Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ecuador

Binnen Ecuador vind je verschillende klimaten; van subtropisch in het Zuidwesten tot een zeeklimaat landinwaarts en een hooggebergte klimaat in de Andes. Over het algemeen is de temperatuur er redelijk stabiel en kun je er het gehele jaar prima reizen. Van juni tot en met september is het op het vaste land van Ecuador echter het meest droog.

De Galapagos eilanden hebben een heel ander klimaat en zijn veel warmer en natter. De temperatuur is het gehele jaar hoog, maar de regen valt vooral tussen januari en mei. Dit is echter toch de beste tijd om naar de Galapagos te reizen, omdat het zeewater dan een aangename temperatuur heeft en de zee minder ruw is. Bovendien regent het er nooit elke dag of de hele dag lang.

 

Ecuador

Galapagos eilanden

Reisadvies

Reizen in Ecuador is veilig, maar het blijft goed om op je hoede te zijn. Met name in de grote steden en als je met het openbaar vervoer reist. Daarnaast wordt er voor de meest Noordelijke provincies van Ecuador, die aan Colombia grenzen, geadviseerd enkel in groepen en niet 's nachts per bus te reizen. Tot slot kent Ecuador uitgestrekte natuurgebieden en zijn er actieve vulkanen te vinden, die regelmatig van zich laten horen. 

Bekijk het actuele reisadvies voor Ecuador hier

Visa zaken

Als Nederlander heb je tot een verblijf van 90 dagen geen visum voor Ecuador nodig. Mocht je langer willen blijven, verandert dit en kun je het beste contact opnemen met de ambassade van Ecuador in Den Haag.

Inentingen

Voor een reis naar Ecuador is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht, als je in de 7 dagen vóór aankomst in Ecuador in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Ongeacht verblijfsduur worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Tevens wordt een vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen als je de Amazone en/of de kust van Ecuador gaat bezoeken. 

Regel hier je vaccinaties voor Ecuador

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
27 en 28 maart Pasen
1 mei Dag van de arbeid
24 mei Slag van Pinchicha
1 juni Kinderdag
24 juli Simon Bolivar dag
10 augustus Onafhankelijkheidsdag
6 december Stichting van Quito
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar de hoofdstad Quito kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan ruim 12 uur. 

Bekijk hier vliegtickets naar Quito vanaf €600 per persoon retour

Dagbudget

Ecuador is niet het meest goedkope land in Zuid-Amerika om door heen te reizen, maar zeker ook niet het duurste. Onderstaand vind je een reëel dagbudget voor backpackers. Bedenk wel dat dit exclusief kosten voor een bezoek aan de Galapagos is. 

Backpacker €35-45
Backpacker+ €€ €45-55

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.