Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Uruguay

De beste reistijd voor Uruguay is van december tot en met februari. Er valt dan relatief weinig regen en de temperatuur ligt tussen 25 en 30 graden Celsius. Uruguay heeft een mild zeeklimaat, waardoor het er zelfs in de winter niet kouder wordt dan 15 graden Celsius.

Uruguay

Reisadvies

Voor Uruguay geldt een positief reisadvies. Kijk voor vertrek naar het actuele reisadvies voor Uruguay.

Visa zaken

Voor een verblijf in Uruguay van maximaal 3 maanden heb je geen visum nodig. Let wel even op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn om Uruguay binnen te komen.

Inentingen

Voor een reis door Uruguay zijn op dit moment geen vaccinaties verplicht. Wel worden inentingen tegen DTP en Hepatitus A aangeraden en vanaf een verblijf langer dan 3 maanden eveneens tegen buiktyfus en rabiës. Bekijk voor vertrek de actuele vaccinaties voor Uruguay.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
3 april Goede Vrijdag
19 april Desembarco de los 33 Orientales
1 mei Dag van de Arbeid
18 mei Slag bij las Piedras
19 juni Verjaardag van Artigas
18 juli Beediging van de grondwet
25 augustus Onafhankelijkheidsdag
12 oktober Nationale feestdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Montevideo kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 19 uur. Een retour ticket boek je vanaf €750 per persoon via WTC, Tix of Skyscanner.

Dagbudget

Reizen door Uruguay is wellicht een tikkeltje goedkoper dan in buurlanden Argentinië en Brazilië, maar verwacht geen enorm lage prijzen. Voor wat betreft een dagbudget zijn onderstaande bedragen reëel. 

Backpacker €35-45
Backpacker+ €€ €45-55

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.