Interview met Bas en Ties van Globl + gave winactie

Reismeisje 01 september 2016

Regelmatig interview ik voor Reismeisje leuke, inspirerende mensen, die net zo gek zijn op reizen als ik Lachen. Vandaag is het de beurt aan het duo Bas en Ties. Los van dat ze al aardig wat van de wereld hebben gezien, hebben ze een poosje geleden een supergave webshop op gezet waar je allerlei producten kunt kopen die letterlijk door locals zijn gemaakt: Globl. Door Bas en Ties geselecteerd. Ze zorgen zo voor te gekke, originele producten en natuurlijk een prachtige bron van inkomsten voor de locals. Laat je inspireren door deze ondernemende vrienden EN maak kans op een te gek product van Globl!

globl bas en ties

 

1. Wie zijn jullie en wat hebben jullie met reizen? Gedurende onze studententijd hebben wij - Ties den Dekker (25) en Bas Ploeg (24) - vele mooie reizen gemaakt die ons naar zes verschillende continenten brachten. We zijn beiden opgegroeid in kleine Brabantse dorpjes, maar inmiddels zijn onze ogen veel verder geopend. We leerden elkaar kennen toen we in 2009 aan de Bachelor International Business begonnen, een studie die ons naar Canada (Bas) en Australië (Ties) bracht om daar te studeren. Daarna volgden nog veel gave reizen naar alle uithoeken van deze wereld.

We kunnen allebei moeilijk stil zitten en houden ervan om het onbekende te ontdekken. Op reis (en thuis) leven we van dag tot dag en proberen we al onze dromen waar te maken. Al liftende, met lokaal vervoer of op de motor proberen we zoveel mogelijk bijzondere plekken te zien en inspirerende mensen te ontmoeten. Daarnaast zijn we beiden ontzettend fan van eten en vinden we het tof om nieuwe skills te leren terwijl we op reis zijn, zoals een nieuwe taal of bijvoorbeeld surfen. Elke dag is een nieuw avontuur!

2. Wanneer maakten jullie je eerste verre reis en wat was de bestemming? Bas: ik ging voor het eerst naar een bestemming buiten Europa toen ik in de herfst van 2011 naar Canada ging om daar te studeren. Eenmaal daar aangekomen voelde ik een enorme drang om nog meer van de wereld te zien. Vrij impulsief besloot ik om na mijn semester twee maanden met een vriend in Zuid-Amerika te gaan reizen, dus vloog van het koude Canada naar het warme Peru. Daar werd mij snel duidelijk dat ik het liefst mijn geld uitgeef aan toffe ervaringen en dat ik de hele wereld wilde gaan zien. Die zomer heb ik met twee vrienden een auto gehuurd en rondgetrokken in Israël en Jordanië. Daarna twee mooie reizen gemaakt door heel Azië en momenteel zit ik in Midden-Amerika!

Ties: Waar Bas is gaan studeren in Canada, vloog ik naar Australië om daar een semester door te brengen. Ik kreeg de mogelijkheid om te werken als student assistent tijdens mijn semester, dus ik kon flink wat geld sparen om daarna te reizen door Australië en Nieuw Zeeland! Met de auto hadden we de meeste vrijheid en reden we door prachtige landschappen. Daarna nog mooie reizen gemaakt door Azië, waar ik en mijn vriendin helemaal verliefd zijn geworden op Myanmar.

globl1 2

 

3. Jullie zijn een te gekke webshop met wereldwijd lokaal gemaakte producten gestart: Globl. Vertel! Yes, klopt! Op onze reizen in al deze verschillende landen kwamen we vaak prachtige producten tegen die kenmerkend waren voor die regio. Een cruciaal moment om er ook daadwerkelijk een eigen bedrijf in te beginnen was toen Bas terugkeerde uit Nepal met een toffe leren tas, gekocht in een dorpje aan de voet van de Himalaya’s. Eenmaal bij terugkomst werd er regelmatig gevraagd waar die mooie leren tas vandaan kwam en of hij in Nederland te koop was. Dat het een mooie leren tas was wisten wij al lang, maar wat we toen pas echt doorkregen: het was een tas met een verhaal erachter. Een tas gemaakt van lokaal leer gekocht op een plek dichtbij de bron van het product. We begonnen erover na te denken; hoe gaaf zou het zijn als we samen met een collectief van gelijkgestemde reizigers dit soort producten naar Nederland konden brengen? Niet veel later was Globl geboren! Samen met een collectief van reizigers en backpackers zijn wij dus constant op zoek naar de meest unieke producten uit alle uithoeken van deze wereld en brengen deze naar Nederland. We zijn specifiek op zoek naar producten met een verhaal erachter, zodat onze consumenten weten waar het product vandaan komt en in sommige gevallen zelfs wie het product gemaakt heeft. Het aanbod van producten hangt dus af van wat ons collectief tegenkomt: de ene keer vind je er leren tassen uit Marokko en de andere keer handgemaakte hangmatten uit de Filipijnen!

