Mijn leven als reisblogger; zónder reizen en wat dan wel?

Reismeisje 04 mei 2020

Bloggen

Het mag duidelijk zijn. Reizen zit er voorlopig niet in. En dat is natuurlijk ook het allerbeste. Gezondheid gaat boven alles. Het neemt echter niet weg dat ik het reizen mis. Het avontuur, het ondergedompeld worden in andere culturen, de verrassende ontdekking van een nieuw land. Dat geeft me energie. Doet me bruisen! Allereerst als Wendy. Privé. Als persoon. Reizen en avontuur zijn altijd mijn passie geweest. Ik heb er niet voor niets een bedrijf in gecreëerd Knipogen. En dat is natuurlijk waarin ik het reizen óók mis. Voor Reismeisje. Om nieuwe inspiratie uit te halen en met jullie te kunnen delen. Onze laatste buitenlandse reis was naar Schotland. Afgelopen december. Een half jaar geleden. Dat is voor mijn doen lang. En voorlopig zal dat zeker nog voortduren

Blog2

Bloggen zonder te reizen

Ik moet eerlijk zeggen dat het me tot nu toe niet tegen valt. Bloggen zonder te reizen. Ik haal nog voldoende inspiratie uit eerdere reizen en vind altijd weer nieuwe invalshoeken om over een bestemming te schrijven. Wel merk ik dat het bezoekersaantal lager ligt. Logisch. Mensen zijn nu simpelweg minder op zoek naar reistips en -inspiratie. Het is minder relevant in deze situatie. En dat merk ik één op één op Reismeisje. Tegelijkertijd bestaat Reismeisje ondertussen al weer bijna 7 jaar en heeft daardoor best veel opgebouwd. Dat is fijn. Nog los van het feit dat de interesse naar reizen straks vanzelf weer gaat komen. Daar heb ik alle vertrouwen in. 

Tiny house Veluwe2

En dus schrijf ik lekker door Lachen. Over bestemmingen waar ik geweest ben, persoonlijke nootjes én nieuwe plekken die ik ontdek. Want die nieuwe plekken zijn er natuurlijk ook dichterbij huis. In Nederland! Dat vind ik persoonlijk het mooie aan deze bijzondere tijd; dat ik Nederland weer op een andere manier leer waarderen. De pracht er van weer meer ga zien. Zo waren we 2 weken geleden in het tiny house dat je hierboven op de foto zit. Midden op de Veluwe. In het bos. We hebben ontzettend genoten en de reacties die ik kreeg via Instagram en op dit artikel over het tiny house op de Veluwe, waren enorm! Dat heeft me zeker ook geprikkeld om dit de komende tijd vaker te gaan doen.

Bekijk hier het tiny house op de Veluwe

Yogabubbel2

Wat doe ik nog meer?

Naast Reismeisje heb ik een tweede bedrijf: Yogabubbel. Daarmee organiseer ik yoga events, -weekenden en -workshops. Tja. Ook iets wat in deze tijd erg geraakt wordt. Ik heb een yogaweekend op Texel voorlopig moeten annuleren en hetzelfde geldt voor een event op de Veluwe. Het is niet anders. Het geeft me ruimte om projecten op te pakken, die ik al langer in mijn hoofd had. Één ervan was het idee een online cursus te creëren over mindful leven. Leven in het hier en nu, vanuit ontspanning en weg van de stress en ‘wat als’ gedachtes. Gebaseerd op zowel mijn professionele ervaring met mijn yogabedrijf als ook wat ik persoonlijk heb mee gemaakt en ervaren. De afgelopen weken ben ik daar flink mee bezig gegaan en ik verwacht de komende 2-3 weken live te gaan. Een complete cursus vol video’s, audio materiaal, lesmateriaal en persoonlijke opdrachten, die je vanuit huis kunt doen. In je eigen tempo en je eigen tijd. Ik ben er ontzettend trots op en kan niet wachten te lanceren! Mocht je geïnteresseerd zijn en graag een berichtje willen ontvangen als de website én cursus live zijn, kun je me hier altijd even mailen. Leuk Lachen!

Andere dingen die ik doe

Verder verveel ik me geen moment. Natuurlijk; soms verlang ik er zeker naar een terrasje te kunnen pakken. Even lekker rond te struinen bij Bever of met vrienden uitgebreid te borrelen. Dat heeft ongetwijfeld iedereen. Los van dat ik veel met mijn bedrijven bezig ben en ik altijd al vanuit huis werkte, maak ik elke dag een lange wandeling. Alleen of met Maurice. Weer of geen weer. Ik lees veel; over persoonlijke ontwikkeling, thrillers en soms een autobiografie. Netflixen doen we uiteraard ook graag; mooie documentaires of leuke series. Ik sport; 2x per week krachttraining en 1x per week loop ik hard. En yoga, dat doe ik natuurlijk ook graag. Koken, eten, kletsen. Zo is de week meer dan gevuld! Tot slot nog een lijstje met mijn favoriete boeken van de afgelopen tijd én de Netflix series en docu’s waar we onwijs van hebben genoten. Misschien heb je er iets aan!

