Stilte op Reismeisje

Reismeisje 08 november 2020

IMG 3965

Het is nu zondag. En wij zijn onderweg naar Goeree-Overflakkee. Een plek waar we eerder zijn geweest. Een prachtig mooi huisje van Bed & Broodje, in het rustige buitengebied van Ouddorp. Dichtbij de duinen en omringd door water. We blijven hier tot en met vrijdag. Niet om vakantie te vieren, al zijn we zeker van plan het nuttige met het aangename te combineren Knipogen. We gaan naar Goeree-Overflakkee voor iets heel specifieks: het opnemen van een serie video’s voor mijn Transformatie Programma. Ik hoor je denken: Transformatie Programma, wat is dát dan? Het is iets waar ik de afgelopen maanden hard aan gewerkt heb. Achter de schermen van Reismeisje. Mijn ziel en zaligheid ligt er in. Een droom die ik al langer had. Ik had niet verwacht dat die droom dit jaar al realiteit zou worden, maar wat ben ik ontzettend blij dat dat wél zo is! Het Transformatie Programma is overigens niet iets wat ik vanuit Reismeisje doe; het hoort bij mijn andere bedrijf Yogabubbel. Als je me via dat Instagram account volgt óf bij mijn laatste yoga retraite bent geweest, heb je er al wel van gehoord. Maar anders is de kans groot dat het je niets zegt.

Hoe mijn leven niet meer klopte na die wereldreis

De afgelopen jaren heb ik met enige regelmaat meer gedeeld over het persoonlijke proces waar ik doorheen ben gegaan. Dat startte halverwege 2016. Toen ik terug kwam van die geweldige wereldreis. Binnen een maand schuurde het thuis. Op allerlei fronten. Ik was blij om iedereen weer te zien en weer in mijn vertrouwde huis te zijn. Mijn voormalige werkgever ontving me met open armen en ik realiseerde me meer dan ooit hoe dankbaar ik me voelde om in een land als Nederland te zijn geboren. Tot zo ver was het goed. Maar verder? Verder knaagde het aan me. Mijn leven zoals ik het tot dan toe had geleefd. De snelheid waarmee, de versnipperde focus, altijd onderweg zijn naar het volgende en daar dan vervolgens nooit écht van kunnen genieten.

Het voldoen aan verwachtingen die eigenlijk niet de mijne waren. Het waren dingen die er al jaren onderhuids waren. Soms had ik ze ook woorden gegeven, maar elke keer verdwenen ze weer onder de oppervlakte. Opgeslokt door het leven waar ik voor koos.

Die wereldreis was een breekpunt. Een shift van mijn perspectief. Ik voelde de behoefte om alles opnieuw te bekijken: wat past nog wel en wat niet langer? Waar wil ik me de komende jaren op focussen? In een razendsnel tempo gebeurden er daarnaast heftige dingen. Emotioneel werd ik enorm uitgedaagd en gedwongen om stil te gaan staan. Ik wist gewoon niet meer hoe ik voor of achteruit moest. Het enige wat ik kon doen, móest doen, was ballen laten vallen en weer gaan voelen. Er brak een moeilijke periode aan waarin ik geconfronteerd werd met veel oude patronen en overtuigingen, die mij ongemerkt al die jaren hadden geleid. Zonder dat ik het door had gehad. Ik was een product geworden van wat ik over mezelf was gaan geloven en dat had ik lang vol gehouden. Tot dit punt. Tot ik het anders wilde. Laag voor laag begon ik mezelf af te pellen, ik weet niet hoe ik het anders kan beschrijven. Steeds dieper en door lagen oude pijn heen. Pijn waarvan ik soms niet eens wist dat het er had gezeten. Ik begon me uit te spreken, gesprekken te voeren die ik nooit had gedurfd aan te gaan en eerlijk te zijn in wat voor mij écht belangrijk was. Hoe moeilijk dat soms ook was, bij elke stap werd ik een stukje sterker. Kwam ik dichterbij mezelf te staan. Ontdekte ik waar mijn passie ligt en dat ik als enige de regie kan pakken over mijn eigen geluk. En dat ben ik gaan doen: die regie pakken over mijn eigen geluk. Met als uiteindelijk resultaat een leven dat weer 100% van mij is. Misschien zelfs wel voor het eerst. Een leven waar ik elke dag ongelofelijk blij van word Lachen! Waarin alles mag bestaan, waarin ik blijf groeien en waarin ik diep wéét: we zijn echt de creator van ons eigen leven!

Transformatie Programma

Toen ik zelf nog zo midden in dat proces zat, vond ik het superfijn om te lezen over vrouwen die exact hetzelfde mee maakten. Of hadden gemaakt. Het gaf me een gevoel van daar niet alleen in zijn. Dit soort persoonlijke groei kan soms gewoon zo intens ingewikkeld zijn. Ingewikkeld, verwarrend en confronterend. Ik weet nog dat ik toen al eens dacht: hoe gaaf zou het zijn als ik deze weg straks om kan turnen tot iets waarmee ik anderen kan laten voelen dat ze niet alleen zijn? En dat is precies waarom ik mijn Transformatie Programma heb geschreven. Vanuit díe motivatie. Anderen ondersteunen in hun eigen, persoonlijke transformatie. Op weg naar het meest authentieke, fijne leven. Vanuit inzicht in je gedachtes, overtuigingen en patronen. Vanuit wéten wat je over hebt genomen vanuit je familiestructuur en wat daarin écht van jou is en wat niet. Vanuit inzicht krijgen in hoe je overlevingsstructuren onder water jouw relaties kunnen bepalen. Relaties die je met anderen hebt én jezelf. Vanuit het creëren van lichaamsbewustzijn als sterke indicator van wat goed voor je is en wat niet. En natuurlijk ook vanuit het bepalen van jouw eigen kernwaarden en nieuwe, gekozen verhaal.

Het is een onwijs uitgebreid programma geworden, waar ik erg trots op ben! Halverwege januari ga ik starten met een eerste pilotgroep, waarin op dit moment 20 like minded vrouwen zitten. In een kleine 2 maanden gaan we een dit transformerende traject samen doorlopen. Online, in je persoonlijke leeromgeving. 7 modules vol uniek videomateriaal, yogalessen, geleide meditaties, prachtig vorm gegeven affirmaties, een besloten community, fysiek werkboek wat je thuis gestuurd krijgt en meer. Het gaat echt te gek worden!

De komende tijd

Terug naar Goeree-Overflakkee Knipogen. We zijn hier de komende week om alle video’s te schieten. Dat zijn er rond de 25 maar liefst. Vandaar de titel van dit artikel: stilte op Reismeisje. Ik richt me de komende 1.5 week op mijn Transformatie Programma. Op de video’s en het editen daarvan. Als ik iets doe, doe ik het goed; zowel voor Reismeisje als Yogabubbel. Daarom kies ik voor deze focus. De komende 1.5 week dus even geen nieuwe artikelen op Reismeisje. Daarna ben ik er weer maximaal!

Voor nu wens ik je een fijne zondag en alle liefs.

#yogabubbel #Transformatie Programma #ondernemerschap

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.