4. Wat hopen jullie met Globl te bereiken? Wat we hopen te bereiken met Globl is moeilijk in een paar zinnen samen te vatten. Vanuit een persoonlijk perspectief hopen we mensen te inspireren om hun dromen achterna te jagen, en niet bang te zijn om iets te doen wat ze écht willen doen; bijvoorbeeld het beginnen van een blog of eigen bedrijf. Globl is echt het resultaat van de interesses van ons samen, iets waar we uiteindelijk onze boterham mee willen verdienen.

globl2 2

 

Vanuit een groter perspectief zijn wij bij Globl vooral ook verhalenvertellers, waar we hopen dat onze lezers en consumenten geïnspireerd worden door de verhalen achter het product. Ze weten bij Globl waar het product vandaan komt en soms zelfs door wie het gemaakt is. We steunen daarnaast lokale ambachtsmannen en zorgen dat het geld goed terecht komt, dus hebben ook een lokale focus in het land zelf. We hopen uiteindelijk dat Globl bekend staat als dé plek om prachtige, unieke producten te vinden uit alle uithoeken van deze wereld.

5. Wat is jullie favoriete verhaal achter een van de producten van Globl? Het voorbeeld dat ons altijd gelijk te binnen schiet is toen we in Fez (Marokko) waren, een bestemming relatief dichtbij huis, maar tegelijkertijd een compleet andere wereld. Fez staat mede bekend om de eeuwenoude leerlooierij die daar te vinden - en te ruiken - is in het centrum van de oude binnenstad (de medina). Daar in de straten van Fez kwamen wij Ahmed tegen, een leerbewerker die al 42 jaar in het vak zit. Hij nam ons mee naar zijn werkplaats, waar hij in een paar stappen van een onbewerkte leren huid prachtige leren handgemaakte poefen maakt. Producten zoals dit kenmerkt het aanbod op Globl: werelds, kwalitatief en betaalbaar!

6. Waar gaat jullie volgende reis heen? Bas: ik zit voorlopig nog even in Midden-Amerika en hoop tot Lima te komen. Ik verwacht ergens aan het eind van dit jaar naar huis te vliegen, en probeer voor nu zoveel mogelijk werkzaamheden van Globl op reis te doen. Ik ben samen met mijn vriendin begin mei begonnen in het oosten van Mexico, en via Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras nu net in Nicaragua beland. Tot nu toe allemaal prachtige landen, heerlijke mensen en veel avontuur!

Ties: Zowel Bas als ik geloven dat je niet per se naar de andere kant van de wereld hoeft te gaan om de mooie dingen van het leven te kunnen zien. Zo ben ik afgelopen week met mijn vriendin naar de Ardennen gegaan om te kamperen. Een Belgisch speciaal biertje en een goede Franse kaas; veel meer hebben we niet nodig. Toch kriebelt het wel weer en Nepal staat erg hoog op het lijstje!

poef bruin

 

WINACTIE. Wat een fan-tas-tisch mooi initiatief hè?! Te gek hoe Bas en Ties beiden op hun eigen manier hun hart volgen, iets goeds doen en supermooie producten aanbieden. En weet je wat helemaal leuk is?? Ik mag een prachtige handgemaakte poef van Ahmed weg geven LachenLachen. Wat je moet doen om kans te maken op dit leuke product? Heel simpel:

- Like de Facebook pagina van Globl;

- Laat in een reactie op dit artikel weten waarom jij deze poef graag wilt winnen.