Lezen

Favoriete boeken

Een klassieker! Ik heb ‘m zelf al eens eerder gelezen, maar dit vond ik het perfecte moment om ‘m opnieuw te lezen. Vanuit de situatie waarin we nu zitten. Dit boek verandert je perspectief en manier waarop je naar werken kijkt. Geschreven door een enorme reisfan en levensgenieter, is het zeker ook een verhaal over moed, positiviteit en doen wat je het allerliefste doet.

Misschien heb je de aflevering van Floortje naar het einde van de wereld wel gezien. Die over de Nederlandse Miriam en haar man Peter. Ze kozen voor een leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. En ze schreef er uiteindelijk dit boek over. Als je van reizen en avontuur houdt, kan ik ‘m je aanraden!

Deze Nederlandse vertaling van een ongelofelijke klassieker op het gebied van mindset en het creëren van je allermooiste leven, is echt ge-wel-dig! Ik had de Engelse versie al gelezen, maar deze nieuwe Nederlandse vertaling slaat echt alles. Als je geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling is dit echt een boek om te lezen. Zeker ook in deze tijd.

Dit is een autobiografisch boek van de Zweedse Rachel Brathen. Beter bekend als Yogagirl. Jaren geleden startte zij een Instagram account onder die naam en nu heeft ze een miljoenen bedrijf opgebouwd. Ze beschrijft in dit boek hoe ze op dat punt is gekomen. Welke lessen ze moest leren en wat ze heeft mee gemaakt. Ook als je niets met yoga hebt een mooi boek om te lezen.

Één van de mooiste romans die ik de laatste tijd heb gelezen; het gaat over het gezin Johanson en het tienermeisje Anne, wat daar graag deel van uit wil maken. Afwisselend speelt het verhaal zich af in de jaren 80 en in het nu, waardoor je als lezer langzaam mee wordt genomen in het drama wat zich heeft afgespeeld. Een aanrader!

Een thriller die tot het einde toe spannend blijft. Serieus. Het gaat over een vrouw, die al jaren opgesloten zit vanwege de moord op haar eigen man. In al die jaren heeft ze letterlijk geen woord gezegd. Tot een nieuwe arts zijn best er voor gaat doen. Onwijs spannend en heerlijk om weg te lezen.

Favoriete Netflix docu’s en series Lachen

Netflix heeft ontzettend veel pareltjes vind ik. Het ligt natuurlijk een beetje aan waar je van houdt, maar ik zet mijn favorieten op een rijtje. Qua series heb ik een voorkeur voor psychologische thrillers en qua docu’s kijk ik graag naar thema’s als natuur en gezondheid.

- Undercover: een Nederlandse serie over de wereld van drugshandel met Anna Drijver en Frank Lammers.

- Zone Blanche: een Frans-Belgische serie waarin een reeks moorden wordt onderzocht in een Frans grensdorpje. Prachtig gefilmd en gaat onder je huid zitten.

- The Sinner: een vooral psychologische serie, zowel seizoen 1 als 2, waarin je als kijker steeds meer te weten komt over wat zich eerder heeft afgespeeld.

- O sabor das Margaridas: een Spaanse serie waarin een misdaad in een klein Spaans stadje verbonden blijkt te zijn met het verleden van rechercheur Rosa.

- Mittnadsol: een Zweeds-Franse serie, die razendsnel gaat en zich afspeelt rondom midzomernacht. Deze vond ik echt bizar goed!

- The gamechangers: een docu over topsporters die veganistisch zijn gaan eten en het effect op hun gezondheid delen. Interessant!

- Bikram: een docu over bekende yogi Bikram. Het laat het levensverhaal van deze bizarre man zien en hoe hij zijn yoga beweging bijna sektarisch wist in te richten.

- Before the flood: een docu van Leonardo di Caprio, waarin hij over de wereld reist om te laten zien wat de klimaatverandering met onze planeet doet.

Tot zo ver. Dit is waar ik me mee bezig heb gehouden de afgelopen tijd. Ik hoop dat je deze periode op je eigen manier waardevol maakt. Dat je gezond bent en geniet van het kleine. Liefs.

#persoonlijk #reizen #yogabubbel

1 reactie

  • Sharon

    04 mei 2020 om 16:59

    Unorthodox gezien? Mega aanrader!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.