Doe je mee met mijn cursus?

Reismeisje 21 juni 2020

Mindful leven

Als je me volgt via Instagram is het je vast niet ontgaan. Vorige week deelde ik daar namelijk al iets. Over de online cursus die ik heb gemaakt. Vanuit Yogabubbel, mijn tweede bedrijf. Het was een idee waar ik al langer mee liep. Het creëren van een online cursus. Enerzijds gevoed vanuit de enorme energie die het me elke keer weer geeft als ik een yoga event of -weekend organiseer, anderzijds vanuit dat ik de behoefte voel dit met een grotere groep mensen te kunnen delen. Mijn events en weekenden zijn echter kleinschalig. Dat was vóór Corona tijd zo en dat zal ook er ná zo blijven. Dat vind ik prettig qua verbinding en ik merk ook dat deelnemers dat fijn vinden. En zo werd het idee geboren van een online cursus. Als manier om meer mensen te bereiken, náást mijn fysieke events te kunnen organiseren en toch iets totaal eigens neer te kunnen zetten.

Thema van de cursus

Ideeën voor een online cursus had ik meteen al volop Knipogen. Ze hebben allemaal te maken met dingen die ik persoonlijk in mijn leven heb mee gemaakt. Rouw en verlies, doorbreken van oude patronen, grenzen stellen, je angsten aan kijken en een leven gaan leven waar jij blij van wordt. Dat soort thema’s. Het zijn onderwerpen die dicht bij me liggen en waar ik zelf mee heb moeten dealen. Voor mij zijn elementen als yoga(-filosofie), inzicht krijgen in mijn beperkende overtuigingen en bewustwording van mijn lichaam daarin belangrijk geweest.

Ze hebben me geholpen om dichterbij mezelf te komen en bloedeerlijk naar mezelf te zijn over wat niet langer bij me klopte. Én wat ik diep van binnen wél wilde. 

Toen alles een aantal maanden geleden op slot kwam te zitten vanwege Corona, besloot ik dan ook mijn ideeën werkelijkheid te laten worden. Heel bewust heb ik gekozen voor een thema dat voor veel mensen herkenbaar is en juist ook in deze tijd van onzekerheid relevant is: mindful leven. Leven in het hier en nu. Je niet laten leiden voor angsten en ‘wat als’ scenario’s. Leven vanuit ontspanning en rust. Met je pootjes in de klei. Voor mij is dat ook de basis van het bij jezelf zijn en keuzes maken die voor jou kloppen. En zo werd mijn online cursus ‘Mindful leven’ een feit!

Screenshot cursus

Wat levert de cursus je op?

De cursus ‘Mindful leven’ is allereerst dus online te volgen Lachen. Dat betekent in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt. In 6 modules leer je van alles over mindfulness, yogafilosofie, ademhaling, meditatie en mindset. In persoonlijke video’s neem ik je daarin mee en deel ik veel vanuit mijn eigen ervaringen en tips die ik zelf toepas in mijn eigen leven. Alles met als doel om meer in het nu te zijn en volmondig JA én NEE te zeggen op wat voor jou goed voelt. Naast de video's die elke module bevat, vind je in de cursus aanvullend een video yogales, een geleide meditatie, ademhalingsoefeningen en opdrachten waarmee je de cursus meteen toepasbaar kunt maken in jouw eigen leven. Je leert er van:

  • Meer in het ‘nu’ te zijn en je minder te laten leiden door angst of ‘wat als’ scenario's
  • Los te laten wat buiten jouw invloedssfeer ligt
  • Bewust te worden van je gedachtes én lichaam
  • Hoe jij in het dagelijkse leven meer mindful en in het moment kunt zijn
  • Meer regie te pakken over je gezondheid en je leven
  • Hoe je praktisch en bewust kunt kiezen voor ontspanning

Doe je mee?

Mijn cursus is nu 2 weken live en ik ben er heel erg blij mee! Nóg blijer ben ik met de reacties van de deelnemers tot nu toe Lachen. Dat is uiteindelijk waar ik het voor doe. Om iets te delen waar een ander iets aan heeft. Thema’s waar we allemaal op onze eigen manier tegenaan lopen en waarvan ik het zelf altijd fijn heb gevonden (en vind) om ervaringen van anderen in te horen. Ik geloof er in dat het uiteindelijk voor ons allemaal de bedoeling is het allermooiste, gaafste en bij jóu specifiek passende leven te creëren. Daarin hebben we allemaal onze eigen lessen te leren en keuzes te maken. Welke dat zijn is heel persoonlijk, maar in hoe je je daar bewust van wordt én vervolgens tot actie over kunt gaan, zijn zeker handvatten te vinden. Handvatten die ik je vanuit mijn eigen ervaringen met deze cursus graag wil geven. Om vervolgens jouw eigen mix van te maken. Vanuit het hier en nu.

Wil je dus af van het gepieker over wat er allemaal wel niet kan gebeuren? Wil je meer gaan kiezen voor wat jóu blij maakt? En wil je meer inzicht krijgen in wat je tegen houdt en hoe je dit praktisch om kunt gaan buigen in het hier en nu? Dan is mijn cursus zeker iets voor jou Knipogen. Wil je eerst graag wat meer informatie en reviews lezen? Dat kan! Neem dan even een kijkje bij de cursus ‘Mindful leven’. Direct aanmelden en mee doen kan hier.

Superleuk als je mee doet, ik kijk naar je uit! Voor vragen kun je me natuurlijk ook altijd even mailen. Liefs

#online cursus #yogabubbel #ondernemerschap

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.