Ultieme reisgids voor de Galapagos Eilanden

Reismeisje 29 april 2019

Galapagos 21

De Galapagos Eilanden. Een bestemming die nergens mee te vergelijken is. Van alle plekken die ik heb bezocht, vond ik er geen één zo uniek als deze eenzaam geleden eilandengroep. Midden op die eindeloze oceaan. Behorend tot Ecuador. Wat de Galapagos voor mij zo uniek maakt, is de natuur. De dieren. Je vindt er verschillende inheemse dierensoorten. Met een uiterlijk en gedrag dat je nergens ter wereld vindt. Nauwelijks bang voor mensen. Op de Galapagos zijn de rollen omgedraaid; dieren maken de dienst uit en mensen gaan daarin mee. Passen zich aan. Prachtig om te zien. Een bezoek aan de Galapagos Eilanden is over het algemeen niet goedkoop en vergt iets voorbereiding. Omdat ik regelmatig vragen krijg over de Galapagos, deel ik vandaag mijn ultieme reistips en informatie met je.

Boek je vlucht zodra je kunt. De Galapagos Eilanden hebben een quotum als het gaat om het aantal toeristen dat jaarlijks toe wordt gelaten. De vluchten die vanaf het vasteland van Ecuador naar de Galapagos gaan, zijn daar op afgestemd. Met name tijdens het hoogseizoen zijn vluchten daardoor snel vol geboekt. Een vlucht vanaf Quito of Quayaquil naar Baltra (het eiland bij het hoofdeiland Santa Cruz) kost gemiddeld rond €250 per persoon. 

Galapagos zelf reizen

Boek geen programma vanaf het vasteland in Ecuador. Overal in Ecuador wordt je aangeraden een georganiseerde tour te boeken naar de Galapagos. Lekker makkelijk. Alles is geregeld en je ziet veel in korte tijd. Hoewel dat klopt, zou ik het je niet aanraden. Sowieso omdat je dan geheid te veel betaalt. Een boottocht van ongeveer een week kost je vanaf het vasteland al snel €1.500-2.000 per persoon. Als je diezelfde toch ter plekke op het eiland boekt zakt die prijs onder de €1.000. Belangrijker vind ik echter dat de boottochten wat mij betreft een wat minder échte Galapagos ervaring geven. Je leeft op de boot en gaat slechts af en toe aan land. Daardoor beleef je de eilanden en de verschillen er tussen een stuk minder.

Reis zelfstandig door de Galapagos Eilanden. Ik zou je aanraden om zelfstandig de Galapagos Eilanden te bezoeken. Vanaf het hoofdeiland Santa Cruz gaat een dagelijkse snelle boot naar Isla Isabela en San Cristóbal. Je doet er ongeveer 2 uur over om van het ene naar het andere eiland te komen en één overtocht kost $30 per persoon. Het is een heel ontspannen manier van de Galapagos verkennen en van het lokale leven te proeven. Ik heb Santa Cruz, Isabela en San Cristóbal bezocht en heb daar ongeveer 2.5 week voor uitgetrokken.

Galapagos tourtjes

Kijk goed uit met duiken. De Galapagos Eilanden staan bekend als een waar duikersparadijs. Het onderwaterleven is er dan ook prachtig en je vindt er veel grotere dieren. Als je echter nog niet veel ervaring hebt met duiken, is duiken bij de Galapagos niet aan te raden. Het water is relatief koud, de oceaan kan heel erg wild zijn en de onderstroming is venijnig. Kicker Rock is één van de meest bekende en gave duikplekken bij de Galapagos, waar ik serieus in paniek raakte onderwater. Uit het niets kwam een bizar sterke stroming op zetten, die je snel de controle doet verliezen. Als je besluit wél te gaan duiken, kies dan voor een goed aangeschreven duikbureautje. Er zijn helaas veel slechte duikscholen op de eilanden te vinden. 

Kies je tourtjes zorgvuldig. Op de Galapagos Eilanden zelf worden veel tourtjes aangeboden. De één nog leuker dan de andere Knipogen. Ze kosten echter ook serieus wat. Gemiddeld ben je zo $150 per persoon kwijt. Daar komt bij dat je veel tourtjes, zeker die op Isabela, zelf kunt ondernemen. Door te gaan wandelen, een bootje te huren of een lokale taxichauffeur te vragen je ergens naar toe te brengen. Tourtjes die ik zelf erg de moeite vond zijn: Kicker Rock op San Cristóbal en Los Tuneles op Isabela. Voor de rest kun je vrijwel alles zelf ondernemen op de eilanden zelf. De tour naar North Seymour heb ik zelf niet gedaan, maar schijnt wel prachtig te zijn.

