering, boeket, taart en corsages gemaakt aangezien mijn schoonmoeder bij een bloemist heeft gewerkt. We sliepen in een romantisch tentje dat voor ons was versierd! Dat vond ik zo leuk! Je kunt een super dag hebben zonder 10.000 euro kwijt te zijn

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisan

   12 april 2015 om 16:01

   Superleuk om te lezen Lisan :-).

 • Jenny - ikreis.net

  14 april 2015 om 07:20

  Noem mij onromantisch, maar niet trouwen is nog altijd goedkoper dan goedkoop trouwen. Vriend en ik hoeven niet zo nodig, wij gaan liever op 'huwelijksreis' zonder huwelijk.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jenny - ikreis.net

   14 april 2015 om 09:20

   Hahaha, nee hoor. Kan ik me ook goed voorstellen.

 • Linda | One Day Trip

  16 april 2015 om 08:02

  Wij zijn ook getrouwd vlak voordat we een lange reis gingen maken! De reis stond al gepland, het aanzoek was een verrassing :) maar daardoor hadden we een geweldige huwelijksreis!

  Onze bruiloft kostte absoluut niet duizenden euro's. Wat het bij ons betaalbaar maakte:
  - enkel een fotograaf tijdens de ceremonie en voor de fotoshoot. Tijdens het eten en 's avonds maakten vrienden foto's met een goede camera. Daarnaast hadden we wegwerpcamera's op de tafels gelegd.
  - trouwbedankjes zelf maken
  - ipv een chique diner, barbecuen (moet het natuurlijk wel lekker weer zijn
  - als kadotip geven: bijdrage aan onze wereldreis
  - meevallertje: trouwjurk van je ouders krijgen :)

  Succes met de voorbereidingen!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | One Day Trip

   16 april 2015 om 08:19

   Top, leuke tips Linda!

 • Lysette

  17 april 2015 om 08:29

  Zo hebben wij het ook gedaan. Onze bruiloft heeft nog geen 5000 gekost en we hebben echt een topdag gehad.We hadden een feest met 100 man en 60 man heeft mee gebarbecued. Feest bij mijn ouders in de tuin en zo veel mogelijk in eigen beheer gehouden. Er is eigenlijk niks wat ik anders/ beter had gewild. Ik vond de ongedwongen relaxte sfeer geweldig! En daarna was er ook nog geld voor een huwelijksreis naar Canada :-D

  Leuke aankleding kun je trouwens voor een prikkie kopen op Ebay!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lysette

   17 april 2015 om 09:29

   Leuk om te lezen Lysette. Klinkt als een superfijne dag :-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.