5x reisklassiekers + winactie

Reismeisje 25 augustus 2015

Backpack klassiekers

Regelmatig krijg ik de vraag: wat neem je allemaal mee als je gaat backpacken en hoe bepaal je wat je thuis laat? Tja. Los van wat persoonlijke voorkeuren en de rol die een bestemming daar natuurlijk in speelt, heb ik wel wat klassiekers die ik altijd bij me heb op reis. Handige en praktische spullen, maar ook zeker dingen die het reizen net even wat relaxter of gemakkelijker maken. Vandaag dus een artikel over mijn favoriete reisspullen die op eigenlijk elke reis met me mee gaan.


1. Trailrun schoenen en slippers.
Dat zijn ook letterlijk de enige schoenen die ik op reis bij me heb. Thuis draag ik graag een goed paar hakken of heerlijk comfortabele sneakers, maar op reis ga ik toch voor gemak. Bovendien nemen schoenen best wat ruimte in en dat is in een backpack niet al te handig. Gelukkig heb je tegenwoordig superleuke hike schoenen en zijn Havaiana’s er in allerlei kleuren en patronen.

2. Lakenzak.
Heeeeeeel praktisch en fijn om bij je te hebben als backpacker. Juist ook op momenten waarop je het niet verwacht. Een lakenzak is natuurlijk eigenlijk 3x niks. Het is letterlijk een dun lakentje in de vorm van een mummie zak. Ligt niet heel comfortabel, maar wat mij betreft ideaal om als nood bij je te hebben. Ik heb al vaak genoeg heerlijk schoon in m’n eigen lakenzak kunnen liggen op een oud, vies matras. Dan ben je toch maar wat blij!

3. Compressiezak en waspoeder.
Hoe je het ook went of keert, je kunt als backpacker gewoon niet voor elke dag een nieuwe outfit mee nemen. Dan blijft er geen ruimte meer voor andere spullen. Wat dan echt heel handig werkt, is een compressiezak. Daar kun je je kleding in doen, waar dan vervolgens alle lucht uit kan worden gezogen. Zo krijg je een supercompact pakketje dat lekker ruimtebesparend is. En waspoeder heb ik ook altijd mee; zo kun je je kleding vaker weer fris aan.

4. Muskietennet en halve apotheek.
Het ligt natuurlijk wel aan de bestemming waar je heen gaat, maar in veel landen leeft de malaria mug. Heel vervelend. En ook all slik je braaf malaria pillen, je kunt nog altijd malaria oplopen. Vandaar dat ik eigenlijk altijd een eigen muskietennet bij me heb. In veel hotelletjes hangt wel een netje, maar die heeft z’n beste tijd vaak wel gehad :-? . Altijd fijn om dan je eigen net op te kunnen hangen en rustig te kunnen slapen. Daarnaast heb ik ook altijd een voorraadje betadine, pleisters, deet, paracetamol en norit mee. Voor de meest voorkomende ongemakjes op reis.

5. Labello voor hikes.
Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je ondertussen wel dat ik zo veel mogelijk hike op reis. Het liefste door de jungle of op een vulkaan. Love it! Met name op hoogte houdt je lichaam vocht vast en wordt je huid snel erg droog. Trekkerig. Ik heb dan ook altijd mijn oude, vertrouwde Labello Original bij me. Voor mij echt onmisbaar, omdat het je lippen en zelfs gebarsten huid op bijvoorbeeld je handen lekker soepel houdt. Ik smeer er de hele dag mee!


Labello winactie

Winactie.
En weet je wat nu extra leuk is? Ik mag maar liefst 10 Labello Classic varianten weg geven :-) ! 10! Er zijn verschillende varianten; van normaal tot lichtroze, rood en mijn favoriet: nude. Wil je er eentje winnen? Het enige wat je hoeft te doen is een foto van jouw old time classic te delen via Instagram. Dat kan van alles zijn; van dat ene zwarte jurkje tot aan je oude auto of iets wat jij juist altijd op reis mee neemt. Vermeld daarbij de #LabelloNL en #MyClassic en je bent in de race. Je kunt mee doen tot en met 31 augustus 2015 en de winnaars ontvangen schriftelijk bericht. Vertel, wat zijn jouw klassiekers voor op reis?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mij geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

#reizen #backpacken #winactie

5 reacties

 • Jeroen

  25 augustus 2015 om 08:00

  All time classic: Duct tape!!
  Alles past met een hamer maar alles is te maken met Duct tape :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   25 augustus 2015 om 12:39

   Hahaha! Mooie inderdaad!

  • Steven Lantinga Jeroen

   25 augustus 2015 om 20:19

   En alles krijg je los met WD40.

 • Sandra

  25 augustus 2015 om 08:28

  Haha ik heb echt alles wat jij ook altijd bij je hebt bij me haha! Oh en een stekkerdoos hahaha! Het enige wat ik dus niet bij me heb is Labello. Op de een of andere manier krijg ik daar op den duur júist hele droge lippen van. Mijn redding is Burt's Bees en dan het liefst de extra hydraterende versie. Ik doe dus niet mee met de winactie, maar voor degene die van Labello houden: een hele leuke actie!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   25 augustus 2015 om 12:39

   Ken ik niet, Burt's Bees, maar er zijn er meer die jouw mening delen ;-).

   • Sandra Reismeisje

    26 augustus 2015 om 17:20

    Ja, dat is weer van dat organische spul. Of nou ja, ze verkopen het bij de Tuinen hahaha

 • Debby

  25 augustus 2015 om 09:28

  Goeie allemaal haha, ik neem altijd vaste zeep mee.

  Beantwoorden

 • Michel

  25 augustus 2015 om 09:42

  Vwb de lakenzak misschien een kleine tip: bij Xenos zijn 2-persoons lakenzakken te koop voor een prikkie en (opgevouwen) niet heel veel groter dan een 1-persoons. Meestal slaap je al in warme landen in een lakenzak en dan is ie vaak ook nog eens te krap, vandaar de 2-persoons.
  Ik wil je sponsor niet beledigen, maar ook voor mij werkt Labello niet vanwege de reden die @Sandra ook al noemt. Het spul kom je nooit meer vanaf. Zodra je stopt omdat het niet meer nodig zou moeten zijn krijg je toch weer droge lippen. Met als gevolg dat je in NL ook loopt te smeren. Daarnaast: een man met zo'n stick...... ik weet het niet hoor ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   25 augustus 2015 om 12:38

   Hahaha. Tja. Smaken verschillen ;-). Ik smeer er flink mee op reis. En die lakenzak is zeker een goede tip; die heb ik inderdaad ook van Xenos. Daar hebben ze sowieso een uitgebreid assortiment met handige spullen!

 • Sabine

  25 augustus 2015 om 14:27

  Heb ik ook altijd bij me! Aangevuld met een reishanddoek. Die zijn lichtgewicht en drogen supersnel. Zó handig!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.