Argentinië

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Argentinië

Argentinië is een groot land met verschillende klimaten en reisseizoenen. Onderstaand vind je daarom de beste reistijd uitgesplitst in Noord-, Midden-en Zuid-Argentinië.

De seizoenen in Argentinië zijn omgekeerd aan die van ons; onze zomer is hun winter en vice versa. De beste reistijd voor Argentinië is tijdens het lokale voorjaar, de maanden september en oktober, óf het lokale najaar, in de maanden april en mei. Alleen Patagonië, het uiterste zuiden van het land, kun je beter bezoeken tijdens de maanden december tot en met februari. Het uiterste Noorden van het land kun je weer beter bezoeken tijdens de wintermaanden, van mei tot en met juli. Houd er rekening mee dat de zomervakantie van de Argentijnen valt in de maand januari en dat veel accommodaties dan zijn volgeboekt en de prijzen de lucht in schieten. 

 

Noord-Argentinië

Midden-Argentinië

Zuid-Argentinië

Reisadvies

Reizen naar Argentinië is veilig. In de grotere steden zoals Buenos Aires, Córdoba en Mendoza is het goed om wat extra waakzaam te zijn op diefstal. Loop niet met dure spullen in het openbaar en ga 's avonds laat niet alleen de straat op.

☛ Check voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Argentinië

Visa zaken

Voor Argentinië heb je als Nederlander geen visum nodig voor reizen tot 3 maanden. Als je langer dan 3 maanden in Argentinië wilt verblijven, kun je het beste contact op nemen met de Argentijnse ambassade in Den Haag.

Inentingen

Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht, maar een inenting tegen DTP, hepatitis A en gele koorts wordt, ongeacht verblijfsduur, wel sterk aangeraden.

Regel hier je vaccinaties voor Argentinië

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
24 maart Nationale dag van de waarheid en gerechtigheid
5 en 6 april Pasen
24 en 25 mei Pinksteren
25 mei Herdenking revolutie
20 juni Nationale feestdag
9 juli Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Buenos Aires kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 14 uur. Een retour ticket naar Buenos Aires boek je vanaf €600 per persoon.

☛ Vergelijk hier vliegtickets naar Buenos Aires

Dagbudget

Argentinië is niet een heel goedkoop land om door heen te reizen. Het land verkeert bovendien regelmatig in een economische recessie, waardoor het als toerist lastig is te achterhalen wat een goede wisselkoers is. Neem daarom altijd voldoende dollars mee als je naar Argentinië reist. Onderstaand vind je een reëel, gemiddeld dagbudget per persoon.

 

Backpacker €40-€50
Backpacker+ €€ €50-80

Meer weten?

Wil je graag een georganiseerde reis naar Argentinië maken? Dat kan! Er is volop aanbod. Neem eens een kijkje bij één van de onderstaande reisaanbieders:

Bekijk voor avontuurlijke reizen naar Argentinië het aanbod van Shoestring

Bekijk voor een complete, diverse reis naar Argentinië het aanbod van Kras

Argentinië is daarnaast een land dat heel geschikt is om per eigen huurauto te ontdekken. De wegen zijn er prima en op die manier kun je gemakkelijker van de gebaande paden af gaan. Wees je wel bewust dat de afstanden in Argentinië groot zijn.

Bekijk hier het huren van een auto in Argentinië vanaf €30 per dag

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.