C'est ca! De meest originele reactie wint. Deze actie loopt tot en met 8 september 2016 en de winnaar ontvangt schriftelijk bericht.

 

 

#winactie #reizen #interview #Inspiratie

11 reacties

 • Femke Brink

  01 september 2016 om 08:57

  Wauw Ties en Bas! Wat is Globl een super gaaf initiatief en wat een leuke website hebben jullie. Zelf probeer ik op reis om een product met een verhaal te spotten en als aandenken mee te nemen. Producten met een verhaal en herinneringen zijn zo mooi. Op korte termijn wil ik gaan samenwonen en die poef van Ahmed zou echt geweldig zijn!
  Ga door met dit mooie initiatief!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Femke Brink

   01 september 2016 om 16:34

   Leuk om je enthousiaste reactie te lezen Femke :-).

 • Jeroen

  01 september 2016 om 10:34

  Net even rondgekeken op de website. Wat een mooie producten zitten er tussen zeg! En het verhaal en de boodschap die hiermee gebracht word sta ik helemaal achter. Ik ga hier zeker nog terug komen en wat bestellen.
  Ik doe eigenlijk bijna nooit mee aan win-acties maar nu ik aankomende maandag de sleutel van mijn nieuwe flatje krijg, waar ik snel couchsurfers hoop te ontvangen van over de hele wereld, en wanhopig op zoek ben naar wat leuke meubels wil ik hier toch graag aan mee doen! De poef zou een welkome aanvulling zijn in mijn nieuwe woonkamer!
  Kortom, ik hoop dat er op dit wereldse product straks een boel internationale bipsen kunnen plaatsnemen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   01 september 2016 om 16:35

   Ha! Perfect Jeroen :-). Heel leuke aanleiding om de poef te willen winnen inderdaad!

 • Felice

  01 september 2016 om 11:26

  Wauw, hier gaat mijn reishart sneller van kloppen! Een mooi bedrijf die de prachtigste spullen van over de hele wereld verzameld. Haha het klinkt herkenbaar dat als je iets mee neemt uit verre reizen mensen vaak vragen waar je het in NL gekocht hebt. Altijd leuk om iets unieks te scoren. Om in de unieke sferen te blijven: wat zou het mooi zijn om de poef volgende maand in m'n verhuistas mee naar Colombia te nemen? Bij immigreren hoort uitdaging, dus ik ga m'n best doen hem met de paar spullen die ik mee neem daar te krijgen. Zo reist de poef de wereld rond.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Felice

   01 september 2016 om 16:36

   Wauw! Je gaat emigreren naar Colombia?! Te gek Felice! Waar ga je wonen? Heel veel succes en plezier al vast!

 • Marjon Feenstra

  01 september 2016 om 14:03

  Wat een gaaf initiatief! En natuurlijk een gave actie. Over een maand kom ik weer terug na een te gekke tijd in Canada en Azië. Eindelijk weer beginnen met studeren in Groningen. En deze poef zou ik ontzettend goed kunnen gebruiken voor mijn nieuwe huisje in Groningen. :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marjon Feenstra

   01 september 2016 om 16:37

   Ja he Marjon. Vind ik ook :-). Dank voor je reactie!

 • Dominique de Ruijter || dominiquetravels.com

  01 september 2016 om 19:52

  Wat een verschrikkelijk goed idee! Ik zou namelijk bijvoorbeeld heel graag placemats uit Ecuador willen hebben, vrienden van mij hebben die voor zichzelf meegenomen en ze zijn zo mooi en kleurrijk. Toevallig zag ik zoiets soortgelijks op de FB site van Globl! Ik heb al jaren in Abu Dhabi naar van die prachtige poefs aangekeken en nooit de stap genomen om hem ook echt te kopen, omdat ie op de terugweg niet in m'n koffer zou passen. Deze poef lijkt er heel veel op, dus het zou echt een fantastische aanwinst voor m'n nieuwe appartementje in NL zijn! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique de Ruijter || dominiquetravels.com

   02 september 2016 om 16:50

   Leuk leuk Dominique :-).

