Dagboek van een backpacker

Reismeisje 28 augustus 2014

Ik krijg nog wel eens de vraag; hoe zien jouw vakanties er dan uit?! Dan kom je toch vermoeider terug dan dat je ging? Uh, nee. Of misschien heel soms wel tijdens de vakantie zelf, maar dan pak ik later altijd wel weer even een relax momentje. Ik ben gewoon niet zo’n strand- of zwembad-lig-type. Boring ;-) . Doe mij maar lekker wat actie, iets sportiefs of gezelligs. Het hangt natuurlijk heel erg van het land af waar je heen gaat en al helemaal van de activiteit, maar ik pak een gemiddelde dag van mezelf op reis. Als backpacker dus. En als voorbeeld gebruik ik een dag in Agra, India.

Dagboek backp ochtend def

Ochtend.

Vroeg op! Want we gaan de Taj Mahal bekijken. En dat moet volgens vriend fotograaf het liefste bij zonsopkomst ;-) . Bovendien moeten we nog kaartjes scoren, dus dat betekent om half 6 ’s ochtends op weg. Op zich natuurlijk vroeg, maar ik moet eerlijk zeggen dat we op reis nooit heel veel later dan half 8 of zo opstaan. Ik ben niet zo’n uitslaper en op reis beweeg je ook altijd wat meer met de zon mee qua bedtijd vind ik. Maar goed, vroeg op pad dus naar de Taj. Daar een paar uurtjes rond gestruind en vervolgens rond 9 uur op zoek naar een leuk tentje voor het ontbijt. Één van de dingen die ik het leukste vind aan backpacken; 3x per dag met de Lonely Planet in de hand op zoek naar een eettentje :-) . Uiteindelijk vinden we een heerlijke plek op een dakterras met uitzicht op de Taj. Lekker gebakken eitje met klef brood er in en op zoek naar een tuktuk. Love tuktuk’s! Goedkoop, lekker vrij en het geeft je dat echte reizen gevoel. De ochtend gebruiken we verder om wat tempels, mini Taj en het Rode Fort te bekijken. Zeker in India wordt het richting de middag bloedheet, dus de ochtend is het beste voor een druk programma.

Dagboek backp middag def

Middag.

Na weer een lekker hapje en verfrissend cola’tje besluiten we de schaduw van een Indiase markt op te zoeken. Exotischer wordt het bijna niet. Al die kleurrijke gewaden, vreemde gewassen en die typisch weeïge Indiase geur. Als je ooit in India bent geweest, weet je precies wat ik bedoel ;-) . Ik vind het alleen al leuk om rond te struinen op dit soort marktjes, voelt zo ver van huis. Na 2 uurtjes hebben we het wel gezien en besluiten ons eens lekker te verwennen met een heerlijke ijskoffie in één van de Starbucks look-a-likes. Je wordt volledig afgezet met prijzen die 4x over de kop gaan, maar de airco en het meer dan heerlijke ijs maken het helemaal goed. Daarna slenteren we terug naar ons hostel, waar we lekker in de binnentuin gaan zitten lezen en kaarten.

Dagboek backp avond def

Avond.

En dan koelt het ein-de-lijk af. Heerlijk. Tijd om een beetje op te frissen en maar weer eens de Lonely Planet er bij te pakken voor een eettentje ;-) . Alleen heeft mijn vriend dit keer een verrassing voor me in petto, wanttttt we gaan met een tuktuk naar de achterkant van de Taj voor een speciaal diner by candle light. Of zoiets. Romantisch toch? Daar zien we de zon onder gaan en dan is het tijd om weer terug te gaan. We drinken nog een biertje bij ons hostel, kletsen nog wat en dan is het bedtijd. Rond 21h. Hahahaha!  

Ja en dat is eigenlijk wel hoe een gemiddelde dag er op een reis bij mij uit ziet. Daargelaten als we een meerdaagse trek doen, want dan loop je natuurlijk de hele dag. Wat vind jij hiervan? Word je al moe als het leest of is dit ook wel jouw manier van reizen?

#reizen #India #backpacken #agra

9 reacties

 • gerben

  28 augustus 2014 om 06:56

  Love it! Ik zou niet anders willen :-)

  Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  28 augustus 2014 om 07:15

  Komt me bekend voor, ook dat te dure ijs en het vroeg naar bed gaan. Ik de laatste jaren niet meer vaak de lp o.i.d. voor een eettentje, of er moet iets speciaals zijn.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   28 augustus 2014 om 08:15

   Heerlijk toch?! :-)

 • Barbara

  28 augustus 2014 om 10:14

  Love it! En het leukste is dat ik dit over een paar maandjes met mijn vriend ga doen! Weet je nog toevallig hoe dat restaurantje heet achter de Taj Mahal? Lijkt mij namelijk geweldig!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Barbara

   28 augustus 2014 om 10:30

   Het is geen restaurantje, haha :-). Je kunt een tuktuk je naar de achterzijde laten brengen en dan zelf eten van een restaurant mee nemen. Wij hebben ook nog stoeltjes en een tafeltje mee genomen door een tweede tuktuk mee te laten rijden ;-).

   • Barbara Reismeisje

    28 augustus 2014 om 12:16

    Ohh dat klinkt nog beter! Goede tip dank je!

    • gerben Barbara

     29 augustus 2014 om 07:37

     Hoi Barbara,

     Wanneer je naar de achterkant van de Taj Mahal gaat (moet je met zonsondergang doen, dan is het licht het mooist), ga dan niet kijken via het park wat er is aangelegd. Hier moet je voor betalen en je staat achter een groot stuk prikkeldraad. Precies langs de rand met dit park loopt een paadje naar het water, dit kun je volgen. Dan koom je vanzelf bij het water.
     Alleen mag je niet meer het strand op, dit ivm een verplichte veiligheidsgordel van 500 mtr om de taj mahal.

 • Let's travel and see

  28 augustus 2014 om 10:56

  Heerlijk! Zo’n groot contrast met mijn doorsnee dag op kantoor;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Let's travel and see

   28 augustus 2014 om 12:27

   Hahaha! Same here ;-).

 • Tessa | ReiZenZo.nl

  28 augustus 2014 om 17:20

  Wat gaan jullie laat naar bed joh... ;-)
  Haha, zo lekker herkenbaar allemaal. Gaaf kamertje trouwens op die laatste foto!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tessa | ReiZenZo.nl

   29 augustus 2014 om 08:17

   Leuk om te horen ;-)

 • Malou

  28 augustus 2014 om 18:54

  Heel herkenbaar. Vooral dat vroeg naar bed gaan. Haha.

  Mijn dagen zien er vaak ook wel ongeveer zo uit. :-)

  Beantwoorden

 • Yvon

  30 augustus 2014 om 02:18

  Haha, lekker alles met de LP in de hand ;)
  Taj Mahal... Wanneer kan ik naar India?

  Ziet er erg mooi uit! Vooral de foto van de vrouwen op de markt.

  Beantwoorden

 • Karbonkel

  30 augustus 2014 om 11:16

  Klinkt echt heerlijk! Zo zou ik het zelf ook willen :)

  Beantwoorden

 • Frederike

  07 september 2014 om 09:36

  Hoi reismeisje kan ik jou ook Prive een bericht sturen met een vraag? Groetjes frederike

  Beantwoorden

  • Reismeisje Frederike

   07 september 2014 om 09:40

   Zeker! Dat kan naar reismeisjenl@hotmail.com!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.