Hoe ik mijn allermooiste leven creëerde

Reismeisje 14 maart 2021

Wendy

Velen van jullie volgen mij al jaren. Misschien jij al wel vanaf de start van Reismeisje Lachen. Ik weet nog goed dat ik die keus maakte. 17 mei 2013. Op mijn verjaardag. Ik speelde al langer met het idee een blog te starten over de reizen die ik maakte. Simpelweg omdat ik altijd vragen kreeg over de manier waarop ik reisde: vliegticket boeken en gáán. Een klein beetje bedenken hoe of wat en vooral mee gaan met de flow. Veel mensen om me heen vonden dat bijzonder. Spannend. En ik dacht: misschien kan ik er anderen mee inspireren en helpen. Schrijven doe ik al zo lang ik me kan herinneren, dus één en één was twee. Reismeisje was de naam die als eerste in me op kwam. Binnen 2 weken was mijn blog een feit.

Kerstcadeaus2

De eerste jaren Reismeisje

Tijdens dat eerste jaar blogde ik voornamelijk voor familie en vrienden. Het maakte me niet uit; ik deed het vanuit passie voor reizen en plezier hebben in schrijven. Langzaam kreeg ik meer bezoekers. Mensen die ik niet kende en die me ineens voor vast gingen volgen. Misschien hoor jij daar ook wel bij. Mijn Facebook pagina begon te groeien en ik startte met Instagram. Ondanks dat opdrachtgevers me, in de jaren er na, steeds meer begonnen te vinden, waren de eerste 4 jaren voor mij puur ‘er naast’. Ik heb nooit overwogen er mijn fulltime baan van te maken. Enerzijds omdat ik mijn baan in loondienst gewoon ontzettend leuk vond, anderzijds ook omdat het ‘alleen maar bloggen’ voor mij te beperkt was en ís. Ik ben een duizendpoot. Ik houd van verschillende dingen doen, mezelf uitdagingen en nieuwe dingen leren. Dat kan natuurlijk ook met alleen een blog, maar voor mij heeft dat altijd als te beperkt gevoeld. Zelfs toen we in 2015 op wereldreis vertrokken en ik een jaar helemaal los kwam van het leven in Nederland. Zelfs toen heb ik niet écht serieus overwogen om professioneel voor Reismeisje te kiezen.

Niets was meer hetzelfde

En toen was het halverwege 2016. Een jaar later en een hart vol herinneringen, stond ik met mijn backpack weer in Nederland. Terug in het leven dat we een jaar daarvóór hadden achter gelaten. Terug in ons fijne huis, terug in een drukke baan en terug in die ratrace. Het klopte niet meer. Door dat jaar uitzoomen was er iets in mij verschoven. Iets wezenlijks.

Ik vroeg me voor het eerst écht af: ‘wat wil ik eigenlijk zelf? Hoe kijk ik tegen mijn leven aan en waar word ik écht blij van?’. Het verwarde me. Dat weet ik nog goed. Ik was immers toch altijd gelukkig geweest? Waarom klopte het nu dan niet meer?

Tijdens dat eerste half jaar dat we weer thuis waren, gebeurde er veel. Mijn oma kwam op haar sterfbed te liggen, waardoor het verdriet om het overlijden van mijn moeder 13 jaar daarvoor weer terug kwam. Ik kwam als enige én jongste vrouw in een management team terecht en startte met een opleiding boeddhistisch leiderschap. Wat uiteraard niet ging om leiding geven aan anderen, maar om leiding geven aan jezélf. En ik begon Gerben, mijn ex partner, te verliezen. Het is te persoonlijk, maar het komt er op neer dat we elkaar en ons niet staande konden houden in deze veranderende situatie. Nog geen jaar nadat we terug waren gekomen van die wereldreis stapte ik de deur uit van mijn geliefde thuis om weer bij mijn vader te gaan wonen.

Kiezen voor wat mij gelukkig maakt

Er brak een moeilijke tijd aan. Verwarrend, verdrietig, confronterend. Ik heb er wel eens eerder iets over gedeeld op Reismeisje. Sommige dagen wist ik niet hoe ik voor- of achteruit moest. Ik zag het grotere plaatje niet. Wat ook logisch is als je er midden in zit. Ik wist alleen maar dat ik een reis te maken had naar mezelf. Dat ik al die zorgvuldig opgebouwde lagen stuk voor stuk af mocht gaan pellen. Dat ik weer connectie moest gaan maken met mijn eigen behoeftes, dromen en verlangens. Los van verwachtingen waar ik mijn hele leven aan had willen voldoen. Uit angst afgewezen te worden. Ik was een pleaser tot en met! Conflict vermijdend, altijd maar dóór gaan, constant in mijn hoofd zittend en ik ‘ja’ zeggend terwijl ik ‘nee’ voelde.

Ik kwam er achter dat dit allemaal te maken had met oude patronen en structuren die ik me eigen had gemaakt. Onbewust herhaalde ik die steeds opnieuw, omdat dat simpelweg was wat ik kende. Ze hadden echter niets te maken met wie ik van binnen écht ben. Met hoe ik wil leven en wat ik belangrijk vind.