Galapagos accommodaties

Accommodaties en eten & drinken. Op de Galapagos vind je voor elke prijscategorie een hostel, hotel of B&B. Mijn ervaring is dat je er prima op de bonnefooi heen kunt en een kamer kunt vinden. Het barst echt van de accommodaties op de Galapagos. Gemiddeld kost een basic double inclusief ontbijt rond $50. Eten op de Galapagos hoeft niet duur te zijn. Ik was fan van de set menu's. Dan krijg je een 3 gangen menuutje, vaak een keus in vlees/vis of vegetarisch, inclusief drinken voor $5. Ideaal. Boodschappen en alcohol zijn duur op de Galapagos, dus die kun je beter van het vasteland mee nemen.

Dat zijn mijn ultieme reistips voor de Galapagos Eilanden. Ik hoop dat je er iets aan hebt als je een reis naar deze eilandengroep overweegt. Het is echt ontzettend de moeite en onvergetelijk! Staan de Galapagos op jouw bucketlist?

 

@Ecuador @Zuid-Amerika #ecuador #zuid-amerika #galapagos #reistips #isla isabela #santa cruz

4 reacties

 • Wilco Schoonderbeek

  29 april 2019 om 12:21

  By far de vetste bestemming tijdens mijn rondreis in Zuid-Amerika!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Wilco Schoonderbeek

   29 april 2019 om 20:14

   Heel herkenbaar ;-). En zó toevallig dat we elkaar daar tegen kwamen!

 • Amanda

  01 mei 2019 om 02:24

  Na 5x in Ecuador geweest te zijn besloot ik bij de 6e keer dan eindelijk naar de Galapagos te gaan. En omg, waarom had ik dat niet eerder gedaan! Het was een van mijn mooiste reizen ooit :) Ik ben het alleen niet helemaal met je eens dat je op de boot minder van de eilanden zou ervaren - ik denk juist dat je de beste ervaring op de boot hebt. Je bent nl continu op zee en elke dag op een andere plek (zonder andere mensen/boten) wakker worden is echt fantastisch. 's Ochtends en 's avonds zie je gewoon zeeleeuwen, haaien en schildpadden voorbij zwemmen. Het houdt dus niet op na de activiteiten van die dag, je zit gewoon middenin de natuur. Mijn boot deed 4 activiteiten per dag, en die waren ook regelmatig op land - de andere activiteiten waren snorkelen (heel veel!) en met het kleine bootje rondom eilanden varen. Je ziet uiteindelijk veel meer dan met losse dagactiviteiten, omdat je tussendoor en 's nachts veel vaart, en geen tijd kwijt bent met heen en weer varen naar je basiseiland. Ik ben heel erg van het zelf dingen doen, houd niet van georganiseerde reizen en wil zo actief mogelijk zijn, maar ik genoot ontzettend van deze bootreis (sterker nog ik zit er aan te denken om volgend jaar weer te gaan, haha). Het was geen echte cruise ofzo. Dus ik zou het echt aanraden. Maar idd wel pas in Ecuador boeken, scheelt heel veel geld!

  Beantwoorden

 • Annemieke

  08 mei 2019 om 13:33

  Hoi Reismeisje,
  jouw enthousiasme over de Galapagos is aanstekelijk. Ondertussen maken wij een film over de Galapagos die in november in de Nederlandse bioscopen komt. Dus voor iedereen voor wie de Galapagos nog even te ver weg is (of financieel te ver weg). Weet dat je dit najaar er heel dichtbij kan komen. Galapagos 2050 heet de film. En we doen ons best om er veel publiciteit voor te krijgen

  Beantwoorden

 • tokpe

  17 december 2023 om 01:06

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Grand spécialiste du retour affectif de l'être aimé
  JE SUIS UN GRAND SAUVEUR DANS LE MONDE ET EN AFRIQUE.
  Je résous tous les problèmes même les cas les plus désespérés.
  voici mes spécialités :
  _Désenvoutement._Tarots divinatoires.
  _Problèmes de femmes un d'homme.
  _Problèmes de travail ainsi que d'argent..
  uelqu'un ou quelqu'une pour être heureux .
  _Réussir sa vie en générale et être heureux éternellement
  _Guérison de l’impuissance sexuelle
  _Protège contre n'importe quel accident_Contre sorcellerie
  _Avoir facilement de travail et briser totalement les chaîne de Chômage
  _Etre aimer au travail par le directeur et les clients
  _Avoir d’enfant et être heureux éternellement dans le couple
  _Rituel de retour de vos partenaires quelque soit la duré de votre séparation.
  _Rituel de chance pour tout vos problèmes de vie.
  _La réconciliation de votre couple qui vous à quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Faire garder votre couple pour vous jusqu'à éternité de votre vie.
  _Le grand retour d'affection de vos partenaire qui vous quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Avoir vite vos permis de conduit avec des rituels rapides.
  _Avoir vite vos diplôme d'étude et réussit à tout les examens d'étude de fin d’année avec des rituels rapide .
  _faire révenir un etre humain c'est rapide, avoir une bonne rélaction

  Veuillez bien vouloir me contacter si vous êtes dans le besoin, je suis aussi prêt a vous aider quelque soit le problème que

  vous avez.

  Grand Voyant Marabout

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.