 • Vtje

  02 september 2016 om 12:29

  Super gaaf....ik ben ook een echte reiziger....altijd kriebels om weer te gaan....alleen nu met de zwangerschap en het zika virus wil ik geen risico nemen.. dus dat wordt alleen binnen Europa reizen ipv het avontuur op te zoeken....Als ik niet ver kan reizen zou het leuk zijn als de verre reis 'de poef' mijn kant uit komt...dan ben ik toch een beetje op reis.....

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Vtje

   02 september 2016 om 16:50

   Dat kan ik me voorstellen ;-). Originele reactie!

 • Miranda | terugnaarafrika.nl

  02 september 2016 om 14:09

  Wat een leuk initiatief. En prachtige spullen! Twee jaar geleden hebben wij ons kleine Brabantse dorpje verruild voor Tanzania en inmiddels hebben we prachtige Afrikaanse spulletjes weten te verzamelen. Deze poef zou hier prachtig bij staan; een mooie combinatie van verschillende culturen! Mochten Bas en Ties overigens nog op zoek zijn naar Afrikaanse producten die op een eerlijke en transparante wijze zijn gemaakt dan weet ik nog wel een adresje in Dar es Salaam. Of beter, kom zelf langs!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Miranda | terugnaarafrika.nl

   02 september 2016 om 16:51

   Ik zal het ze zeker doorgeven Miranda, thanks. En wat gaaf dat jullie in Tanzania zijn gaan wonen. Dat moet echt een avontuur zijn :-)!

 • Joyce Wetsteijn

  02 september 2016 om 18:11

  Haay Bas en Ties, of beter gezegd ola, bonjour, hello wereldreizigers!

  Wat een onwijs leuke webshop, met hele mooie producten!!
  Zelf heb ik over 3 maanden ook een grote reis op de planning staan, 6 maanden Australië en Azië. Ik ben heel benieuwd wat voor mooie dingen ik daar allemaal ga tegen komen.

  Om nog net iets harder te kunnen sparen voor deze reis ben ik bij mijn vriend ingetrokken. Zijn huisje, gevuld met een mengelmoes van zowel zijn spullen als die van mij.
  Hoe leuk zou het zijn als deze onwijs mooie poef hieraan toegevoegd kan worden, als iets van ons samen?!

  Ik ga heel hard duimen en voor nu..

  Bye, Au revoir, Ciao!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Joyce Wetsteijn

   03 september 2016 om 16:46

   Wat een gezellige, fijne reactie Joyce. Dank!!

 • Laura de Jong

  02 september 2016 om 18:17

  Wat een mooie spullen zeg in de webshop! Ik zou graag de prachtige poef willen winnen, omdat ik uit elk land iets unieks probeer mee te nemen naar huis. Ik reis nog niet zo lang, maar inmiddels wel de 'travelbug' te pakken. Sinds kort ook gestart als persoonlijk reisadviseur. Dus ik hoop dat de poef binnenkort tussen de andere unieke spullen kan staan in mijn woonkamer:)!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura de Jong

   03 september 2016 om 16:47

   Wat leuk Laura. Hopelijk gaan er nog veel mooie reizen komen :-)!

 • Karin van Iersel

  02 september 2016 om 21:43

  Graag win ik de prachtige poef. Als reisfanaat genieten Lief ik enorm van reisproducten met een verhaal. Zo gaan we in oktober naar Marokko op wandel rondreis. Met deze poef kan het voorgenieten voor ons alvast beginnen.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Karin van Iersel

   03 september 2016 om 16:47

   ;-) Al vast heel veel plezier!

 • Tamara

  08 september 2016 om 17:45

  Wat een leuk idee! De site ziet er ook mooi uit :) Voor mij is het altijd belangrijk dat mijn reizen en ook de producten die ik gebruik de mensen, dieren en het milieu niet belasten. Het initiatief spreekt me dan ook erg aan, omdat de lokale economieën zo geholpen worden. Ik zou de poef graag willen winnen, omdat ik na mijn studie het huis uit ga. Ik ben dus alvast leuke spulletjes aan het sparen. Toen ik een half jaar op Malta woonde, zat ik altijd in mijn 'chill hoekje'. Daar stond een hele lage onderuitgezakte stoel. Met deze poef kan ik weer zo'n plekje maken!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.