Daar echt voor gaan staan werd de reis die ik maakte. Een reis die me in het concrete heeft gebracht naar fulltime ondernemerschap, relaties die mij voeden en in balans zijn, beter in mijn vel zitten dan ooit en elke dag opnieuw bewust kíezen voor wat mij blij maakt. Een leven volledig op basis van mijn eigen (voor-)waarden, waar ik nooit was gekomen zonder de lessen en inzichten van de afgelopen jaren.

Yogabubbel

Een tweede bedrijf

Terug naar Reismeisje waar ik nooit fulltime voor had gekozen Knipogen. Ineens werd dat, nu bijna 2 jaar geleden, wél een optie! 2.5 jaar geleden ging ik namelijk opnieuw naar de Kamer van Koophandel en registreerde ik een tweede bedrijf: Yogabubbel. Ook daar heb ik wel eens over geschreven. Yogabubbel is geboren vanuit mijn eigen, persoonlijke reis naar dat meest mooie, authentieke leven. Ik merkte dat er om mij heen ontzettend veel vrouwen zijn, die met soortgelijke thema’s worstelen. Een gevoel hebben van ‘is dit ’t nou?’. Aan de buitenkant ziet het er mooi uit, maar van binnen voelen ze zich vaak leeg en zoekende. Ze lopen maar door en zijn de connectie met hun lijf en intuïtie verloren. Precies zoals ik het zelf ook heb ervaren. Ik heb altijd veel aan yoga gehad en dat heeft me in mijn eigen persoonlijke proces ook onwijs geholpen weer te gaan vóelen. Zelfs zo veel dat ik 2.5 jaar geleden besloot een opleiding tot yoga docent te doen. In Andalusië. Niet vanuit de bedoeling om yoga juf te worden; ik wil meer geven dan dat. Ik deed dit in de basis voor mezelf. Voor mijn eigen practise en kennis. Tijdens die 4 weken werd het idee voor Yogabubbel geboren; een bedrijf waarmee ik mooie retraites op prachtige locaties organiseer. Kleinschalig, persoonlijk, inspirerend en om andere vrouwen te ondersteunen dichterbij henzelf te komen. En zo geschiedde. Ondertussen zijn we een aantal jaren verder en heb ik prachtige yoga events en retraites mogen doen. En dat is elke keer weer een cadeau!

Transformatie Programma

Vorig jaar was het tijd voor een volgende stap. Ik wilde nog meer van mijn eigen proces delen en ik begon te schrijven. In eerste instantie had ik geen helder beeld waar dit heen ging, maar het voelde goed. Een aantal weken later stond mijn Transformatie Programma. Een uitgebreid programma, waarmee ik vrouwen wil ondersteunen naar hun meest mooie, authentieke leven op basis van hun (voor-)waarden. Ik deel al mijn inzichten, lessen en tips op het vlak van beperkende overtuigingen, de impact van je familiestructuur, jouw unieke blauwdruk, het contact maken met je lichaam en intuïtie, het afscheid nemen van mensen/overtuigingen die je niet meer dienen en de manier waarop (liefdes-)relaties spiegels zijn in wat je in jezelf nog mag helen. Ook kijken we naar voren: ik help bij het herschrijven van jouw eigen, mooie verhaal, het bepalen van je waarden, het creëren van flow in je leven en het on track blijven als je wordt uitgedaagd. En dit alles ondersteun ik met  (online) yogalessen, geleide meditaties, ademhalingsoefeningen, een werkboek wat je thuis gestuurd krijgt, affirmaties die je als screensaver kunt gebruiken, een besloten Facebook groep waarin ik coach én een live middag met de deelnemers en mij.

Afgelopen januari ben ik met de eerste groep 28 vrouwen online gestart. 7 modules, elke week krijg je toegang tot een volgende module. We zijn net klaar. En wat was het geweldig!! De reacties maken me intens dankbaar.

Dit is precies wat ik wil doen: vrouwen in hun kracht zetten en hen helpen hun allermooiste leven te creëren. Net zoals ik zelf heb gedaan en nog dagelijks doe. Het is zó’n cadeau dit te mogen doen!

Vanaf 5 april gaan de deuren van mijn Transformatie Programma opnieuw open. Gedurende 2 weken. En dan gaan we van start met een nieuwe groep prachtige vrouwen. Ik kijk er nu al naar uit! Mocht dit alles bij je resoneren en je hebt interesse om deel te nemen: je kunt je al vast vrijblijvend aanmelden voor de wachtlijst van het programma. Dan ontvang je op 5 april als eerste een mail als de deuren open gaan mét een enorm mooie aanbieding. Aanmelden kan via onderstaande link en daar vind je ook veel meer informatie over het programma. Superleuk als je er bij bent! Dank voor het lezen en alle liefs.

Klik hier voor meer info en aanmelden voor het Transformatie Programma

#yogabubbel #persoonlijk #Transformatie Programma

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.