Peru

Peru

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Peru

Peru is een groot land met een divers klimaat. In het noorden kan altijd een bui regen vallen en is de temperatuur continu warm. Vooral in het oosten van het land, de Amazone, kan het in de maanden januari tot en met maart/april flink regenen. In het midden en zuiden is het over het algemeen iets minder warm, maar het hele jaar door droog. De kuststrook bestaat hier dan ook uit woestijn waar nauwelijks een druppel regen valt. De hooglanden kennen weer een ander klimaat. waar een duidelijk onderscheid is tussen een droog en nat seizoen. Wat overigens niet betekent dat je in het droge seizoen geen bui regen kunt verwachten. Loop je de Inca trail? Neem dan ook altijd regenkleding mee.

Over het algemeen zijn de maanden mei tot en met augustus de beste reistijd, al kan in het zuiden, bijvoorbeeld in de omgeving van Nasca, het hele jaar door weer prima gereisd worden.

Noord-Peru

Midden- en Zuid-Peru

Reisadvies

Peru is niet het meest veilige land van Zuid-Amerika om in te reizen. In kleine steden en dorpen op het platteland hoef je je weinig zorgen te maken. In grote steden als Lima, Arequipa, Tacna en Cusco is het echter verstandig extra alert te zijn. Overvallen komen regelmatig voor, maar zolang je niet te ver afdwaalt van de toeristische gebieden in grote steden en niet 's avonds laat over straat gaat, loop je relatief weinig risico. Neem wanneer het donker wordt altijd een taxi en dan het liefst een taxi geregeld door je hotel. 

Verder is het verstandig heel goed op je spullen te letten tijdens reizen met het openbaar vervoer. Verlies je bagage niet uit het oog op busstations en leg tassen vast wanneer je reist in nachtbussen. Hetzelfde geldt voor reizen per boot. Vooral langere afstand boten die in of richting de Amazone varen, staan bekend als diefstal gevoelige plekken. Ook is het verstandig niet te reizen met de allergoedkoopste busmaatschappijen. Je kunt beter reizen met een busmaatschappij die bekend staat om een goede reputatie op het gebied van veiligheid, bijvoorbeeld Cruz del Sur.

Dat gezegd hebbende is Peru een land waar je prima in kan reizen, zolang je maar je gezonde verstand gebruikt.

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Peru

Visa zaken

Als Nederlander heb je voor een reis naar Peru geen visum nodig. Je mag maximaal 90 dagen zonder visum in het land verblijven. Wil je langer in Peru verblijven? Neem dan contact op met de Peruaanse ambassade in Den Haag. Check voor vertrek wel altijd de laatste stand van zaken.

Inentingen

Voor een reis naar Peru zijn geen vaccinaties verplicht. Wel worden, ongeacht verblijfsduur, vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en geelzucht aanbevolen. 

Regel hier je vaccinaties voor Peru

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
25 maart Goede Vrijdag
27 en 28 maart Pasen
5 mei Hemelvaart
24 juni Inti Raymi
28 juli Onafhankelijkheidsdag
8 oktober Battle of Angamos
25 en 26 december Kerst

Vliegtickets

Vliegen naar Lima kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 12 uur en 45 minuten. Een retour vliegticket naar Lima boek je vanaf €600 per persoon retour.

Bekijk hier de beste vliegtickets naar Peru

Dagbudget

Peru is niet het allergoedkoopste land in Zuid-Amerika, maar zeker ook niet het duurste. Het is flink minder duur dan buurland Chili en zeker ook niet zo duur als bijvoorbeeld Argentinië of Brazilië. Onderstaand vind je een reëel dagbudget voor backpackers. 

Backpacker €30-40
Backpacker + €€ €40-50

Meer weten?

Wil je graag georganiseerd naar Peru reizen? Neem dan een kijkje bij één van de volgende reisaanbieders:

Bekijk hier de avontuurlijke groepsreizen naar Peru van Sawadee

Bekijk hier de compleet verzorgde groepsreizen naar Peru van Fox

Booking.com

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.